Кирил Петков: Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което има

Според премиера не се очаква ембарго на руския петрол
1 май 2022 19:52, Нели Христова
375
Кирил Петков: Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което има
Снимка: БГНЕС

Няма да коментирам последните думи на президента, но тезата, че ако си мълчим и се наведем и чакаме бурята да отмине и не се включим в общата си критика към Русия, представете си за да мине по-бързо тази война, дайте да не помагаме на Украйна, да няма Буча, дайте Украйна да бъде превзета. След това Молдова потенциално, да се опре Русия на границата с Румъния и Путин да ни застане на границата и ние да се чувстваме в безопасност и спокойни. Това е безумие. Това заяви премиерът Кирил Петков пред бТВ.

Бих казал на президента, че отиването до Украйна за мен промени още повече моя мироглед какво се случва. В Русия нищо не се случва, а в Украйна едни ракети се впиват в блоковете и взривяват населението, каза Петков. България трябва да е от правилната страна на историята, българският интерес е да не се навеждаме, да сме част от Европа и да помагаме агресорът да не напредва, това заяви Петков, като посочи, че с тези думи се обръща към президента Радев.

Президентът не мисля, че имаше предвид нас с неговата позиция днес, той ни познава, че ние винаги сме защитавали българския интерес. Не може в 2022 г. да летят ракети към блокове. Украинското правителство получава оръжия от много страни като военна помощ, отвсякъде. Ние имаме възможност да поправяме руска техника, реално украинските заводи са разрушени, за това ме помоли Зеленски за такава военно-техническа помощ. Не, Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което той използва и има, но за съжаление то е старо като нашето и трябва да се ремонтира, пояси Петков.

Видяхте говоренето и на БСП, осъзнават, че в момента да пуснем това правителство в страната по време на война, да падне, е безотговорно и не вярвам, че това ще го направят, коментира Петков думите на Нинова, че ще напусне коалицията, ако НС гласува военна помощ за Украйна. „Друго, приема се гласуването за помощ, веднага възлагам нашето МО да се свърже с МО на Украйна и това, моето поскаха от нас да започне. Това ще е организирането на цялата дейност, която искат от нас, обясни Петков.

По темата за газа, той попита защо ноември сме се отказали едностранно с решение на шефа на Булгаргаз от азерските количества, "защо сме се отказали от ноември до юни, защо", попита Петков. Тук няма идеология, ние казахме готови сме да платим, платихме 50 млн. изпратихме ги на Газпром и те ни ги върнаха, защото не са в рубли, коментира Петков.

Попитан дали очаква ЕС да наложи ембарго на руски петрол, Петков отговори, че не, „в този момент не очаквам“. Има страни, които не могат да понесат това – България, Румъния, Австрия, Германия.

На въпроса дали кабинетът ще спре износа на ток, Петков отговори: „В този момент не, защото виждаме, че имаме алтернативи и няма да се стигне до там. За май месец ще продължат компенсациите за сметките за ток на бизнеса, работим месец по месец в момента. 4,1 млрд. сме дали на бизнеса, за да намалим сметките за ток“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички бг путинисти са в лудост и истерия за руската газ защото спират техните денги и като няма руско влияние нема денги сега вият на умряло и водят война с Петков
179
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радю в тюрмата, немедлена
178
7
 
