Слави Трифонов: Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната

Той отправи предупреждение към ПП
16 май 2022 17:45, Нели Христова
148
Слави Трифонов: Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната
Снимка: БГНЕС

“Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната. Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт”. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в личния си профил във Facebook.

"Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната", пише още Трифонов.

Ето го и пълният текст:

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори.

Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само

Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото. 

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.

Надявам се да са ме разбрали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
14
 
! Отговори
"Диалогичният&q преди 1 година
Заради неговата "диалогичност" правихме абсолютно излишни избори и похарчихме ненужни пари. Този кабинет е такъв, какъвто е, защото когато Слави можеше да направи правителство, той си направи майтап с държавата. Не знам какъв експерт по енергетика е /Национална музикална академия?/, но знам, че за РСМ сам предлагаше сделка, която "заобикаля" националния интерес. Ролята на морален ментор, която играе, скоро няма да минава и пред балерините му. Защо казвам това? Казвам го като предупреждение.
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно правителство не можа да формира, скара се със всички, не щя да става премиер, но продължава да дава акъл от фейсбук с оценки по чуждата работа. Това се вика лидер на партия
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъчиш се бориш се .Правиш всичко възможно за да успееш.И накрая кво. Кой откъде е.Не е ли по добре да се разбереш с Бог ( Бойко) предварително. Едно Ферари за теб едно за мен.
99
0
 
10
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Поръчково позициониране- няма какво да се каже повече. Ама лесно му е на него- има дооста милиони от Шиша, да му мислят сценаристите и бЛябЛянов, който нямаше пари за яке по време на протестите - а сега е натрупал за няколко годинки. Ами - тръгвайте си , какво чакате? левски г чака И никаква тв също ? Предстои ви бъдеще на тв плъхове.
98
0
 
20
 
! Отговори
Ми излез преди 1 година
Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Този шизофреник какви ги плещи? Ами излез, насила ли те държи някой там? Или викаш едни постове, едни пари са, а после няма да има и 4% да вкарам тошето и ивето дори?! Всичките лаят по ПП, но стоят. Вчера онзи ристю, днеска - този, оня ден - корнела. Но най много вие тримата ще паднете в очите на хората. Защото това, което правите е безчестно и цинично!
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подлогата на Доган пак се обажда.
96
0
 
5
 
! Отговори
до 106 ааа преди 1 година
Ти нали не искаш да ми кажеш,че ако бяха премиер и министър на правосъъдието или МВР,Шнорхела и Барбадоса,нещата щяха да са по-различн?!Хахахахахахах!Абе не ме карай да се смея излишно бееее!!!!
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе,тоя див селяянин залезе и като шоумен и като политик.Предстои му тихо да си отиде в мизерия.Изобщо не ме занимавайте с политически трупове!!!
94
8
 
6
 
! Отговори
aaa преди 1 година
За съжаление Слави е напълно прав. Няма дори едно започнато дело срещу бивш администратор или политик от ГЕРБ на каквото и да е ниво. Няма и никакви сериозни доказателства, които да са изкарани. Времето си минава, нищо не се случва. Вече 1 година ГЕРБ не са на власт, няма как само с тях да се оправдаваме за ставащото в държавата.
93
1
 
13
 
! Отговори
nqkoi преди 1 година
То пък вашия енергиен министър е един експерт!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен Бойко да е виновен, статуквото? А, Слави?
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е летящият в космоса македонец питам аз?!Най-важното обещание,решаващо генерални проблеми на България!Е те тоя кютук го обяви!!!!!!!
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя от как се сви в неква телевизийка,изобщо никой не го гледа,а и преди това умните хора не го гледаха.На концерти му ходеха заради музиката и авторското творчество.Това обаче не кореспондира с политиката и тази злоупотреба му се върна като бумеранг!Тази партия ИТН реално вече не съществува,въпреки,че е в парламента.Изобщо няма да коментирам думите на тоя ***!!!!Продавач на мартеници!!!!!
89
0
 
12
 
! Отговори
Eli преди 1 година
На Слави космосът му пречи. Да отиде да работи активно, а не да дава акъл във фейсбук. Едно е да седиш на диванчето вкъщи, друго - пред синдикати, работодатели, чуждестранни партньори. Но той толкова си може. Вместо да отиде да се разберат - фейсбук!
88
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
То дали звучи странно за теб сигурно е така. За мен в момента ми изглеждате така, както когато видя лъв да си ближе дуупето. С референдума питам какво стана. Що вися на плаца по гола кратуна под слънцето. А и искам да покажеш новата си татуировка. С БСП няма да управляваме иначе в сравнение с Борисов вие го надминахте. Особено по простотия. Стига че мога цяло предаване с подигравки мога да направя с вас.
87
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
""""""АЕЦ Козлодуй работи с наше гориво не с руско.""" ------- Ти явно си корифей по Ядрена физка, а!? Абе, откъде се плодите такива илитерати, бе!!!! Бедна, бедна ми Бг., това е краят..., последния да изключи осветлението!
86
0
 
8
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
Искам Слави да седне на една маса с А. Василев и да дискутират по теми,които Славчо предложи,по които е специалист.Май няма такива.Той може само да нарежда от бункера си какво да става,да поставя ултиматуми.Една част от българите искат да живеят като европейците,да карат европейски коли,да учат там,да ползват еврофондовете и пр.,но иначе да се възхищават на Славчо,Копейката, Путин и др. Не става с ултиматуми,а с работа и желание за диалог,което от ИТН-няма.
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя първо беше против ваксините, после влезе в парламента и обърна плочата. И резбата сигурно. Какъв е извода?????
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф, поредният циркаджия. Млъквай, дедик изкуфял. Лена Бориславова е говорителка на правителството и е нормално да обобщава позициите по всички въпроси. Какво пък те кара да мислиш, че финансовият министър не трябва да има отношение към темата с газа? Сенилен ли си, или плиткоумен? Плюс, предпочитам да гледам и слушам младичката и красива Лена пред теб.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави какво търсите в това управление на лъжлив Киро? Сами си забихте нож в гърба. Вие изкарахте кирливите ризи и на Киро и на Сасен и после им станахте дружки. Сега защо хленчип? Излезте от коалицията и ще спасите българския народ от тези предатели. Поне това направете, да ви запомним с добро