Заков: Няма пряка заплаха за националната ни сигурност, а рискове

Няма парад тази година, армията ни заета да ни брани
39
Заков: Няма пряка заплаха за националната ни сигурност, а рискове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма парад тази година, тъй като българската армия е доста заета сега да ни брани, знаете има война на 300 км от нас. Също така подпомага МВР по границата заради бежанската вълна. Така че българската армия наистина е много ангажирана. Това заяви министърът на отбраната Драгомир Заков пред БНТ.

Още по темата

Очевидно решението за Украйна е компромисно. Другата седмица пристига тяхна делегация, с която ще водим разговори с какво точно да им помогнем. Посещението няма да е официално, то е работно. В други страни от НАТО, които реално изпращат оръжие на Украйна, това не е обект на обществен дебат. България е член на НАТО - това е най-силният отбранителен съюз. Така че всяка държава трябва да си помисли дали България е мишена. Това не значи, че страната ни не е такава за хибридни атаки, каза още той.

Няма пряка военна заплаха за националната сигурност, но има рискове - все пак се води война на няколкостотин км. Балканите са една от рисковите точки за разрастване на войната. Мирът не е функция на един човек или няколко държави. Нека да вярваме в нашата армия, коментира министърът.

Той обясни, че досега сме разчитали главно на Русия за резервни части, нужни за модернизация на армията ни. Това
забавя процеса, което налага да се търсят подобни алтернативи от съюзници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: армияотбранаЗаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
17
 
! Отговори
Я се вземете в ръце! преди 2 години
Влезем ли във войната сме вътре с двата крака! Страна без ресурси. Без излаз на открито море. Изцяло външно-зависимо и задлъжняло стопанство. Демографски колапс. Отроден и обезверен народ. Корумпиран до кости елит. Никакви сигурни съюзници и лобита. Компрометипан и продължително сатанизиран имидж по света. Враждебни и хищнически намерения от всички съседи и не само... Къде отиваме...?!
9
9
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Добре! Ще го обясня като както се обяснява на някой с ампутирана глава,че да остана разбран. Хитлер е бил евреин. Зеленски е бил евреин. Бандера е бил евреин. Висшият политически апарат на Украина е от евреи. "АЗОВ" е нацистка безмилостна организация,покровителствуван от украинският елит. НАТО защитава Украина,сиреч НАЦИЗМЪТ. В България нахлуват военни от НАТО. Как да няма заплаха за сигурността ни,щом сме окупирани от евреи нацисти,питам аз? Ние сме под нацистка окупация! Понятно е,нали?
8
8
 
5
 
! Отговори
Крайно време преди 2 години
европа да ни изрита при путин дето ни е местото
7
6
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Заков-Няма парад тази година, армията ни заета да си пере чорапите...
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 .... що, бе?! да не си нещо гузен, та очакваш нападение?! за окрайна знаем, че с години правеха всичко възможно Русия да ги нападне! пък с каква гордост казват:"България е член на НАТО - това е най-силният отбранителен съюз.", все едно ние сме го създали! и откъде да знаем, че е най силния, като друг такъв съюз не съществува!!
5
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
има заплаха украинци бият българи полицията гледа сос слага чужди баираци пофасадата си опаковат паметници с баираци на чужди държави семеиства отукраина пристигат с 200 000 недекларирани финанси колко бежанци са в англия исащ на круизни кораби и всички 100 000 бежанци на запад провокациите сегазапочват като начало невинно примерът с украина е пред очите ни
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в Украйна нямаше до 23-02, но на другия ден ги нападнаха.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахха! "армията" била заета да ни брани!!! и от кого??? освен да са я пратили в окрайна, щото тук няма никаква причина да ни брани!
2
10
 
12
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Как да нямало пряка заплаха за националната ни сигурност бе вие какво сте предатели краварски ???СМЪРТ ЗА ВАС!
1
4
 
4
 
! Отговори
майски преди 2 години
Ааа,има. И това си ти.