ГЕРБ: ПП доведе до пълен провал земеделския сектор

Десислава Танева отбеляза бездействие по отношение подкрепата за сектора
27 май 2022 11:16, Красимир Ангелов
52
ГЕРБ: ПП доведе до пълен провал земеделския сектор
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" доведе само до пълен провал в земеделския сектор, заявиха в декларация от ПГ на ГЕРБ-СДС от трибуната на Народното събрание.

Преди дни от публикации в медиите стана ясно, че Европейската комисия (ЕК) е върнала стратегическия план по обща селскостопанска политика на България с рекордните 405 бележки и коментари, заяви Десислава Танева от ГЕРБ-СДС. По думите й това отразява реалностите в сектора - отражение на политическата нестабилност през последната година - три правителства, всяко от тях "решило, че светът започва от него" и оставило своя отпечатък в стратегическия документ при липса на диалог, чуваемост и надграждане, се казва в декларацията.

Ще останем и единствената държава-член, чийто големи браншови организации директно обжалваха пред ЕК проекта за стратегически план, се подчертава още в текста.

Танева отбеляза бездействието по отношение подкрепата за сектора, липсата на предвидимост и сигурност в бизнес средата, драстичното намаление на обемите производство, което по думите й само в оранжерийното през зимата подкрепата е намаляла със 70 - 80 на сто.

Многобройни са били също обявите за ликвидация на елитни стада, което е довело до търсене на директна подкрепа от управляващите европейски власти. За пръв път представители на браншовите организации проведоха такива срещи с председателя на Комисията по селските район, а вчера получихме съобщения от животновъди за предстояща среща с еврокомисаря по земеделие без участие на държавата, посочи Десислава Танева.

Промяната за българските земеделци започна още с бюджета, тогава управляващото мнозинство вдигна минималния осигурителен праг за земеделските стопани, изтъкна тя, цитирана от БТА. Депутатът подчерта, че всичко това се е случвало на фона на постоянни промени в управлението на фонд "Земеделие", спиране на почти приключили приеми, липса на каквато и да е реакция на увеличени цени и инфлация.

Изключена беше пълната рехабилитация на "Напоителни системи" от Националния план за възстановяване и устойчивост "с мотиви като от фейсбук взети", продължи бившият земеделски министър.

Жътвата предстои, засега всичко върви добре и ние отново ще имаме реколта в пъти повече, отколкото потребяване, изтъкна Десислава Танева. Според нея излишните действия на управляващите са донесли само вреди вкл. имиджови за страната ни.

Никой не иска да продължаваме провалите, моля подкрепете уязвимите и оставете на професионалистите да управляват запасите така, както години наред се прави, обърна се към властта бившият земеделски министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
От глад вече не помня какво правя, Севда ПР вече 3 дена не ми е плащала. Вече втори ден коричка хляб не съм ял и от глада изпадам в будна кома и пиша по навик глупости, възхвалявам Бойко, а той не иска да ми плаща.
44
2
 
