ПП ще гласува за изпращането на оръжия за Украйна, позицията на Радев - позорна

България не е васален придатък на великите сили
Обновена: 27 апр 2022 16:40 | 27 апр 2022 15:57, Камелия Цветанова
550
ПП ще гласува за изпращането на оръжия за Украйна, позицията на Радев - позорна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков съобщи, ПП е взела решение като партия, че ще гласува в парламента за изпращането на  военно- техническа помощ за Украйна

„Отговорът трябва да е на цяла Европа, никой да не си мисли че България е сама, България е част от европейското семейство и ПП реши, че като партия ще подкрепим военно- техническа помощ за Украйна и това е нашето истинско желание като партия и така ще гласуваме в НС следващата седмица“, каза той.  

Финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев коментира за спрените доставки от „Газпром“, че това е  безпрецедентна икономическа агресия спрямо България.

„Страната ни беше поставена в списъка на вражеска страна, руската посланичка си позволи недопустим изказвания и въпреки е България не е изпратила оръжия към Украйна, това се случва“, коментира той.  

„Трябва да се върнем назад в историята. По време на Втората световна война СССР обявява война на България и влиза тук с армия и изнася от България 162 завода“, коментира Василев.

„Политиката да се преструваме, че няма агресор не работи, ние не търсим конфликт, не търсим война, но когато войната дойде на нашия праг, ще я посреще и ще отблъснем агресора и това трябва да е ясно на всеки агресор независимо кой е той. Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да прави, да се опитва да ни насилва, да ни изнудва, приключи“, отсече той.  

По думите му в този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора.

„Това трябва да  е ясно, защото в този конфликт това, което ние виждаме е много ясна позиция- от една страна държавите сами да определят как да живеят, как да се управляват, в какви блокове да участват и как да си уреждат живота на гражданите от другата страна на конфликта живее цялата концепция за велики сили, сфери на влияние и малките държави като васални придатъци на тези влияния. България не е и няма да е васален придатък на който и да е. Позицията на Румен Радев, че като даваме оръжия участваме в конфликта, е позорна, защото в нея имплицитно стои позицията че Русия ще победи в този конфликт и е добре тя да победи“, скочи Василев.

„Аз смятам, че Украйна ще победи, защото алтернативата е първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат васални придатъци, което това правителство няма да допусне“, закани се министърът. 

Според премиера Кирил Петков има вътрешни сили в страната, които работят за руските сили.

„Само за няколко месеца хванахме много хора, за съжаление това са само част от хората, но тези групи ще бъдат идентифицирани“, коментира той.

„Коалицията е от четири партии с много различни идеологии, но до този момент успяваме, да, със скандали, с кризи, с различни виждания, с различни начини на комуникации, но до този момент успяваме да напреднем. Важното е да имаме уважение един към друг коалиционните партньори, да уважаваме различните си интереси и да търсим националния интерес, който защитаваме“, посочи Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
3
 
32
 
! Отговори
Какво искахме, а.... преди 2 години
Е, искахме млади хора, завършили в Харвард, но не ни мина през ума че в САЩ са ги подготвили за да провеждат русофобска политика. И то за сметка на българският народ. И ето че затънахме в русофобството. Подкрепихме санкциите (Турция - не), забранихме влизането на руски кораби и прелитането на руски самолети (не е ясно за какво ни трябваше това) о'бругахме посланик Митрофанова за това, че не казала това, което искаме да чуем, изгонихме десет руски дипломати. И сега - по-скъпа газ за да не е руска
380
1
 
21
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Ганди казва- Готов съм да умра за много неща, но не съм готов да убия за нищо
379
7
 
22
 
! Отговори
Ами преди 2 години
В Библията е казано - който посяга с нож от нож умира. Аз съм за мира . Русия и Украйна си имат вътрешни проблеми и гласа на Путин трябва да е чут колкото и неприятно да е това за Украйна.НАТО няма какво да напира на границата с Русия и западния свят да си изсипват мръсните производства в Украйна още повече да се меси в конфликт , който е многопластов . Мисля , че ситуацията е леко изпусната , но пращането на оръжие е карма и няма да е разреши . Ганди казва - Готов съм да умра за нищо
378
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...та кога подават оставка?
377
6
 
