Кирил Петков: Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май

Премиерът с надежда, че няма да сме изненадани лошо от цените на газа
Обновена: 5 май 2022 22:39 | 5 май 2022 20:12, Красимир Ангелов
149
Кирил Петков: Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май
Снимка: БГНЕС

Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май, заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Кирил Петков, който заедно с други членове на кабинета се срещна с представители на работодателските организации по темата за цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

Още по темата
"Българското правителство работи много силно, за да можем да имаме ясни доставки на газ на цени, които да не са различни от тези, които биха дошли през алтернативата "Газпром". От друга страна оценяваме рисковете, които войната може да донесе на България, на Европа и даже на света.

Обсъдихме различни варианти, така че да сме готови и да име предвидимост за българския бизнес и работниците в него“, заяви още министър-председателят.

Петков изрази надежда страната ни да не бъде лошо изненадана с предстоящите ценови нива на газа.

"Надяваме се да няма повишение, но тези неща тепърва се договарят. Само няколко дни са отминали, откакто се случи новата ситуация", каза той за спрените доставки от страна на руската "Газпром".

Премиерът още веднъж увери, че газоподаването към потребителите не е спряло или намалило.

Вицепремиерът Корнелия Нинова от своя страна посочи темите, по които е търсено съгласие и по които разговорите продължават.

"Отново заявихме претенции от името на работодатели с подкрепа на синдикати - да се запази цената на газа такава, какво е сега по доставките от "Газпром", и ако преговорите за алтернативни доставки доведат до по-висока цена, то да търсим механизъм държавата да компенсира разликата", посочи Нинова, която потвърди, че България е поискала изключение от прилагането на петролното ембарго на ЕС срещу Русия.

Днес правителството не е разглеждало Националната стратегия за въвеждане на еврото, въпреки че точката фигурираше в предварително разпространения дневен ред, стана ясно още от думите на Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички виждат резултата. Народът не знае как да оцелява, тоя...........................седнал отново да говори празни приказки. Само да имате идея какво ви мисля (на всичките алчни за власт), ако има възможност и да го направя....!
96
0
 
5
 
! Отговори
Реален финансист 2 преди 1 година
Ако се направят проверки , сигурно помощи получават и Нефтохим, Торовите заводи и Производителите на ел. енергия!Независимо, че тяхната продукция е калкулирана с най- високите борсови цени на ток, газ, нефт ..., АБЕ голяма Харвардска далавера!
95
1
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
не войната ограничена в Украйна носи рискове за световната икономика,а санкциите,наложени по морални подбуди ще доведат до регионална търговия и няма да гледаме само американски филми,а без американски филм не мога да заспя.
94
0
 
5
 
! Отговори
Реален финансист преди 1 година
Бизнеса няма нужда от тези помощи, защото те си калкулират високите цени на ток и газ в продукцията и си я продават на база тази нова калкулация!И след като правителството им даде компенсациите, бизнеса е доволон защото тези средства им идват като бонус и си ги прибират като чиста печалба!!!НО, но българският потребитекл няма никаква полза от тези помощи, цените си вървят нагоре и ефекта от помощите е нулев!!Просто с тези помощи се подсилва инфлацията защото бизенса има излишък от пари!!!
93
0
 
3
 
! Отговори
msm преди 1 година
Тепкавия е пълна дупка от към лидерство и смелост на прокарване на политиките в които уж вярва
92
1
 
5
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Киро винаги забравя да уточнява нещата! Става въпрос за ЧУЖДИЯТ БИЗНЕС!!! Все пак Чуждият бизнес го сложи на власт, не някакъв си среден или друг билгарски бизнес!
91
3
 
6
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Киро за кой бизнес говориш/индустриалният?!/,защото с много хора от малкият и среден бизнес съм приказвал,от много хора зареждам и купувам производство ама никои нищо не е видял,химери като помощите на борисов!Бързо се учиш!
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако вече не са почнали да падат ракетите по главите ни. Нали това искате. Каквото надробите това ще сърбате.
89
4
 
0
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
А така Кирчо занимаваш се със сериозни неща не с глупости проблемите на украински психопати националисти с руснаци и ако се държиш адекватно г-н Борисов няма да бъде премиер .
88
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
рашков да върви да почука на вратата на бати бойко и да го помоли да се върне, че я окъсахме като марко на косово поле!
87
2
 
7
 
! Отговори
ало ало преди 1 година
превратаджии,съберете пари и купете на улавия кирчо еднопосочен билет за канада,че тук му се готви една неокастрена...
86
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До ние в ХарвардХарвард...не е библиотекарският финансиран и обслужващ путин,локуми...са пазим парите на хората...ама едни 1 милиард ги харизахте на божков...е срещу комисионни разбира се,закрихте гроб над 1500 училища...икономия...демек неграмотният се контролира лесно...патриотично...санирахте за милиарди...и все ни е студено...стройхте турски газопроводи с пари на българите...а газ няма...стройхте на сърби и унгарци...децата на България роби...изоставили земята ни,домовете си...децата си...
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видяло се е че на имиграция отива работата иначе България не е лошо място ама вече е само за екскурзия и то не на всякъде скоро и никъде
84
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
това бе мъдрият ход...присъединяване...обаче той сънува врагове бедният духом...така щеще да присъедини Света към русия и русия към Света...мечта...след 10 века вече...ако е пич...на 9 ти очакваме новината,че е постъпил достойно...не ,че ще се случи...от страхливци...толкова!!!позор!!!
83
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и само хипотетично да ви помоля да си представите русия...членка на ЕС и НАТО...защо не...заради един човек...заради идеологий които разделят Народи и ги правят врагове...за пари...никои не му дреме за хората...вече е невъзможно...русия има грях към Света ни...след 10 века може би ще има нов шанс!!!
82
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и г-жо митрохванала...има ли по идиотизирано население от вашето...пращащи децата си на смърт...за "короната" на болен и умиращ...и г-н путин...ако имате и капка достойнство...гръмнете се на 9 май!!!
81
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Подкрепа г-н Петков...справяте се страхотно в...нечовешки условия и натиск,не се плашете от избори,Бог да пази България...от изрожденци-ен.чаре-крепостни!!!
80
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименне бре митрохванала на путин...ще се гръмнеш ако знаеш кой съм...нали ми палите устройствата...знаете всичко...заплашвахте ме...триехте в реално постове ...и къде видя рев...споделям мнение...обаче путин не търпи чужди...иска си корона...е ще получи един здрав в муцуната...и да Свободнияат Свят има отговорн за заплахите му с ядрени...Свободният Свяат е готов от десетилетия...опасна игра играе...и жертва вас...крепостните...нима не пожертва олигарсите си милардери?отнеха им всичко...
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
иво инджев ти ли се криеш зад ББ че така ревеш , колко кинти взе от козяк , гледам те днес пред паметника с латексова гей раница
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА КИРО ЦАРЧЕ САМОИЗМИСЛЕНО