Костадинов за еврото: Започваме консултации за референдум

Трябва да събере поне 48 подписа в Народното събрание
28 май 2022 10:56, Александър Попов
219
Костадинов за еврото: Започваме консултации за референдум
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че обвързването на България с еврото трябва да бъде решено с референдум.

"Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото. "Възраждане", разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от днес започваме консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата.

Още по темата
Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ", написа в личния си профил във Facebook лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ако обаче не получим подкрепа в парламента, ни остава следващото средство - да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите. И сега е момента на големия парадокс. Аз съм уверен, че без проблем ще съберем не 400 000, а дори 500 000 подписа. Същевременно въобще не съм такъв оптимист за събирането на 35 подписа в Народното събрание. Не е ли това показателно за пълния разлом между народа и неговите уж "народни" представители? Така че, уважаеми сънародници, чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва да спечелим. Битка, която ще спечелим!", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния отложи приемането на еврото до 2029 г. Защо ли
41
10
 
9
 
! Отговори
Zапознат преди 2 години
БСП и Въzраждане искат да се приеме плана за въвеждане на рублата като официална валута. Затова са против плана за въвеждане на еврото. А после искат да влезем в СССР на путин
40
11
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 2 години
Този гном Костя е най-големата къртица, демек т р о л в българската политика. По-голем е и от Волен - вечно недоволен :-)
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не приемем рублата.Всички автоматично ще станем милионери
38
5
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 2 години
Копейкин,а ако е за приемането на рублата?
37
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може такива сложни икономически въпроси да се решават с референдум. Откъде бай Пешо или леля Ганка да знае кое е добре и кое не. Хората ще гласуват на ниво емоции. Такива неща се решават от специалисти.
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Швеция, Унгария, Полша, Чехия, Дания, Румъния....Още един "умник". Сега вече освен Дания сложи и Швеция в ЕС. Копейки младши,няма как страни извън ЕС да въвеждат еврото. Това не го знаеш,но иначе си голям разбирач. Или пък просто не знаеш кои страни са в ЕС. Това вече те прави мега разбирач.
35
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
референдум за нато ес 3 морета лев-евро ам бази в българия концесията начуждите фирми шистовия газ и др.
34
6
 
13
 
! Отговори
akudд1 преди 2 години
тая ватенка не знае ли, че ние сме обвързани с еврото от 20 г. и това ни спасява всеки ден.....
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е единствената държава, тръгнала да приема еврото без референдум с гласуване от някакви 10 депутата! Абсурд!
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция, Италия, Португалия, Испания тръгнаха надолу след като приеха еврото! ФАКТ
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 Ами аз предпочитам стандарта на Германия и Франция които са приели еврото пред този на Чехия и Унгария които не са го приели. Едва ли немеца е по-*** от чеха
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша също са член на ЕС но не са приели еврото!! Защо ли?
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 Абе умник, я кажи пак за Дания която не е искала да приема еврото,че нещо не разбрах. Според теб Дания е в ЕС ли? И такива като теб обясняват кой е бил глупав.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние едни честни избори не можем да проведем, ще провеждаме честен референдум. Костадинов нормален ли е?
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия бе член на ЕС и никога не прие еврото до напускането си!! Не е вярно, че приемането на евро валутата е задължително за членовете на ЕС. А пък Черна Гора и Косово не са членки на ЕС но са приели еврото за тяхна валута. Който иска го приема без значение дали е член на ЕС
26
6
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Даже и без референдуми бегейците траябва да бъдат изритани от НАТО, ЕС и никакво евро. Да се върнат в състиянието от преди 1989г. и само с изходна виза от МВР да минават границата.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 Ако приемем еврото цените ще скочат двойно, а заплатите ще намалеят двойно.!!.....Ама това сам ли го измисли или някой ти го каза. Защото работя в гръцка фирма с представителство в България. Цените са едни и същи. Просто там ако нещо е 5 евро тук е 10лв. И ако минем в евро няма как това което е 5 евро там да си остане пак така,а това което тук е 10 лв да се превърне в 10 евро. Отдавна цените ни са изравнени с европейските ако не сте забелязали.Търговците са си направили сметките и без евро
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаххаа не било проблем 500 000 подписа. Ама как ще е проблем, като и умрелите се подписват ,че и по два пъти с лява и дясна ръка.Кой ще плаща референдумите ? Нали сега сме във валутен борд и свързани с еврото ! Ако се приеме рублата как ще се реагира? Все въпроси....
23
5
 
7
 
! Отговори
Полу Идиот преди 2 години
Какво да ви кажа, идиотизма ходи по хората, не по животните.Приемането на еврото стана преди 15-Тина години с влизането в ЕС, сега е просто .