Славчо Велков: С делегацията в Киев се извиняваме, че не помагаме с оръжие

Изпращането на оръжия за Украйна ще доведе до избори, вярва експертът
Обновена: 26 апр 2022 22:54 | 26 апр 2022 21:15, Красимир Ангелов
42

Призивът на премиера Кирил Петков за събирането на средства за Украйна предизвика разнопосочни коментари, повечето от които - доста крайни.

"Всичко това го определям като политическо недоразумение. Не може да има дарителски призив за нещо, което причинява смърт. Чрез войната не може да бъде решен мирен проблем. Ако светът се отърси от желанието си да води война и да въоръжава, диалог за мир е напълно възможен", заяви експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му на изпратеното оръжие му се загубва посоката, защото то се изнася за една дестинация, а оттам намира друго място.

"И за заминаващата делегация за Киев няма единомислие. Идеята за делегацията е лично хрумване на премиера. Това е някакъв начин да се засвидетелства съпричастност към Украйна и да бъде поднесено извинение, че ние не сме им помогнали с оръжие. Премиерът се надява, че едно такова посещение ще сплоти коалицията", посочи експертът по сигурност пред Bulgaria ON AIR.  

Според него, когато има такива конфликти, бизнесът с оръжия цъфти.

"Не е трудно да се досетим, че въпросът с изпращането на оръжия за Украйна ще доведе до трус в коалицията и БСП няма да отстъпи. Едно такова гласуване най-вероятно ще мине в зала. Възможно е то да доведе до политическа криза и да се отиде в нови избори", изтъкна Славчо Велков.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Да не водиш война не е просто желание, трябват действия! Когато избираш един изперкал дядо на 99 години да води най-голямата икономическа и военна сила в света за президент, когато избираш един наркоман за президент, когато притискаш един не особено благ президент до стената - всичко това води до война! Да, не сме започнали ние, но не напаравихме нищо, за да махнем тия *** на военната индустрия!
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде в конституцията пише, че сме задължени да помагаме на Укрия с каквото и да било?
12
4
 
5
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Дърт комунист.И това е достатъчно.
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме Възраждане !
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като замине Кирчо в Украйна после неговите ще го търсят да го бият.Аз съм навит да се организираме да не го пускаме в страната като се върне.Той не е българин в душата си.Някакъв чужд гражданин е.Повече никога да не правят грешка нашите да взимат канадец да ни ръководи.
9
3
 
12
 
! Отговори
Къш,Киро преди 2 години
Гуд морнинг,Киро хахахахаха
8
2
 
8
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
Ами бzп посъбраха пари от продажбата на оръжия на частните си фирми и бързат да се пробват за нови избори.
7
2
 
17
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Ще използвам лексиката на златната обувка Христо Стоичков (не цитирам, но предавам идеята: "вече няма да псувам на майка и леля на терена, защото съдиите вече се научиха и правят забележка. Заменям псуването с "гуд морнинг"): Гуд морнинг на тебе, гуд морнинг на жена ти, гуд морнинг на ***, гуд морнинг на леля ти, гуд морнинг на цялата ти фамилия, всичките ти приятели, поддръжници, слушатели... Гуд морнинг!
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не може да има дарителски призив за нещо, което причинява смърт.".Ето това е...един,който каза каквото трябваше.Щом е идея на Киро може би наистина е време да падне това правителство и този да се маха.Ще гласувам за партия,която няма да праща оръжие,но и не иска излизане от НАТО и ЕС както и да не се спира газа от РФ,за да не обеднеем още повече.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще се извинява бе?? За какво? Нямаме никаква вина, че да се извинява! Той ако няма достойнство, аз имам! Не искам да говори от името на България! Да говори от свое име!!!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако светът се отърси от желанието си да води война" - каза Велков. И аз съм от този свят, но не ми е хрумвало да водя война. Стига с тоз колективизъм. Не водя война и не искам война. Война водят лудите диктатори и няма извинение и оправдание за това.
3
9
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
Аз съм против изпращане на оръжие за Украина.Това е грешка.Ние,българите имаме връзка с Русия,каквато никоя държава в Европа няма.Но,правителството не трябва да пада.Не трябва да се дава възвожност на гереберастките разбойници да си мислят,че може да се върнат на власт.Такива *** повече не трябва да са във властта.Но се чудя на онези обисновени хора,които гласуват за тях.Прости им боже.Шебека от Банкя по-скоро в затвора.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Славчо Велков, баща му - Георги Велков беше в комитета по култура на ЦК на БКП. Значи баща му беше натопорчен комунист, въръл сталинист, колеше и бесеше в Културата. Славчо е по-мек.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свалим ли веднъж тоя кретеноид ще управлява Костадинов! Пък каквото стане. Ако и той се провали, всички на улицата и яки шутове в *** кратуни наред!