НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море

Командирът на Военноморското командване на Алианса е във Варна
10 май 2022 12:00, Елка Василева
162
НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море, каза при посещението си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. Той бе посрещнат с официална военна церемония пред Щаба на Адмиралтейството от командира на българските ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

При визитата на вицеадмирал Блънт акцент в разговорите ще бъде сигурността в Черно море, обясни Михайлов. По думите му двамата ще посетят Военноморския координационен елемент в базата във Варна. Ще бъде уточнено по какъв начин да се осигури по-добра координация между всички държави членки на НАТО в Черно море.

Солидарността в тези трудни времена е важна и искам да уверя, че НАТО остава обвързан с Черно море и региона, допълни вицеадмирал Блънт.

Той каза, че координацията в акваторията е много важна и българските ВМС, които са много способни, играят голяма роля за нейното постигане.

Блънт посочи, че няма как да сподели какви са оперативните планове на Алианса, но увери, че НАТО не планира да остане задълго извън Черно море. Той изрази задоволство от възможностите и способностите на Военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Блънт допълни още, че ревизия на плановете на НАТО се прави всекидневно, съобразно обстановката. „Разполагаме с подводници, кораби и самолети и ежедневно адаптираме тяхната програма и схема на маневриране“, обобщи Блънт.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Извън не но на дъното дълго...
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рядко срещано признание от страна на висш офицер на НАТО. Всъщност Румъния, България и Турция са както в НАТО, така и в Черно море. Сега се оказа, че НАТО не било в Черно море въпреки трите си държави членки в този регион.
38
7
 
15
 
! Отговори
Забърсваме си преди 2 години
посраните *** с каквото има, че вече по магазините рушо хартия е комкото бутилка олио. Обаче да се радваме поне че има какво да бършем. Както е тръгнало скоро масите ще се поопразнят и освен газ нищо друго няма да излза от дюзите. Тогава поне ще развием пълна независимост от Руския ГАЗ и ще станем примерни Евроатлантици.
37
11
 
21
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Всички русофоби на първа линия при война с Русия! Това е най-правилното нещо! Който най-много ги мрази, най-отпред!
36
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам сериозно да се притеснявам за сигурността си. НАТО няма работа в черно море! Не искам да ядем ракети, заради вас, евроатлантически ***!!!
35
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, кво стана с опорката "да подкрепим Украйна, за да не стигне войната и до нас"? Хубава беше.. Разни балъци се бяха вързали...
34
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая сбирщина не ни е нужна ! Котки и мишки в един съюз !
33
8
 
22
 
! Отговори
Захаров преди 2 години
НАТО по принцип няма работа в Черно море. Но ако дойдат от руския военноморски флот ще ги посрещнат подобаващо.
32
10
 
30
 
! Отговори
Пушечно месо преди 2 години
Това е нашата роля в Нато. Ще ядем ракетки, но преди това като ни спрат и хляба ще сме толкова изгладнели че и ракетите ще ни се струват като добро ядене. Сармат по Московски!! А ако някой си мисли че ФАЩ ще си мръднат пръста за нас, нека помисли втори път.
31
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук вече загазихме. Почвам сериозно да се притеснявам. Варна, Бургас, излизайте на протести! Вие ще сте първите потърпевши от цялото това безумие!!!
30
10
 
25
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
НАТО-то скоро ще се наака сериозно.
29
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РУСКИЯ ФЛОТ ПОТЪНА - Реално може да се каже, че американския флот става все по-безполезен. Самолетоносачите ръждясаха и от 11 сега има в действие само 4! А и от тия 4 - вече 2 са за основен ремонт! Обаче янките се чудят ЗА КАКВО да ги ремонтират, след като русите мога да ги потопят само с 1 ракета от новите ))) Айде, за подводниците - друг път ще пишем )))
28
7
 
22
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 2 години
Тук вече загазихме. Почвам сериозно да се притеснявам. Варна, Бургас, излизайте на протести! Вие ще сте първите потърпевши от цялото това безумие!!!
27
7
 
16
 
! Отговори
Хартията привършва преди 2 години
Народът вече си забърсва задното отверствие с каквото падне, парцали, листа. А като захвърчат Сарматите направо ще спрем и да се бършем. Ще си ходим така посрани Натовци.
26
19
 
6
 
! Отговори
русия капут преди 2 години
Руския флот му остана да разчита само на 6 подводници. Адмирал Кузнецов още не могат да го изремонтират след пожара от 2017-та. Москва потъна. В Украйна загубиха още 4 големи кораба (катерите даже не ги броим). Ще се окаже ,че руската армия е втората по сила ,ама само в Украйна.
25
4
 
34
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
НАТО ще ни ползва за плацдарм. Това вече е страшно за нас! Западноевропейците ще се наслаждават от плажовете на битката за оцеляване на Европа, която ЩЕ НИ УНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА!!!! По-брутална статия не бях чел и мисля да си бия камшика от БГ съвсем скоро. Нещата не вървят надобре за нас!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО не е вън от Черно море! Вън е само флота на не-черноморски държави и ще си остане там, както пише в споразумението от Монтрьо
23
4
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Световните милитаристи,империалисти и терористи не могат да търпят те и нас ще подпалят!
22
4
 
20
 
! Отговори
Боре шивачо преди 2 години
Да заповядат краварите, те са "господарите на света" и за тях няма прегради !Но важното е, че след като рекат да влязат в акваторията на Черно море, далище останат живи сред тях . . . за да излязат !?
21
19
 
9
 
! Отговори
РУСКИЯ ФЛОТ ПОТЪНА преди 2 години
НЯМА СПЕЧЕЛЕНА БИТКА - НИТО СРЕЩУ АНГЛИЯ, НИТО СРЕЩУ САЩ.......... РУСКАТА ИМПЕРИЯ СЕ РАЗПАДНА ОЩЕ 1991........НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ МЛАДОСТТА.....