Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало Путинист.Спри производството на оръжие в България ,като не искаш да умират хора от Българско оръжие.Кажи за нарушенията за продажба на оръжия на Русия по времето на Бойко и служебното правителство.Кой продаде Български чипове за ракети на Русия?
144
3
 
4
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Ще трепи рашисти...какъв е проблема?
143
4
 
17
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Понякога това рядко недоразумение пласира такива тъпизми, че удри в земята дори такива, като Боко! Не се усеща, че дори самолетите, които шофираше са оръжия за убиване. Как си е представял да защитава България без да убива??? Сигурен съм, че не би стрелял срещу господарите си!
142
3
 
8
 
! Отговори
kire преди 1 година
Тоз уж президент, а не знае че убииците в Украйна си ползват собствено производство да убиват. И ракети и калашници. Странно военен да не знае.
141
5
 
17
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Безсрамно лицемерие. България произвежда оръжие. Да закрием военната промишленост в името на руските интереси - това иска Радев.
140
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев стана ни ясно вече че си путинска клакьорка, няма нужда да го повтаряш вече. Слаб президент обалужващ Руските интереси
139
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме кръм, искаме бой! Ако не могат да ни го предложат да закриват цирка! Как така няма да им пращаме оръжия?! Не на едните на всички! Даже, ако искат могат да ни пращат кординати направо да ги бомбардираме! Жалки племена! Забравиха, кои са и от къде са тръгнали! В гробовете по 50-100 укри и руснаци наведнъж!
138
13
 
4
 
! Отговори
До Истината преди 1 година
Няма такова промиване на мозъци и в най смутните времена в ада тук на земята наречен живот. Не ми дреме за никакви сатаниноамерикански промивки които се въртят денонощно по всички ''официални'' медии. Достатъчно мога да мисля самостоятелно. Поздрави за позицията на президента Г-н Радев. Не случайно има най високия рейтинг от всички политици у нас. Той е коректив.
137
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв неутралитет да измират и двете долни касти! Пълно въоръжаване докато не ги видя да ядат барут от собствените си пистолети! Никаква пощада докато мъжете не започнат да плачат когато се събудят! Слава Украине! Слава России! Нека по-добрия измете другия от лицето на земята! Никакъв неутралитет - пращане на оръжия докато всичките им жени и деца се изнесат от жьлките им корумпирани "държави"!
136
3
 
9
 
! Отговори
рх преди 1 година
Този вече не знае кога, какво говори! Мъжки, определи ясно каква е позицията ти или най-добре Мълчи, така поне може да помислят, че си умен! Никакво оръжие на укрите! Днес ги има, утре ги няма, а Русия остава. Държавите не избират съседите си!
135
3
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Aх ти,лицемер надребно и фурнаджийска лопатчица направена по руския калъп!Колко пъти вече се извъртя като *** на нагорещен тиган и промени мнението си защо не трябва да помагаме на Украйна? Мястото ти е в руската Дума,а не на поста президент на една държава член на ЕС и на НАТО.
134
2
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 година
2024 - Русия Умре! Дерзайте товариши и товаришутки, краят е близо и Рушия ще се взриви отвътре благодарение на ПуЙкин! Чечня, Татарстан (Волжка България), Буратия, Алтай, Дагестан, Карелия, Ингушетия, Калмикия, Кабардино-Балкария, Северна Осетия, Якутия... МНОГО НЕДОВОЛНИ И ОГРОМНО НЕРАВЕНСТВО В КОМБИНАЦИЯ С ИЗСМУКВАНЕ НА ЦЕННИ СРЕДСТВА КЪМ ПРЕДИМНО ДВА ГРАДА В РФ-МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ! Краят е ясен, времето също!
133
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев пак набира скорост, Янев да не точи лиги, Костадинов ще е следващият президент а Радев ще отиде в БСП
132
4
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Русия напада с мирни цели, а Украйна се защитава, защото е агресор.
131
2
 
17
 
! Отговори
Румен Радев преди 1 година
Крим е руски, Украйна е руска! Не искам да изпращаме оръжие, защото това ще попречи на бързото завладяване на Украйна от Руската федерация.
130
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, къде искаш да убива? Нали произвеждаме и продаваме.
129
4
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Браво Румба! Както сме се разбрали, пред европейците може осъждаш нашата политика, но да не даваш оръжие на украинците. Добре ни се отплащаш. Все пак ние те направихме президент и ти свалихме Бойко. Нали знаеш, братушка за братушка. :)
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да убива хора нашето оръжие. Ще убива ***
127
2
 
12
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Само да ти отговоря...... към септември 1946 г. от съветски войници и офицери () са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 11). История на комунизма в България, том I, стр. 245:
126
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света не иска мир! Искаме оръжия за вкички за да могат да се избиват! И никаква милост от руснаци за украинци и от украинци за руснаци! Войната да не свършва докато не почнат да се колят с нокторезачки и докато не почнат да лежат заедно в масови гробове.