БСП: 760 лв. минимална заплата от 1 юли, 0% ДДС за хляба

Левицата иска намалена ставка за стоки от първа необходимост
74
БСП: 760 лв. минимална заплата от 1 юли, 0% ДДС за хляба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи от 710 на 760 лева от 1 юли. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски относно предложения пакет от антиинфлационни мерки, цитиран от БТА.

Ще продължим да настояваме и за необлагаем минимум в рамките на една минимална работна заплата, посочи той. Свиленски коментира, че тази мярка не намира широка подкрепа, но задача на БСП е да я отстоява в предстоящите преговори. Той каза, че ще настояват за намаляване на ДДС за продуктите в малката потребителска кошница, което още не намира подкрепа, но ще настояват поне за нулева ставка за хляба.

Радваме се, че политиката, която определихме за важна за нашата партия, а именно доходите на хората, цените на стоките и изобщо благосъстоянието на българските граждани, започва да намира подкрепа и изражение в предложенията на коалиционните партньори, коментира Свиленск



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПхлябзаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Трак преди 1 година
Мед сестра в Швеция СТАРТ 5500 евро 36 масова работна седмица + транспорт Бг-Швеция+квартира+ транспорт до работа+ извънредни часове по празници и г н ДВОЙНО ЗАПЛАТЕНИНорвегия СТАРТ 6000 ЕВРО ЗА МЕД СЕСТРА СЪС СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ. Строителен работник общ- Норвегия-СТАРТ 25 ЕВРО ЧАС ЧИСТО.. КАЛКУЛИРВАЙТЕ И СИ ПРАВЕТЕ СМЕТКАТА
26
0
 
15
 
! Отговори
Кире корни преди 1 година
Оставка
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С 0% ддс хлябът пак няма да поевтинее.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Трак до 37 6500 евро средна зпалата е в Испания.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси наглата измet. С това "имане", което тая тлъcтa cви.ня ни предлага(и то само ба книга) ще живем като бейове. Да се омиташ по-бързо барбар с останалите ПростоНаглиПодлоги, че като вземем сопите ще търчиш като сърничка, ако че си 150 кг.
22
1
 
2
 
! Отговори
Трак до 37 преди 1 година
Абе ти ***-ло-умен ли си ? Обяснявам ти на пр-ост български език да чекнеш който си искаш български или скандинавски сайт за работа л да видиш че минималната в Норвегия Швеция или Дания заплата е 5000 лв ЧИСТО - ЧИСТО ти пак ръсиш пиянски глупости ! Ти адекватен ли си . Имам стотици познати във Швеция Норвегия Дания Финландия и т н , бил съм там проверявал съм сайтове места и т н - обяснявам ти че средно в Швеция Норвегия и Дания се взема около 8500-9000 лв ЧИСТО НА МЕСЕЦ А МИНИМАЛНАТА Е 5000 лв
21
2
 
2
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
В борд с каква друга валута?Той борда е само на книга както и левът е книга без покритие!Нали почти нищо не се произвежда в таз к0чина освен чиновници,милиционери и чингапуци на помощи!Кой бачка че произвежда продукт?Така че и 2000 лева могат да я направят като вкарат в обръщение замразените и недействащи милиарди в банката!
20
0
 
13
 
! Отговори
Ехааааа! преди 1 година
С тия "пари"(вестници) като си платиш зимата тока и парното ще се окаже, че трябва да ровим в кофите пред Позитано за някое парче мухлясал хляб от трапезата на Нинова.
19
0
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
И защо 760 а не 1760?Играете за отбора на таканаречените "бизнесмени" ли?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми , че леба е 2.50 левчета . достатъчно е скъп , с 0% данък ще стане 2.10 левчета ... пак е скъпоооооо!!!!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
А бе Курнелke, мислиш ли че някой ти вярва на простотиите? между другото нали тропна по масата и каза, че ще напускаш коалицията, ако се гласува оръжие за фашистите, що си още там бе па4aвpo? Ахааааа, сетих се - през юли трябва да усвоиш едни парички.
16
1
 
5
 
! Отговори
arsenalfc преди 1 година
Уааау, това са мн пари. 590лв нето, т.е 302 ойро! Шопистан се надига!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов данък 15 % на електромер в Гърция.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
около 330 евро.... *** много ве другаре
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е извън еврозоната и може все още да ги качи без някой от ЕС да ограничава, но в еврозоната орязаха пенсиите и заплатите в Гърция, а инфлацията и безработицата са високи както 2011 г. и Гърция трябва да излезне от еврозоната ако иска да ги дигне. В Германия заплатите съшо спаднаха през 2021 г.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП три пъти фалираха България в първите 15 години след 1989г.Схемите им бяха приватизация, банкови пирамиди, кредитни милионери.Луканов отвори първа частна банка с кредит от БНБ. След отвори втора банка с кредит от първата и т.н. докато не го гръмнаха в един слънчев ден. Всъщност гръмнаха го три дни след като каза, че главата му е компютър и помни на кого е дал куфари с пари.До ден днешен нищо не се се разкри. Следите се потулиха. БСП след приватизацията опоскаха държавата.Сега се връщат за още
11
0
 
14
 
! Отговори
Тракиец преди 1 година
Първо - това са мерки които не са ФАКТ ! Второ- те не се знаят дали ще се случат! Трето - дори и да станат 760 лв е пълна гавра и подигравка на фона на 21 век 2022 г 16 г членство в ЕС ! Четвърто - при тези евро цени на всичко минималната заплата трябва да ти е поне 4 000 лв ЧИСТО ,, за кви 760 лв ми дрънкате отпа-дъци червени комунистически? Пето - вие сте болшевишки еврейски безродни врагове на народа
10
0
 
10
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
Тия кой ги пусна вьв власта, мерише ми на ЖАН ВИДЕНОВ
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е част от шайката на Сорос, чиято единствена цел е грабеж и тормоз върху българското население. Марш докато си още цяла!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То хубаво предлагат ДДС на хляба 0%, но това е политически пиар. Няма как да се случи технически, тъй като хляба се приготвя с ток или газ. Как ще се случи? Кой ще плати ДДС-то на другите разходи във връзка с производството на хляб?