Атанасова: ГЕРБ обмисля вот на недоверие

Налице е сериозно разклащане на доверието в управлението, заяви тя
17 май 2022 17:45, Нели Христова
56
Атанасова: ГЕРБ обмисля вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС обмисля инициирането на вот на недоверие. Това намерение на партията си потвърди Десислава Атанасова, която взе участие в онлайн среща на председателите на парламентарни групи на ЕНП в националните парламенти на ЕС. Налице е сериозно разклащане на доверието в управлението и за 6 месеца след сформирането на настоящето българско правителство според последното социологическо проучване ГЕРБ е първа политическа сила с преднина от 7%, отчете тя пред колегите си. Атанасова се възмути, че шести месец правителството не приема мерки в подкрепа на бизнеса и работниците. Опозицията в лицето на ГЕРБ предлага конструктивни решения на настоящите кризи в парламента, които не се подкрепят, настоя тя.

Акцент на онлайн срещата бе военната агресия на Русия в Украйна, която застрашава глобалната сигурност и световната икономика, както и продоволствената и енергийната сигурност. Атанасова изтъкна, че хибридното правителство в София, съставено от различни партии, в това число и социалистическа партия, е твърдо колебливо по тези въпроси. Тя информира колегите си от ЕНП, че България е една от двете държави-членки на ЕС, която не предостави военна помощ на Украйна и се ограничи само до хуманитарна подкрепа и помощ за бежанците. Това се случи именно, защото единият коалиционен партньор в лицето на социалистическата партия силно се противопостави и с цел оцеляването на правителството не бе взето решение за предоставяне на военна подкрепа за Украйна, припомни Атанасова. Тя отбеляза, че в момента България получава газ от Русия, но чрез посредници, което води до по-високи цени. Тя допълни, че тепърва предстоят дебати в Народното събрание относно ембаргото на петролните продукти, но засега има заявки от страна на българското правителство за налагане на вето. Наред с това няма яснота относно настанените в хотели украински бежанци след 31 май.

Във видеоконференцията се включи и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Той подчерта, че е видимо, че социалистите не са полезни за управлението на никоя държава-членка и пожела успех в усилията на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма смисъл от вот. Партията на простите сама ще падне!!!!! Само олиго--френ може да гласува простокирчовците!!!!!
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти, Десо, не обмисляш ли промяна на прическата, че с тая си олеле малеле.
12
8
 
17
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
гробарите пак зареваха
11
15
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не бързайте да внасяте вота, изчакайте да паднат ПП на 3-4% и да бъдат вписани в червената книга като изчезващ вид.
10
5
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ако герб управляваше, както т.лупа обича да казва, щеше да прати военна помощ. Защо злобарката отнема правото на сегашните да решат както искат по въпроса с украйна? Хуманитарната помощ е голяма, това нищо ли не значи? Началниците се карат на България? А правото да не си съгласен с абсолютно всичко решено горе къде се дяна? Стадото подкрепяше санкции и докъде се докара? Цяла Европа хленчи заради газа.
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече тия крадци, 12 години стигат !
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деса умното от Дулово много си е повярвала.Личните на Боко социологически агенции им надуват рейтинга и тия решиха,че вече са спечелили следващите избори.
7
18
 
10
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 1 година
Герб в сравнение с продължаваме подмяната са цвете... Поне с тях не трябва да се чудя, дали утре ще сме във война / без газ и ток / каквото и да е друга екстремна ситуация.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ пще в началото на военния конфликт се показаха като "ястреби". България, българите, НЕ лицата, движещи политиката на държавата ни, НЕ искат война, не искат и конфронтация с Русия, не искат и подлагане на чучеллотоо Зеленски. Даже само заради това ГЕРБ не могат да представляват страната, т.е. могат но не бива. Отнася се и за шайката наричаща се ДБ, чиито хора НИЩО сносно не умят да свършат, а единствено да вредят.
5
6
 
10
 
! Отговори
ф преди 1 година
На тая муцунката ми оправя чревната перисталтика по-добре от всичко рекламирано на пазара. Поглеждам я и чревцата почват да къркорят. Па ако и я чуя, имам 20 секунди да стигна, че иначе става страшно.
4
7
 
11
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Десо , ако ще подготвяш въобще нещо първо подготви личната хигиена и измий катерицата , че охранителите от НСО разправят , че много мирише , после питай вожда Оцеола от село Банкя за по нататъшни инстукции
3
10
 
26
 
! Отговори
Народа преди 1 година
ГЕРБ са партия на клептокрацията. Тиквата е твърде крадлив за да му дадем пак да управлява
2
5
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
чудех ся що нещо ни са чувствам комфортно,а то са оказа,че за днес ни сум мернал уникалната,трудно поддаващата се на обрисуване физиономия на "ПОСЛЕДНАТА МОХИКАНКА" от БокоХарем ..Е,са я видох,мога да са изклуча спокойно !..На вас-приятни емоции!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах щом тия са на свобода още значи всички играят заедно