Привикаха Константинова в НС в четвъртък

Ще я изслушват за разселването на бежанци
72
Привикаха Константинова в НС в четвъртък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Калина Константинова ще бъде изслушана в четвъртък в Народното събрание относно решението на правителството за прекратяване на плана за изселването на бежанци от Украйна.

Това решение взеха народните представители тази сутрин по предложение на ГЕРБ.

Изказването на Константинова потресе всички. Общественото мнение вече произнесе своята присъда - нейната оставка. Ние обаче искаме преди да дойде нейната оставка, тя да продължи да идва тук и докато вие гледате усмивката ѝ, да ви е срам, заяви от парламентарната трибуна Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Калина Константинова заяви чрез видеообръщение в началото на тази седмица, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Още по темата
Още предния ден имаше множество сигнали за хаос при преместването на хората, чуха се много недоволни коментари заради планинските локации и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

„Три месеца ние полагаме ежедневни, напълно непредвидени грижи за над 110 000 души. Да, сигурно има хора, които са получили социални помощи със закъснение. Да, сигурно има такива, за които е трябвало време, за да се организира лечение. Да, сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите?“, отбелязва Калина Константинова. По думите й България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето. От самото начало бе съобщено, че мярката е временна и цели да осигури време, в което бягащите от войната да се чувстват спокойни и да си стъпят на краката. „За наше огромно разочарование в замяна получихме масови специфични и персонални желания, които категорично няма как да бъдат удовлетворени. И тук далеч не говорим за уязвими хора – точно те имат най-малко битови изисквания. Затова нашите усилия в днешния ден са насочени именно към тях“, посочва във видео посланието Константинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
24
 
! Отговори
Б Д Ж преди 2 години
БДЖ спря ползването на станцията в Паничище за своите служители заради украинците. Това ако не е дискриминация спрямо служителите, какво е ? Синдикатите мълчатм инистъра си прави каквото иска.
46
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, направо не мога да повярвам, че са предприети мерки срещу тази жена, която ме накара да онемея с изказването си в стил "Генерален конгрес на БКП" Обзалагам се, че е кадър на БСП и подкрепя Путин! Направо да си подава оставката, Хитлер би се гордял да я има в редиците си.
45
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите безплатно на море в големи луксозни хотели , и не желаеха да работят , като разбраха за беженските центрове ,изведнъж война няма ,всички се връщат на Украйна ПП нещо да кажат по казуса
44
5
 
18
 
! Отговори
изказването преди 2 години
на Калина потресе всички!!! В ГЕРБ потресени ? Потресени от истината!!!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
целата работа на Кирчо и Кокорчо е такава, каквото хванали да правярт се са се омотали, е нали щяха и пшеница да изкупуват, какво направиха? пак едно кръгло нищо
42
1
 
30
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Аз пък искам тия ведомствени бази да са на разположение и за нашите деца... Има деца в провинцията, които живеят с минимални средства, на ръба на оцеляването и за тях е огромен лукс да видят море или планина и само са чували за тези курорти. Щом за укрите държавата намира пари е редно и за българските деца и родители, които живеят на или под прага на бедност да се отделятъ средства за почивка. В Италия и Гърция правителствата раздават ваучери на такива семейства за почивка в страната.
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38, защото целта никога не е била да се помага на бежанците, а да се окрадът едни 180 млн. евро, е за това, виж и в момента, пак се предлага да се плаща по 15 лв. на хотелиер, не да се дават като директна помощ на нуждаещите се бежанци, а да са дават на хотелиерите, просто немам думи
40
7
 
7
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Държавата е за смях. Хиляди имоти ,държавни, ведомствени, общински, има и частни . Пустеят и се саморазрушават от години. Местните общини слепили са?
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До перко - Пипа я мъжът и на снимката, да, не е много уместно точно в тоя момент да го прави, ама фотографът го хванал. Но сравнено с украинските капризи е бял кахър. Права е Калина Константинова и решението не е лично нейно, а на правителството, едно от малкото адекватно взети решения. Та не е чудна подкрепата за Константинова дори от такива, които не подкрепят ПП.
38
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 2 години
България получава пари от Е.С. защото ПЛАЩА ЧЛЕНСКИ ВНОС Украинците никъде и НИЩО НЕ ПЛАЩАТ А САМО ИСКАТ И ЧАК СА С ПРЕТЕНЦИИ ... КАТО ГИ ГЛЕДАМ КАКВО ПРАВЯТ ЗАСТАВАМ НА СТРАНАТА НА ПУТИН.....
37
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мен едно не ми е ясно, след като има толкова много държавни почивни станции, защо още в самото начало не се настаняваха бежанците в тях, защо требвашее да се плаща на разни хотелиери десетки милиони лева? защо?защо?
36
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не само че е некадърна, ами и нагла и безочлива, стотици милиони евро и дадоха от ЕС, кой знае още колко дарения се събраха и за тях какво, едни фургони за 1700 човека, абе какво да кажа, по крадливи са и от Баце
35
9
 
7
 
! Отговори
реалист преди 2 години
МНОГО БЪРЖЕ ОПУКАХА ПАРИТЕ ОТ ЕС ЗА БЕЖАНЦИТЕ!!! !
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все пак да припомня че тая същата предложи да се плаща на хотелиери вместо директни помощи на нуждаещите се бежанци, защо никой неможе да даде смислен отговор, и сега продължава малооумието, вместо тия 15 лева на ден да се плащат на бежанците, пак да се дават на някакви хотелиери, защо продължава това, много по лесно и ефективно ще е да се плащат за определен период тези пари на бежанците, ама нали пусто е да се окрадат едни пари от ЕС, абе немам думи просто, от всички крадът тия
33
6
 
26
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Тая госпойца май са окаже най-големия мъж у туй правителство.Каза им го право куме та в очи.Уж бежанци а мрънкат и искат да са в хотели на първа линия на морето?!?!?При нас има настанени Украинци на които като им занесат храната и я изхвърлят и викат че такъв *** нямало да ядат.То и аз кът приям и губя апетит ама карай....
32
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа одавна прогледна,както и Константинова!
31
3
 
9
 
! Отговори
перко преди 2 години
Цялата политика на правителството сще в самото начало спрямо бежаните беше тотално сбъркана. Опитаха се с един куршум да убият два заека, а Константинова най разбира от това, да я пипат по г . за!
30
5
 
29
 
! Отговори
тя преди 2 години
99% от хората одобряват изказването , другите са *** !
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кое обществено мнение е произнесло присъдата "оставка"? Петимата избиратели на Дъ Бъ и няколко нагли урки? Между другото мнението на урките формира обществено мнение в Украйна, тук е едно голямо нищо
28
1
 
37
 
! Отговори
мак преди 2 години
Мен не ме потресе. Бедна България положи за тях големи грижи, похарчи сумати пари и продължава да го прави. Не беше длъжна да приеме огромен брой хора, нали. А украинците не са в позиция да налагат искания и да имат претенции, че няма да са вечно по хотелите. А разселването е закъсняло, но да започнем от това, че не трябваше да ги настаняват в хотелите, оттам идва хаос и недоволство на украинци.