Кирил Петков: България ще ползва руски петрол до края на 2024 г.

Рафинерията ни ще се пренастрои за работа с друг петрол
31 май 2022 11:08, Нели Христова
208
Кирил Петков: България ще ползва руски петрол до края на 2024 г.
Снимка: БГНЕС

България ще ползва руски петрол до края на 2024. Изключението за страната ни вече е факт и ще бъде подробно записано в детайлното заключение от заседанието на Европейския съвет, което ще бъде публикувано след 2-3 дни. Това заяви премиерът Кирил Петков преди втория ден от заседанието на Европейския съвет.

"За нас беше жизнено важно тази дерогация и хубавото е, че не е са един или шест месеца, а е до 2024, така че да можем да си оправим рафинерията без това да влияе на цената заради смяна на микса. Това дава възможност за рафинерията ни да работи и междувременно да се пренастрои за работа с друг петрол." - каза Петков.

В последните три месеци дадохме безпрецедентна подкрепа на бежанците от Украйна и сега влизаме в друга реалност. Така коментира темата премиерът Кирил Петков в Брюксел. В това отношение сме добър пример в ЕС.

Уверен съм, че условията от 1 юни са добри, само дето не са в хотелите, цитира предложението на вицепремиера Константинова къде ще бъдат преместени чужденците.

"Радвам се, че Пакетът номер шест ще мине", каза той по отношение за спиране на петролните продукти от Русия.

Министър-председателят заяви, че е доволен, че шестият пакет от санкции е факт, тъй като забраната за внос на 90% от руския петрол, който в момента влиза в Европа, ще прекъсне много от финансовите потоци към Русия.

Припомняме: Лидерите на държавите от Европейския съюз постигнаха политическо съгласие за шестия пакет от санкции срещу Русия, който включва ембарго върху вноса на 90% от руския петрол и петролни продукти до края на годината. Българският премиер Кирил Петков съобщи в Брюксел, че България ще получи изключение от ембаргото до края на 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
до к.169 преди 2 години
До Анонимен Сигурен ли сте, че К.Петков не е учил само курс квалификация или 4 семестри обучение за учебната степен магистър? От изказванията му не личат задълбочени познания в нито една област. Другото са хвалби и несдържан език към Русия, игнориране на партньорите от управляващата коалиция и непознаване/незачитане на законите на РБ.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ще използва руски петрол, докато Русия й продава такъв. Много е съмнително при прекаления брой изказвания на Киро П. и неговото самочувстви, че той е Слънцето, а другите партии на четворната коалиция са отражение на неговата светлина, както и несдържания му език спрямо Русия, тя няма да спре предивременно подаването на петрол и Нефтохимът 1 година да се приспособява към нефт с други параметри. Така че Киро няма защо да се радва на 6-ия пакет санкции на Урсулата, а да си стяга багажа.
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харвардски Двойкаджия ......
153
0
 
4
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
Хайде сега обясни простичко на хората, как хем продължаваме да купуваме от същото място, хем цената на която купуваме е горе долу същата, апък крайната цена от 2.20 стана 3.20 лв ?
152
0
 
7
 
! Отговори
нов преди 2 години
Сега Кире просто официално ставаш бинзенчия на Русия, работодател ще ти е Путин.
151
1
 
14
 
! Отговори
ХАЙДЕ, КИРЕ, ВРЕМЕ Е преди 2 години
Кирето ПРОДЪЛЖАВА да "разказва играта" на Путин. Кире, руската "бензиностанция с ракети" е твърде ГОЛЯМА ЛЪЖИЦА за твоята уста. Откажи се овреме и ПРОДЪЛЖАВАЙ ПРОМЯНАТА някъде другаде! Хайде, със здраве...
150
0
 
8
 
! Отговори
L. преди 2 години
Тъжен изглежда от този факт. Да не е приготвил някой негов прекупвач-посредник, както за газа?
149
2
 
14
 
! Отговори
А на бас преди 2 години
И доста след 24 ще сме с руски петрол. Великите европейци като калкулират загубите си ще врътнат опашки и пак ще се закачат на руското кранче.
148
0
 
13
 
! Отговори
tiko преди 2 години
Доста лицемерно забравяме , че рафинерията е руска!
147
1
 
21
 
! Отговори
Признанието на века преди 2 години
Киро все едно каза - Жена, имам любовница, ще те зарежа след 2 години защото имам нужда да те ограбя, да ти взема имотите и парите. През това време ти стой, нищо не прави, не търси решение, а продължавай да готвиш и гледай децата. Дали Руснаците са толкова *** като на Киро жената?
146
4
 
8
 
! Отговори
кис кис преди 2 години
Най-голям лъжец е буци муци.Няма такъв фантазьор.Днес се е разходил в Ротердам и е изтропал пред Порошенко,че е арестуван,защото е искал....да отиде в Украйна,ти да видиш.Няма такова чудо в нашата история.Верно!!
145
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А след това ще ползва същия, но вече ще е украински. Свобода за Волжка България!
144
1
 
19
 
! Отговори
перко преди 2 години
Тъпо нали налагаш сакции на Путин, а се радваш, че безиностанцията с ракети ще ти доставя петрол! Как го търпим този мошеник и лъжец?
143
1
 
4
 
! Отговори
asa преди 2 години
Кика, какво ще спре *** да ни спре и петрола ? Ние сме много малък потребитл
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам Буц какви ги плямпа днес в Ротердам,поканен от германците и енп дупетатите МенделХендел,Шашко Йорданов шишаков и прочие.....хванах се за....Докрай ще го държат клоуна,защото им върши мръсната работа.
141
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се увеличиха доходите при тази криза,но да е жив Кирчо Петков,че поне лоената топка по-рядко се явява и не се разнася лоен аромат.Да си жив и здрав,по-добър си от предишните.Гаранция!Успех!Слава на сащ,долу германия!
140
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да се радваме ли, още по голяма скъпотия и беднотия ама на ПКПетков му все тая за народа тои си има господари и слуша тях ние да мрем ,едно обещание не е изпълнил лъжеца долен само украина и украинците са му важни
139
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на 2024 да си ходи в Харвард и да си повтори курса, защото е бил на курс, а не е следвал там, което голяма разлика! Ако знаех за тези курсове и аз щях да си взема като бях там, но университетската ми диплома засега стига! Като се замисля да ставам министър председател, ще си наваксам и курса, хем ще бъде обновен! Все пак е доста смел с аспирациите си до 2024! Ще видим!
138
1
 
12
 
! Отговори
Депутат преди 2 години
Мисля, че рафинерията не е наша, а на Лукойл. Има съществена разлика между българска фирма и руска. Честиот на политиците и техните лидери. както и на тези от финансовите експерти, които чак сега започнаха да разбират може да се противодейства на инфлацията. Начините са два. С лихви, близки до нея или с рецесия. Те нали за това са експерти, за да изберат.
137
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз 50.....За съжаление много дълго ще си спомняме за него,но С МНОГО ЛОШО! Това,което съсипаха Кирил и Асен няма да може да се поправи поне 50 години ! Но такъв ни е късмета-много време ще плащаме ние и децата и внуците ни! Хора,час по-скоро трябва да прекъснем тази разруха,какво се мотаем !? Чудо ли чакаме да стане? Защо още търпим този геноцид ????