3
 
! Отговори
Опа преди 2 години
Ще ловим партизани и комунистав как 1943
177
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв пролетариат бе това е пълна шизофрения тия са изкъртили мивката рашистите са под масова психоза явно пак си имат Кашпировски да ги облъчва
176
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Днес по национална тв. И. Йотова относно вноса на газ, каза че се сключва договор с офшорна фирма вносител вероятно заради комисионите. Отгатнете кои ще се облажат.
175
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станет ли мировой пролетариат верным союзником России? Испания, Франция, Германия, Гърция - стачки, Путин превзема Европа отвътре.
174
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми прави ЛОШО впечатление, че на нашия премиер ВИНАГИ му остава време за фризура - прясно боядисан и гелосан - а не му остава време да чете, да се опита да изглежда поне информиран, различно от зеленската пропаганда.
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kakvi sa bg cenite?
172
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша няма да ни нападне защото сме първо в Нато и второ разбраха че няма вече хляб и сол за тях всички са отвратени от тях дори сърбите вече дадоха коридор за западните оръжия да минават през тяхна територия за Украйна
171
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мировой пролетариат верният союзник на Русия - ето защо наще *** се ежат, ще ви дам един пролетариат та свят ще ви се завие
170
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашките сега броят западното оръжие на Украйна и люпат семки и цъкат да завиждат
169
4
 
0
 
! Отговори
Рамадан Аталай преди 2 години
Аркадаши Булггаристанци , скоро Мама Туркия ще ви анексира . И ще играете кючеци и маанета на воля . ЯШШААА . Само ДПС , Вперед , к ПОБЕДУ !
168
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можело да летят ракети към блокове! Ами може!Кой е научили украинците да завземат жилищата на хората, да ги изгонят и да ги правят на опрорни снайперски пунктове, след това да ги горят???Премиерът наистина ли е толкова лековерен или просто се прави на дръж ми шапката?Толкова ли не изполва свободното си владеене на английски и не чете и не слуша кой за какво е подготвял украинците?Точно за градски бой, точно по немско-нацистки модел. /дали е патентовано? Може и да е.Падение за бълг.държавност!
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм на 55 години и вече съм извън мобилизация. Но ако почнат да ни "дупчат" панелките, то ще хвана калашника и ще пазя семейството си. Не разчитам на сегашната ни държава след 1989 година.
166
0
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Тоз една истина да е казал ? Всеки ден различно ....и в противоречие .....ами 6 тира РПГ ? Ремонтирахме ги и ги пратихме към Украйна ли в 02:00 от летище София ? Кога сварихме много сме бързи в ремонта на стотици РПГ-та ....пък една дупка на улицата с месеци не може да оправим ?
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия изпрати в Украйна 20 бронетранспортери Bushmaster, съобщи посол Украины в Канберре Василий Мирошниченко. Западните военни експерти критикуват тази машина и споменават, че Австралия не успява да закупи Bushmaster в други страни. Какво не е така с австралийския броневиком и помага ли той ВСУ в материалите Газеты.Ru.
164
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков и Василев адмирации
163
0
 
4
 
! Отговори
газета ру преди 2 години
Полша предава танкове, реактивни системи за залпово изстрелване, дронове и самоходни гаубици на УкрайнаВиолета ХаненеваСлушайте новиниблизо100%Сергей Пивоваров/РИА НовостиПолските власти доставиха на Украйна 232 танка, реактивни системи за залпово изстрелване (MLRS), безпилотни летателни апарати и самоходни гаубици. Това съобщава ТАСС позовавайки се на информационния ресурс на Вишеградската група (Унгария, Полша, Словакия и Чехия).Решението на Полша да предостави 232 свои танка Т-72 във версия M1 означава, че Полша се нарежда на второ място след САЩ като страната, която пред
162
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
213 не можем да възобновим Стара велика България на Кубрат там сега е Украйна но можем да бъдем партньори и да подкрепяме Украйнание сме древен народ
161
0
 
7
 
! Отговори
газета ру преди 2 години
Срутването на моста в района на Курск стана в резултат на саботаж. Това съобщи управителят на региона Роман Старовойт в своя Telegram канал.По думите му е образувано наказателно дело за инцидента.В неделя, 1 май, сутринта, железопътен мост през река Конопелка в Суджанския район на Курска област се срути частично. В резултат на инцидента няма пострадали. Обектът е бил използван за движение на товарни влакове, не е бил електрифициран, съобщиха от Руските железници. Властите все още не са посочили причината за извънредното положение. На място е изпратена следствена група. Местните жители