Националният ни интерес - Украйна да възвърне суверенитета си

Нейнски: Обидно е, че МС не може да вземе решение за оръжие
69
Националният ни интерес - Украйна да възвърне суверенитета си
Снимка: БГНЕС

Въпрос на национален интерес за България е Украйна да възвърне суверенитета си, за бъде защитена, а това минава през това тя да бъде подпомогната с оръжие. Това каза по NOVANEWS бившият външен министър Надежда Нейнски. По думите й недаване на военна помощ на Украйна, означава Русия да пречупи Украйна.

„Повече от два месеца българското правителство не може да вземе решение за въоръжаването на Укрйна, а повече от два месеца се води война. Обидно е, че толкова дълго време България не успя да намери сила и политическа воля да подпомогне Украйна с оръжие”, обясни тя.

Нейнски уточни, че се разпространяват няколко мита сред обществото по тази тема.

„Мит е, че България трябва да бъде неутрална. Когато една държава е нападнала друга, да бъде неутрален означава да бъде съучастник. Друг мит е, че не трябва да се дава оръжие, защото така ще продължуим войната. Ако не дадем оръжие, Русия ще пречупи Украйна по-бързо и по-лесно. Говори се и много и за това дали това е само украински проблем. Ако Украйна бъде смазана от Русия сигурността в Черно море е под върпос”, каза още бившият дипломат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: оръжиеУкрайнапомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички зависими крадливи папагали това повтарят. Така са наредили господарите.
60
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Надежда ,подскачаше и викаше кой не скача е червен, а бившия ти мъж "купи " за няколко лева бившия гараж на УБО на ген. Данаил Николаев в зората на демокрацията , и когато журналист те попита как така дъщеря ти е на обучение в Швейцария,спонсорирана от някаква фондация,демек от държавата,а ти мрънкаше като ученичка на изпит..... ти ще даваш акъл, корумпирана "политичка".
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите там живеят на територии, които Русия ще завладее, защото те са рускоезични в югоизточната част около Одеса.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националният ни интерес изисква агресора Украйна да бъде спрян и да не напада независимите държави Луганска народна република и Донецка народна република, както и да освободи завзетите територии от тези две независими държави.
57
1
 
9
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Националния ни интерес, Камелия, е да си гледаме вътрешните си проблеми!!! Цъфнали сме и сме вързали, та ше ходим украйна да оправяме!!! Камелия, не знам колко ти плащат, ама като гледам сигурно и майка си ще продадеш за американската пропаганда!! Безсрамница!!
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна НЕ Е наш национален интерес. Виж, интересът на самата Украйна е най-накрая да ПОЛУЧИ статус на държава, щото още не е регистрирала ни граници, ни държавност в ООН. След като бъде изгонена от конституционните граници на ДНР и ЛНР да сключи с тях погранични договори, а после да стиска палци Полша и Румъния да не си поискат техния пай. Колкото до НАШИЯ интерес - той е да получим автономия за българите в Украйна, не да ги върнем под ботуша на неонацистите.
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая кухоглавата чува ли се? Украйна ми била националния интерес! БЪЛГАРИЯ е нашият национален интерес и достойният живот на българите. Който от преди 8 години трепе руснаци и българи в Украйна, та се докара до това нападение, да се оправя.
54
3
 
22
 
! Отговори
11 преди 2 години
Баш пък тая пaчa ли ша дрънка за национален интерес? Ми не - националният ни интерес в случая е точно неутралитет.
53
2
 
19
 
! Отговори
Точно ти НаТке преди 2 години
дето с костоффф продадохте България парче по парче, ограбихте народа и унищожихте икономиката, точно ти да ми говориш за национален интерес... Даже не е нагло, а ***! Що за рептили точно сте вие ***, пребоядисани комунисти!
52
1
 
18
 
! Отговори
Е тя преди 2 години
Украйна да не би да е изгубила суверенитета си, че да трябва да го възвръща ?!
51
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
стига с това оръжие ние даваме но през полша бсп да излиза от коалициятаи отиваме на нови избори балканите и черно море зона на мира и дружбатафинансов одит на украина къде е оръжието и парите при толкова много оръжиекак така допряха до българското ето това е провокация
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През тези 33 години сащ дълго заблуждаваха и Русия -- тя започна да действа в свой интерес едва след 2007 година. За България важи същото -- политици предатели заблуждават народа, наивниците им вярват.
49
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национални предатели нямат право въобще да говорят за национален интерес.
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По думите й недаване на военна помощ на Украйна, означава Русия да пречупи Украйна." -- бивша -- ха-ха хи-хи! Русия вече пречупи сащ. Не е стигнало до овчата глава.
47
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46. Е като е война между Русия и САЩ . Българите са си избрали да са на страната на САЩ. Видехме тая Русия, тридесет години БЕЗ преход с хибридни войни към българите. С постояно пречене да влезем в еврозоната ,с влачене на демокрацията бавничко.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Обидно е, че толкова дълго време България не успя да намери сила и политическа воля да подпомогне Украйна с оръжие" -- обидно е защото оголва пред господаря на предателите (а те са от различни партии) истината, че са на път да загубят контрол над властта.
45
4
 
12
 
! Отговори
Bg преди 2 години
Това не е националния ни интерес а мнението на една политическа СДС пр_о_ст-ит-у-т_к-а !!! Ердогане прати моля те едни бабаити да я опраят тая един път и завинаги !!!
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Когато една държава е нападнала друга, да бъде неутрален означава да бъде съучастник." -- бълнуване на примитивно и неспособно за трезво разсъждаване лице.Ако една държава е нападнала друга , между тях е имало някакви отношения, ние какви се явяваме, адвокат на едната страна? Ние нямаме никакво отношение и не трябва да вземаме страна, ако разсъждаваме ще видим, че там се води война между Русия и сащ.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е една от шайката на политиците предатели на българските интереси. Трябва да бъде изгонена от държавна служба и разследвана за бизнеса си. Българският интерес не зависи по никакъв начин от суверенитета на украйна, дали е цяла, половина и т.н. Българският интерес се състои в това -- в държавното управление да няма национални предатели, които да служат на интересите на сащ.
42
5
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Интересът на всеки нормален човек е бандеронацискта окраина да отида в небитието!