Николов: Позицията ни за нефта е ясна, ще искаме отсрочка

Търсим баланс, за да няма драстични промени в цената на газа
71
Николов: Позицията ни за нефта е ясна, ще искаме отсрочка
Снимка: БГНЕС

Идеята на тази среща за енергийната сигурност е в кратък период да се набележат стъпки за сценарии при всяка ситуация така, че целият регион да остане стабилен, заяви енергийният министър Александър Николов след енергийния форум с участието на министри от югоизточния регион, предаде БГНЕС.

Позицията на България за нефта е ясна. Ще искаме отсрочка. Работата на Лукойл и начинът, по който могат да намерят алтернативни решения в зависимост от решенията и търсим и вътрешни решения, така че да няма рискове за рафинерията и производството да продължи, каза Николов.

За газа той добави, че краткосрочните решения са свързани с подпазара, това е споразумението между ДЕПА и Булгаргаз, в дългосрочното решение е включена на работната група, в която е включена и ЕК и ще излезе с всички сценарии и предложения на ниво покупка, това ще бъде коментирано съвсем скоро, добави Николов.

Поради това, че в края на април доста рязко се промени микса и доста алтернативни решения трябваше да се случат, се търси балансът, за да няма ценови промени драстични в предложението на Булгаргаз към КЕВР, обясни още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не си ли подадат оставката ще затъваме все повече.ФАКТ!
27
0
 
25
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 2 години
Като хипопотама сме.Затънали до шия,ама устата широко отворена.
26
4
 
5
 
! Отговори
ww преди 2 години
Защо да се вдига с 40% от нашия ЛукОйл !? Австрийския OMV 100 е 100 % внос и е само с 12% по-скъп. Тогава д а минаваме само на внос и да затваряме тази пералня ЛукОйл
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целокупното останало българско население вече знае, че нашите умни и предвидливи управляващи първи ще се откажат от руския петрол....! Та, нали трябва да ги "погалят" по *** техните господари. А, за така наречено население - "кучета го яли" и да се оправят, някакси! Цени, инфлация, храни, сметки и т.н. - "Я да ви спретнем един истински Съвайвър"!
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ви знам как лъжете от ПП хич не ви вярвам. То и Киро каза че няма да спре доставките от Русия, ама виж какво стана.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почваме прехвърлянето на различни източници сега, за да сме готови за бъдеше
22
0
 
15
 
! Отговори
sss преди 2 години
На колко на бас, че ако има ембарго за руски петрол от друга страна ще кажат щом ще е така и ние няма да ви продаваме. Загубите, сещате се кой ще ги плаща...
21
1
 
24
 
! Отговори
доги преди 2 години
От кой ще искаш отсрочка бе , *** дал ска пан ? Путин ви даде 10 дни и край . После всичко отива на кино .
20
0
 
23
 
! Отговори
И преди 2 години
Още на 25 февруари изчихлих, че долара трябва да е около 28-30 рубли. Сега със сигурност до един - два месеца ще е толкова. Забивате икономика като пирон в кисело мляко. Чакате да спрат доставките на петрол? Потресаващо.
19
1
 
24
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Кво значи "целият регион да остане стабилен", бе аланкоолу? РСМ и Сърбия ли? Ти на коя държава си енергиен министър? Кирчо е премиер на РСМ, Чорапа е вицепрезидент на Русия, ти явно си загрижен за сръбските енергийни доставки и за гръцките доставчици, ама с комисионни за твоите "променени' хора. А цената я плащаме ние, най-бедната държава в ЕС, която вие ПРОМЕНЯТЕ към още по-бедна !!!
18
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде всички руски дружки за ръчички и с маршова стъпка към Руzzия да се порадвате на руско благоденствие!Не заслужавате да живеете в натовска държава и да папате с европейски пари!
17
0
 
12
 
! Отговори
ние сме преди 2 години
най-големите мишоци - страхливи и малодушни
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега ще искате отсрочка. То се мисли, преди да се действа.
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са пълни ***, до вчера се репчехе сега друга песен, пълен хаос.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станислав Трифонов - Зеленски, да си прибира вересиите.
13
19
 
3
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Язък за барута ,като е гарга защо не е рошава...Тъкмо ме зардвахте и много бързо пак ме разочаровахте.Няма да гласувам за вас, защото явно не ви стиска да счупите всичките руски окови, апропо покупката на нефт е в пъти по лесно от покупката на гас.Това ,че рафинерията била настроена да произвежда само и единствено със сорт урал го разправяйте на баба ми.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зозо, колко ти плащат от Козяк?
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи ПОЗИЦИЯТА, като е ясна! Второ, поясни - от кого ще иска(ме) отсрочка? От Русия? Те ще ни дадат ли? Или от ЕК - пак същия въпрос.......... и на двата в-са отговорите са отрицателни, според мен, ама онова ЯСНОТО не се казва, а се утърта (пак)! Значи - НЕ Е ясно нищо
10
1
 
24
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Тоя сме шник и Асенчо тари ката , ни надуха главата че можем без Руски газ , а сега пак копуват руски само че двойно по скъп ,тия па лячовци са като пауна ,колкото повече вдигат перата, толкова повече им лъсва г ъза и сега искат отсрочка , сме шници
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешници. Рублата поскъпва всеки ден. Ако бяха адекватни щяха да закупят рублите за газ от преди месец на цена с 23 процента по евтино. Просто... Кошмарно... Неадекватно...