Борисов: В рамките на година-две мога да поема отговорност да възстановим нещо

И децата знаят, че изнасяме оръжие, заяви той
30 апр 2022 16:46, Анисия Иванова
429
Борисов: В рамките на година-две мога да поема отговорност да възстановим нещо
Снимка: Bulgaria ON AIR

Критики към управляващите отправи лидерът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов от Видин. Той коментира износа на оръжия за Украйна.

"И децата знаят, че изнасяме оръжие. Така че, който иска да се хваща да управлява. В рамките на година-две мога да поема отговорност с колегите да възстановим нещо и то с много резки движение или "Терминал 3", който накъдето види, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ако има отговорни политици, защото е видно, че това правителство ще завлече страната надолу по начин, по който няма оправяне - трябва да се поеме отговорност. Поради тази причина още през тези една-две седмици или в рамките на този парламент, или да се поеме политическа отговорност от всички и от властта, и от опозицията иначе това няма зашиване, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов на няколко пъти подчерта, че управляващите загробват и задлъжняват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица. "Преди години аз се чудех и не можах да повярвам, когато твърдяха, че ГЕРБ краде по 8 млрд на година. После казаха 4 и накрая 2 млрд. Но, се указа, че те само за осем дни са откраднали 9 млрд.", каза той и припомни как всяка седмица се теглят по стотици милиони нови кредите, които ще трябва да се връщат от бъдещите поколения.

„Аз не можех да си представя какво правят те, докато обясняваха, че ние сме крали по 8 млрд. и те ги откраднаха. Не можете да си представите 8 млрд., тази зала не може да ги събере“, обяви бившият премиер пред симпатизантите във Видин.

След 3 години ще дойдат падежите по заемите и тогавашното правителство ще има 2 години да връща, предупреди лидерът на ГЕРБ. „Вие тези няма да ги намерите, те ще са по островите“, каза Борисов. Според него оттук насетне ще е невъзможно да се закрепи бюджет без вдигане на данъци.

„С темповете, с които изнасилват държавните финанси, планират да утроят държавния дълг до 2025, ей тези бебета да връщат“, каза още той.

Борисов припомни: „Парите в България от Брюксел ги докарвахме ние. Не сме ги крали и не сме ги изнасяли“.

Според него няма да може да се излезе от кризата без вдигане на данъците. Хората теглят кредите от банките, а при нас имаше милиарди спестявания, каза още той и цитира данни от НСИ, които сочат, че положението в България е по-страшно от времето на фалита на КТБ и при Пламен Орешарски. "Финансовият министър Асен Василев казва ние сме резервирали още през месец февруари газ. Ама това ние е частна фирма. Тези дори не се крият, че крадат чрез частни фирми", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
20
 
51
 
! Отговори
Наглец преди 2 години
Пак ли се буташ да крадеш ?Няма вече джипки баце.Въобще не ни липсваш.
318
19
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12годишна битка с/у Българския народ на тази ТИКВА ,не можем да се оправим с години.По вероятно е Украйна да се оправи по бързо от нас след войната с Русия.
317
31
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една лъжа повторена 100 пъти става истина!ТАКА ДОЙДОХА НА ВЛАСТ РАДЕВ И СБИРЩИНАТА !ЗАЩО ЗА ЕДНА ГОДИНА МВР, СМЕТНА ПАЛАТА,НАП ДАНС НЕ ОТКРИХА КРАЖБИТЕ НА ББ?ЗАЩО?АКО ИМАШЕ И ЗА 5 ЛЕВА ЩЯХА ДА има предавания по всички телевизии
316
21
 
37
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 2 години
НЯМА СРАМ БОРИСОВ>> Прахоса десетки милиарди ограбени от БЪлгарския народ през бюджета НАГЛО БЕЗМИЛОСТНО..ОЩЕ Е НА СВОБОДА>>НАД 100 000 били издържаните с ограбвани милиарди от народа служители вкл в МВР<ГДБОП<ДАНС<НСО<ПРОКУРАТУРА<СЪД НИТО ЕДИН НЕ БЛОКИРА ОГРАБВАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ГОДИШНО ПРЕЗ БЮДЖЕТА ПО ОТРАБОТЕНИ СХЕМИ..
315
23
 
41
 
! Отговори
Алито от София преди 2 години
Няма такова нагло същество, окраде България и иска още власт, да командва и да се дуе че България не може без Бойко и онези умрели доктори Ангелов, Балтов, Иванов да викат с цели гърла,, бойко, бойко, бащице", а от къде знае колко са 8 милиарда?, ами как да не знае като херо мустафа му ги конфискува по заповед от америка, що нямат произход, а не са само те, поне два пъти по толкова са му конфискували, но няма магнитски, а и няма смели журналисти да го отразят публично
314
26
 
44
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Боико си остава мутра цялата герберска напаст която ограби България изка пак да граби. Хората Неси пасят кокошките по на боико асвалта. Боико трябва да бъде обесен публично защото е колтук и издънка на природата
313
25
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце си е лъжлива мутра, каза, че по пътя за Видин, "на всеки 20 метра, дупка до дупка",нещо което въобще не е истина, а дори и да е така, Борисов беше на власт до преди година,излиза, че ремонтираните от ГЕРБ пътища не издържат и 1 година!!!
312
24
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца...много нагъл тип. Типична мутра от началото на 90 те, ама сега сме 20г.по късно, тоя още живее в ония времена.
311
36
 
27
 
! Отговори
Баце спаси ни преди 2 години
Баце чакаме те да ни отървеш от гладьт на - промянатаНе ни оставяй
310
24
 
42
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
Жалко подобие на човек...
309
18
 
30
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
В селото ме го искат-той за църквата пита..!Ако няколко месеца никой не го отразява,и няма да има нужда от бай Ставри.
308
18
 
43
 
! Отговори
Този е извратен преди 2 години
Много сериозно се е извратила тази мутра. Да си беше останал пожарникар мафиота СИКаджия
307
11
 
29
 
! Отговори
Живко Тодоров преди 2 години
Хайде няма нужда. Иначе какво стана, каиш, със стотиците скандали??
306
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро си гледай старините чичка. Каквото си направил направил, гледай да не правиш повече, че туку виж са те окошарили.
305
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и борисовата трябва да бъдат изчегъртани до корен
304
13
 
34
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Специален поздрав за Бойко Борисов и Росен Плевнелиев от агитката на Левски.....Бойкооо Ковpo.....Роскоооо-Koвpoooo
303
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борислав е държавник и може да управлява
302
14
 
22
 
! Отговори
ББ преди 2 години
превръщат ви в ***...малцината участници тук си мислят,че хората..."баце"със взетите заеми връщат твой заеми,грамотните го знаят, с парите от данъците на българите построи турски поток на путин газифициращ крепостните му сърби и унгарци,имаше уникалният шанс да си национален герой...ти обикновен крадец и предател..."баце",минусите ви не ни пречат...САЩ идват решително приятели...и бацетата ще си платят!!!
301
22
 
15
 
! Отговори
До 330 преди 2 години
Кире и Асен бобъра щяха да oсерат всичко ако имаше пандемия, бъди сигурен
300
21
 
19
 
! Отговори
КН преди 2 години
ББ не е цвете за мирисане, но като обучен пожарникар знае как се действа когато е напечено. Харвардите са пълен провал. ББ щеше да стои при Верасу докато не се изтегли, щеше одавна да са наредени парите за газа в правилната сметка и т.н.