БСП: Хлябът става 1.60 от 2 лв., но бюджетът не е бездънна каца

Според Филип Попов, мерките трябва да се приоритизират
Обновена: 19 май 2022 09:16 | 19 май 2022 08:10, Петя Славова
226

Готов е безпрецедентен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса.

"0% ДДС за хляба няма как да не се отрази на крайната цена. Хипотетично при 2 лв. цена в магазина, той ще стане 1,60 лв. Не мисля, че ще има спекулации с цената на хляба. Това е една от мерките, която ще достигне до всеки български гражданин. Както и 25 ст. отстъпка за литър гориво, ДДС на парното, премахване на акциза на газта", коментира депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Правителството обяви безпрецедентни мерки за справяне с инфлацията.

Още по темата

И уточни, че новите над 10 мерки, за които коалиционните партньори са се споразумели, са насочени към всички български граждани.

"Инфлацията не е само в България, тя е навсякъде. Редица страни предприеха вече мерки. Основният проблем в България са цените и доходите. Цените на основни продукти растат, доходите бяха замразени последните 10 г.", уточни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Попов подчерта, че с актуализацията на бюджета ще бъдат въведени още мерки, които засягат пряко гражданите.

"Не може всички мерки да бъдат накуп, бюджетът на държавата не е бездънна каца и мерките трябва да се приоритизират", уточни той. И изрази увереността си, че коалицията е стабилна, а напрежението се създавало изкуствено.

"Всички излязоха обединени от коалиционния съвет по отношение на мерките, на справянето с кризата. От доста време насам се правят опити да се създаде изкуствено напрежение в коалицията. Първо беше за управителя на БНБ, после опозицията се опита да вклини клин по отношение на доставките на оръжие за Украйна", заяви Попов.

От думите му стана ясно, че левицата не се е отказала от искането си за подновяване на преговорите с "Газпром" за доставки на синьо гориво

"Това което постигна министър-председателят, договарянето на 2 танкера от САЩ, е нещо наистина положително. В крайна сметка, доколкото ми е известно, на България са ѝ нужни поне по 2 танкера на месец, за да задоволи газовите си нужди. Не знаем как ще е по-евтино - дали газ по тръба или с танкери. Затова "Газпром" е част от нашия национален интерес и защитата му", добави депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ОСТАВКА ИЗБОРИ ОСТАВКА ИЗБОРИ ОСТАВКА
104
2
 
8
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Абе по времето на бай Тошо трябваха връзки за стоки, а сега трябват връзки за пари.
103
1
 
0
 
! Отговори
vse edno преди 1 година
До П.К.: и като приключиш с тирадата, да не забравиш да си вземеш лекарствата.
102
0
 
2
 
! Отговори
Магьосник преди 1 година
А къде са врачките сега да поврачуват какво ще се случи. Или след време ще се обадят да кажат , че са го предсказали...
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, по времето на Тошо Овчаря средната заплатата беше 3$/месец, да сметнем ли сега колко е? 80% от хората нямаха кола, не можеха да си я позволят или дочакат 2,3 десетилетки. Лихвоточки помниш ли какво беше другаре?
100
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на Бай Тошо хляба беше 0.05 стотинки, а по времето на ГЕРБ стана 1.45 лв
99
13
 
4
 
! Отговори
така е. преди 1 година
Иде глад (за ГЕРБ-авите фирмички)
98
9
 
4
 
! Отговори
Урсула Кьовеши преди 1 година
ГЕРБ-авата гнилоч трябва да се изчегъркя, да се изгори, а пепелта да се прати със самосвали в Османската Империя, от където идва и където и е мястото.
97
3
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
=3=/// И Трето - НАЙ-ВАЖНОТО. Тези държави, които не знаят тънкостите, или сами си предлагат услугите, ВЕЧЕ СА ПРЕДАЛИ СВОЯТА ИДЕНТИЧНОСТ, СВОЯ СУВЕРЕНИТЕТ НА ЗАДКУЛИСИЕТО И НЯМАТ ДУМАТА В УПРАВЛЕНИЕТО НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА. ОТТУК НАТАТЪК ТУК УПРАВЛЯВА ЗАДКУЛИСИЕТО. КАКВОТО НАМИСЛЯТ И Е ИЗГОДНО ЗА ТЯХ, ТОВА СТАВА В ТЕЗИ ДОБРОВОЛНО ПРЕДАЛИ СЕ ДЪРЖАВИ. /// А нашите баламурници да са теглили големи партиди заеми??? ... И ТУК, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ИЗВОДИТЕ СЕ НАЛАГАТ САМИ.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече БСП .
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иде глад.
94
2
 
10
 
! Отговори
Първо искам... преди 1 година
...отбележа, че напоследък депутатите от БСП, които дават интервюта, си позволяват да лъжат. Вчера един излъга, че за 10 г. Бойко не е вдигал пенсиите. 2009 г. се пенсионирах с 300 лв., ранно пенсиониране, можех да продължа до пълен стаж и някоя година бонус и сумата щеше да е по-голяма. 2019г. пенсията ми беше над 400. Сега тоя другар Попов говори, че доходите били 10 г. замразени. Като учител заплатата ми два пъти беше повишавана до 2009, при пенсиониране беше 1000лв. А хляб 2 лв? Популизъм .
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до #99 ; Така е , то затова е това бясно надуване на цените на хляба ( и не само) , та да може , когато дойде време да го продават без ДДС , пак да са високи цените и да падат повече парички ! В мътна вода ...
92
1
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
а след увеличението на хляба от бсп ше излезнат с изявление - ние предложихме ама другите не дадоха :)
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за избори три пъти в годината има пари, дон Чалгаре трябва публично да покаже как плаща за глупостта си
90
0
 
5
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
=2=/// Инфлацията не е привнесена, а е доброволно внесена от нашите управленци от вън. Такива кризи световните банкери не пропускат. Те търсят упорито баламурници, които зарибяват и с голямо удовлетворение им отпускат партиди големи заеми от пари.Първо. Тези големи заеми вкарват Държавите в огромната и зловеща дългова спирала, от която няма отърване. Второ. Тези държави вече разполагат с големи пари, които раздават наляво и надясно. И които не само подхранват инфлацията, но и я изкачват нагоре.
89
0
 
5
 
! Отговори
нормален преди 1 година
хляба става 4 от 2лв. , а може и 5 . четете между редовете хорааа .
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В моята хлебопекарна като си сметна всички разходи, дори и с повишените цени на брашното и олиото, пак 1кг топъл, домашен хляб ми излиза около 1 лев. От 2 години хляб от магазина не купувам.
87
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
=1=/// "Мерките" на управленците са ПРОИНФЛАЦИОННИ. Световните капацитети знаят и прилагат тънкостите за сваляне на инфлацията: - Затягаме коланите и свиваме потреблението. -Никакво повишаване на пенсии, на заплати, на доходи. -След месец-два стелажите в магазините се препълват от залежали стоки и продукти и цените си идват по местата. Разбира се, експертите прилагат и други екстрени мерки. ДРУГОТО, КОЕТО Е ПО-ВАЖНО. Управленците обявиха, че инфлацията е "привнесена", от вън.
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хлябът ще поевтинее когато ми цъфнат налъмите. И производители и търговци ще се направят на ударени и въпреки понижените разходи ще продължат да продават хляба на новите цени. Винаго е било така.