12
 
! Отговори
Хънтър ама не Байдън преди 2 години
Тук много капацитети, повече русофоби, по-малко и русофили се намират. Интересно ми е разбирате ли какво се случва? Газът е спрян днес, защото нашите са неимоверни "хитреци" и се ослушват за плащането в рубли. С това нашата индустрия спира. Освен това правителството спира ТЕЦ Марица 3 в Хасково (Не голямата до Гълъбово), допълнително намаляваме СОБСТВЕНО производство на ток. Хранилището в Чирен бе разпродадено в последните 3-4 седмици и то на ниски цени. В Германия защо не спря газта???
376
4
 
21
 
! Отговори
Референдум преди 2 години
Само така ще се разбере мнението на масите по въпроса !
375
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо да се маха това правителство.Този Кирил Петков е грешка и трябва възможно най-бързо да се махне.Да се разпада там и да си ходим да гласуваме.Никой нормален няма да гласува повече за ПП.И русофилите,и русофобите,и неутралните не го харесваме,защото този не е българин.
374
7
 
27
 
! Отговори
натегачи преди 2 години
Ей натегачи кво оръжие ще пращате бе ,? Не сте ходили даже и в казармата ,не сте виждали на живо оръжие,това не са пластмасови играчки !
373
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост, сте жалки.
372
4
 
15
 
! Отговори
SyS преди 2 години
Браво на модератори, администратори и т.н.Написах ви, че преди всичко сме България и след това ЕС и НАТО и за норматив изтрихте коментара ми....Браво!Наведете се още повече и не забравяйте вазелина.Политкоректност - да, но вазелинаааа....
371
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставихте страната си без газ. Вие сте заплаха за националната сигурност!
370
9
 
5
 
! Отговори
Блааа преди 2 години
а ДПС, Пеевски и Каскета са се спотаили и само гледат сеир....няма спасение за народа от Андрешковци, поп Кръстювци и Кирияк Стефчовци.....Левски го е срам от вас изтривалки на Путин. Повръща ми се от Радев, дори повече и от Борисов...
369
10
 
5
 
! Отговори
До Бесен преди 2 години
Не знам дали ще е за срам, но България сама ще излезе от ЕС както е тръгнало, а Македония, Украйна, Грузия ще влязат, а с това ще станем за посмешище на целия свят, при това не само цивилизования...дори Сърбите не са толкова про,сти....
368
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Политиката да се преструваме, че няма агресор не работи, ние не търсим конфликт, не търсим война"__________Напротив, търсите начин да ни вкарате във войната. Разбираемо е че не го осъзнавате, защото и двамата сте с двуцифрени коефициенти на интелигентност.
367
10
 
8
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
За съжаление коалицията е минирана от самото начало то БСП и хората на Радев. Българите се доказваме многократно като много прocт народ, тъй като продължаваме да избираме БСП, ДПС, ГЕРБ и ***. Бих искал да съм оптимист, че ще успеем да излезем от кeнeфа, в който ни набута ГЕРБ и ДПС, но шансовете са минимални. И Радев е руска пoдлoгa, което окончателно доказа с атаката към правителството. Тъжно ми е да го кажа, но България е срам за целия цивилизован свят.
366
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нациста вика дръжте нациста
365
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крадеца вика дръжте крадеца
364
4
 
9
 
! Отговори
Време е преди 2 години
тази нещастна държавица с този малък, но много *** народ да се определи къде иска да бъде - в Европа или в Мала Азия и ако трябва да има референдум за това. Иначе гражданската война не е далеч. Писна ми от леви фашисти и путинизирани нацисти с техните олигарси....
363
8
 
7
 
! Отговори
До Intel Inside преди 2 години
Проблема колега е , че от превалутирането губим пари и цената вече не е същата, каквато е по договор в долари ! За пореден път Русия доказа, че договорите подписани от нея, не струват и хартията на която са написани !
362
6
 
20
 
! Отговори
Време е преди 2 години
Това жалко правителство май май скоро ще е изпята песен! Глупост след глупост, неадекватни решения породени от чуждо искане. Това правистелство не работи за интереса на Българския народ. Това правителство е просто срам и позор. Единствено остава да видим до кога ще изпълняват изканията на Киро Мустафа.