ГЕРБ не готвили протести срещу правителството, искат му оставката

Дончев критикува антикризисните мерки на кабинета
53
ГЕРБ не готвили протести срещу правителството, искат му оставката
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Искам кабинета да подаде оставка. С една четвърт от депутатите не може да бъде прекратен мандатът на това правителство. Това може да стане само при тежък раздор в коалицията или сериозен обществен натиск.“ Това каза зам.-председателят на ГЕРБ  Томислав Дончев пред bTV.

Той  уточни, че не говори за протести, организирани от партията му.

Дончев призна, че ГЕРБ  са имали полза от по-дълъг живот на правителството, за да стигне "промяната" докрай. Бившите управляващи обаче искат да общуват с политически по-грамотни хора.

Да се оплакваш за всичките си управленски несгоди с опозицията, е несериозно, каза още Томислав Дончев.

Той критикува антикризисните мерки на кабинета. Категоричен е, че ако бяха на власт, ГЕРБ нямало да допуснат тези високи цени на енергоносителите. А това е половината причина за високата инфлация. Според него компенсациите за бизнеса трябва да са много по-високи.

Дончев добави, че ще има сигнал, който ще бъде в Министерството на вътрешните работи.

Това е допълнителен тест. Доколко държавата в тази ситуация има имунни сили. Нека да видим на първо място Министерството на вътрешните работи дали ще бъде така усърдно, справяйки се с тези случаи, както примерно в годините на опозицията“, каза той и намекна, че ще е свързано с доставките на газ.

„Със сигурност доставките на газ през последните месеци са тема, с която МВР би следвало да се занимава“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ГЕРБ не готвят протести,но ББ щедро раздава пачки от Чекмеджето на протестиращите.
35
3
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Ама Бойко хляб ли е продавал?Аз знам за амфетамини,цигари,а напоследък и влияние.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко,знаеш ли,че лаком г.з кръв се.ре.
33
2
 
2
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Ох дано не се връщате . Разговори с бизнеса е само с фирмите, които ви се отчитат. А новите пари от Европа като си представите, че половината най малко могат да са ваши и ако не сте на власт на да стане и изпадате в ужас Имаше приказка Боже от герб ни пази.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу,те не стоели зад протестите!?Да беее,верваме ви.
31
3
 
5
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Бойко продаваше хляба по левче а -петков по -3
30
2
 
4
 
! Отговори
Ако България беше преди 1 година
Правова, уредена, просперитетна държава щяха ли украинските бежанци да ни заобикалят, а тези, които са дошли тук да искат да си тръгнат. КОЙ управлява държавата 12г, а преди това още 20? Замислете се. От 9 млн. души 1989г, сега сме 6.5 млн. Сегашното правителство е на власт от 5 месеца. Дори да броим и служебните правителства на Янев, които бяха с орязани правомощия става 1г. Това са 32г деградация, геноСид, грабене и разсипване, срещу 1г опит за промяна. Мисли, о ти клети българино!
29
5
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До 24 ТИ какви лъжи пишеш Кой направи манипулации с машините Венецуела е тук кои заграбиха властта БКП БОЖКОВИСТИТЕ САБОТАЖИ ЗА ИНФРАСТРУКТУРАТА ОКРАДОХА ГОТОВИТЕ ПАРИ СРУТЯВАТ В МОМЕНТА ИКОНОМИКАТА ЗАЩО ГО ПРАВЯТ
28
4
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До 29 ПО ГОЛЯМА МАФИЯ ОТ СЕГАШНИТЕ СТАРИ МУТРИ НЯМА ИЗПЪЛЗЯХА ОТ ДУПКИТЕ СИ ЩАСТЛИВИ И ЗАГРИЗАХА БАНИЦАТА МУТРИТЕ ОТ 90 ГОД ТОВА Е СЕГА
27
6
 
8
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Никога повече крадливия толуп на власт ,искаме го със всички мутри в затвора.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Герб - Да, нека да сложим на власт расист, който току що сравни американски вице президен с животно, заради произхода й! кйаква невероянта идея! Да викнем и Динко за министър на външните работи!
25
9
 
3
 
! Отговори
Герб преди 1 година
Герб за доброто на бьлгария биха могли да се обединят с републиканците и да посочат за кандидат премиер - цветанов на нови избори защо не и костадинов от вьзраждане - всяко управление различно от сегашното ще е в пьти по добро от сегашнотоКоето докара бьлгарите до просешка тояга
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бибитко стяга редиците в горно сусурлевоу и долно чапръчане.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, за съжаление нямат силно име, което да сложат начело, защото Борисов засенчва всички. Имат разни имена по кметства и прочие, но няма да са достатъчни, да изкарат до парламента с тях. Това е проблема на авторитарните партии. Силни са, докато лидерите им изглеждат силни, но когато лдерите сгафят или просто им писне, няма кой да ги замести. Ако Цецо беше още с ГЕРБ, може би щяха да имат шанс, да сложат него за ръководно лице, ама и тая работа замина.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС-ДПС-*** саботират държавата от както започнаха миналата година служебните. Само заради това трябва да бъдат съдени за държавна измяна. Искаха да си измият имиджа и да яхнат пак народа с обещания и лозунги за хубавото бъдеще. Само това което не ви казват е че е хубаво бъдеще само за тях, а народа ще яде дървото и плаща сметката както винаги. Време е тотално да се промисти държавата от путинисти и русофили служещи на РФ !
21
8
 
3
 
! Отговори
Герб вьзраждане преди 1 година
Мисля , че герб , дпс и вьзраждане биха могли да управляват дьлгосрочно страната ако поизгладят различията сиНа избори - дб , итн , пп ги виждам извьн парламента , бсп ще се стопи до бариерата за влизане или малко над нея
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 - То както е тръгнало, може да урпавлятва не ГЕРБ с Възраждане, ами Възраждане с ГЕРБ. Костадинов вече минава 10%, а като знам как се проучва - кампуси и имена на служители от ИТ фирми ... Кризата ства все по-зле, така че нма да се изненадам, ако Възраждане не вземат 22-3% на едни предсотящи избори.
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ има струткурата и стабилността. Идеята беше, че новите няма да я имат, но няма да имат и корупцията, както и че ще правят по рационални и решения, за дългосрочното развитие на България. Бойко Борисов успя да оитврати всички с 18-те месеца прекарани в "джипката". След себе си оставиха "потоп", който няма как, да бъде коригиран за няколко месеца или годиниа,а за поне цял мандат. Лошото е, че сегашната коалиция изглежда крайно неспособна, да се спраив с кризите.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен при Бойко Боросов растяха постоянно заплатите, а тук от една година растат постоянно само цените.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички българи трябва да се включим в кампанията за свалянето на жълтопаветната диктатура на Петков, Христо Иванов, Радев и останалите от шайката. Тези хора ежедневно ни грабят с двойни и тройни цени, а разликата си прибират за себе си.Оставка!