Събев: Филмът с транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи

Защо превозвачите искат оставки след като имахме ясни договорки, попита той
8 май 2022 11:50, Петя Славова
186
Събев: Филмът с транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи
Снимка: БГНЕС

Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи. Това написа в профила си във Facebook министърът на транспорта Николай Събев. Поводът за коментара - скандала след срещата между представители на правителството и превозвачи.

" Чудя се защо те (превозвачите – бел. ред.) искат оставки като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен.

В социалната мрежа той заяви: "В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи“, написа Събев вчера.

Още по темата

Пред bTV тази сутрин той участва в пряко включване след това на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране. Г-жа Милтенова представлява част от фирмите, които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Но ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара, заяви Николай Събев.

По думите му, Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, той отвърна: Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи.

Относно заявката за пълна транспортна блокада на 18 май, Събев заяви, че Министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превози.

Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно това е бъдещето на всеки отрасъл , ЕлектроненКонтрол (Е.конт) .Поредна серия човекъ срещу машината
123
4
 
13
 
! Отговори
хак ви е преди 2 години
Продължаваме промяната, нали това искахте?
122
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си ги избрахте тия.
121
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен113 Това са последиците от прехода на БСП - държавата просто вързваше двата края! Но това не значи, че сега трябва да има нов крах,съсипвайки важни транспортни линии и частните малки превозвачи,което явно правят БСП и СИЕ сега..Решенията трябва да са балансирани и оптимизирани така,че да няма пострадали-транспортът храни много българи,не може те да се окажат на улицата с подобни административни мерки! Трябва да се намери решение на всички проблеми на хората, свързани с транспорта
120
0
 
8
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Това че триете, не променя фактите. Който си има/л вземане даване с ЕКооонт си знае.
119
1
 
10
 
! Отговори
Упсьььь... преди 2 години
УникаленГьонсурат...Искахте див капитализъм...ето ви див капитализъм!!!!
118
2
 
11
 
! Отговори
432 преди 2 години
Дядо Еконтий е плазмодий.
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
транспортаджийте да си плащат данъците и пътищата. Защо народа ще им купува мерцедесите да си возят любовниците насам натам?????
116
1
 
11
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
Альоууу..чИчЕ Събев...а какво ще кажеш за международната авиолиния СОФИЯ-СКОПИЕ?Много искам да мъцнеш нещичко за нея.....................ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ.....
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, на това му се вика мъж в климакс. Само дето не плаче като жените, ама то не се знае.
114
1
 
10
 
! Отговори
Папа ПИЙ- V преди 2 години
Тоя се прави на светена вода...по праведен и от ПАПАТА!!! Скоро и неговата ХРАНИЛКА ще приключи!!!Апелирам към всички българи да спрат да ползват услугите на фирмата му!!!Нека види как КОНКУРЕНЦИЯТА е гарант за равни условия на пазара!!!
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да беше Бойко, само да му бяха докарали два автобуса пред МС и щеше да ги замеря с пачки до откат.
112
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Юнион Ивкони, Биомет, ПИМК, Дискордия, това е, което ми се е набило в очите без да съм вътре в системата. Как се получава, че МПС излиза от мястото на домуване и отива да изпълнява политическа поръчка - блокиране на милионен град ? Кой му подписва пътен лист, пътна книжка, механик ли, чорбаджията ли? На какво основание на водачите се позволява безнаказано да нарушават забраните за движение в градския център? От какъв зор трябва да покривам разходите на собствениците-милионери с данъците си?
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събев ще ни вози, с бусовете на Еконт. Спирай ни всичко и да умираме.
110
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза, каза още той....А Просто Киро защо каза на превозвачите?...ВЪН ! НАПУСНЕТЕ! И ги изгони кат поклесари...ХАХАА...това ли са ви преговорите...КАТО ГОВОРЯ АЗ ТИ ЩЕ МЪЛЧИШ..ако не ти изнася да слушаш за тортите на жена ми и за ТЕЛКОВЕТЕ в МВР ...НАПУСНИ!!!!! Аз казах ХАУ !!!!!
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста фирми бяха свикнали на яки и безотчетни дотации. Един съсипва в твоя услуга жп транспорта, друг ти дава субсидии, трети ти пази гърба откъм спазване на закони - кеф по банкянски. И сега, като има опасност да изчезне хранилката - мале, леле, бедните ние!
108
2
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До aa1830 Линията София-Скопие доказа несъвършенствата в транспорта там и е ясно, че са нужни промени, но не дотациите са причината и не те трябва да се променят на първа линия! БСП се възползва от случая за да удари за пореден път частниците, някои от частниците /които не са БСПарски!/ и в никакъв случай нещата не трябва да се подминават без внимание и отпор срещу тоталитаризирането, към което се стреми БСП - БСП иска всичко да зависи от нея, те да контролират всичко те, а не законите!
107
1
 
14
 
! Отговори
мдаааа.. преди 2 години
Сит на гладен не вярва...И тоя застарял козел не слиза от държавния транспорт осигурен от НСО...боли го ОНАЯ му работа че бензина е скъп.че няма пътища,че хората не могат да отидат на лекар,че веднъж седмично на село им карат хляб и продоволствия...Той нали си врътка частната фирмичка и далаверата тече....
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента като слушам всеки бизнес иска държавата да им поема загубите. То ще излезе,че не остана печеливш бизнес в България. А да си отворя ли устата как всеки бизнесмен пише като фирмен разход всеки такъв направен за лични нужди и държавата му връща ДДС то. Отива на море и горивото го пише като разход по работа. Отива на ресторант и го пише бизнес вечеря. Ние работещите плащаме като балъци,а на милионерите им връщат данъците.
105
5
 
7
 
! Отговори
Този преди 2 години
Е червей без мозък...