0
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
БЕЗПОМОЩНИЯТ КРАДЕЦ НА НИКОВЕ ХА ХА ХА ДЕРЗАЙ БЕЗСИЛЕН СИ ХА ХА ХА
43
1
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Сам водя спор със себе си и най лошото е, че го губя, поне като обиждам сегашните крадци успявам да вмъкна, че и Бойко беше такъв. Като казвам, че затъваме, поне успявам да призная, че и преди това пак затъвахме. В мен се борят две личности, едната се е продала на Бойко, а другата е отвратена от първата, затова дори не помня какво сам пиша, явно е в моменти на загуба на паметта от ярост по това, че си изкарвам хляба като се мазня на Бойко.
42
3
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
А защо сега планът за земеделието написан от подмяната е върнат с огромни забележки 200 ГЕРБ ли е виновен че тези новите стари Мутри са некадърни Превзеха властта с преврат с измамните машини и с репресии и уверено Фалират мижавата ни икономика
41
2
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Крадецът на Никове много много ниско си паднал празна празна кратна си с такива като теб България е пропаднала и продължава но пък крадецът си е крадец и се радва Явно имаш задача да ме игнорираш с простотии Е НЕ СИ ПОЗНАЛ КРАДЕЦ
40
1
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Како Севдо, искам увеличение на заплатата. Да ми се смее цяла България защото пиша неща в които и аз самия не вярвам за едни 20 лева не е работа. Искам и здравни осигуровки, че вече ми хлопа дъската, поболях се защото работя за теб и Бойко, а душата ми реве, че по цял ден пиша глупости. Искам и гарантирана отпуска във вилата в Банкя, ама и шкафчето да е заредено както си трябва. И с Мата Хари да се запозная, обеща ми ей.
39
1
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Сега дайте да се разберем, бойко ми плаща и за това за мен целия български народ се олицетворява с бойко. Вярно, на него хич не му дреме за народа, но на мен ми плащат за да твърдя това. Утре кака Севда като ми прати друг сигнал, ще твърдя друго, но днес ще твърдя това защото така ми казаха от централата. Ако някъде плюя по бойко, не ме докладвайте на кака Севда, че ще си загубя работата като платен глашатай на цар Бойко и ще трябва да работя, а мен много ме мързи.
38
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Като слушаш ГЕРБ излиза,че по времето на тяхното управление всичко е било цветя и рози.Обаче през 2009 г.в началото на ГЕРБ-управлението икономическите показатели на България бяха доста по-добри от тези на Румъния.През 2021г., след управлението на ГЕРБ, сме доста ЗАД Румъния.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А герб провали , всичко останало !
36
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПросТо То...Добре,нема лошо..."ПроСоТо" може и да не разбира от земеделие,но явно ТИ разбираш..?...Та бъди любезен,обясни на нас-"невежите" ,какво точно направиха гробарите от Шайката за земеделието?..И айде,да не са 12 години,нека да са 11,../страхотна разлика,а?!/...Та?
35
4
 
4
 
! Отговори
До ПросТо То преди 2 години
Че откога взе и от "земеделие" да разбираш ? И ГЕРБ не са били 12 години на власт, ама хайде... Важното е да се лаже!
34
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе малко гротескно звучат тия слова от представител на ШАЙКАТА,която НЕ НАПРАВИ НИЩО в продължение на 12 години за "земеделския сектор"...Но аз поне ги разбирам-В земеделието милиардните ДАЛАВЕРИ са невъзможни,за разлика от..."магистралните"..
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провала на земеделския сектор започна преди много години с ликвидационните съвети на СДС, след което беше много лесно на всички следващи да го опоскат до кости. Останаха само малко с БЕНТЛИТА и т.п. Пък лоши ли са чушките и доматите от Турция, лука и картофите от Германия и Франция и кредитите от новите господари. Сега май СДС са съдружници на ГЕРБ.
32
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Е може ли пък такава наглост бе? Герб хунтата проспа цели 11 години земеделския сектор, а сега....декларации ще ми четат!
31
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
в симеоновград защо не е работила системата за защита от градушки
30
5
 
7
 
! Отговори
Да припомня преди 2 години
на ГЕРБеругите едно интервю на В.Велева от 09.август 1998 г. във вестник "Труд" с Бойко Методиев Борисов, на въпрос защо е напуснал МВР Борисов отговаря : -"Защото МВР се деполитизира, а аз искам да остана лоялен към любимата ми партия !" , и до днес този мафиот пази членската си книжка от БКП/БСП в чекмеджето при пачките и кюлчетата !
29
5
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
А ГЕРБ какво направиха? Продължаваме провалите важи и за ГЕРБ, освен за Кирил Петков.
28
7
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Мразещите знаете ли че Ек е върнала план за развитие на земеделието писан от пъпъ с над 200 забележки ПАК ли ГЕРБ е виновен
27
4
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Защо пишете всякакви лъжи вас не ви интересува България мразите себе си мразите България мразите всичко и всеки обвинявате за вашата неспособност анонимни антита явно само такива вече живеят тук мразещи бедняци е затова затъвате все повече и повече вижте себе си но слепи сте и така и ще си останете
26
2
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ, ГЕРБ БИЛ ПОДАРИЛ НА БСП ЗЕМЕДЕЛИЕТО ? ГЕРБ, ДПС и БСП са едно цяло което го знае народа - БКП ! Много трудно се живее на место където преобладава ппростащината !