Василев: От 1 юли анткризисните мерки, от октомври и реформи

Ще има актуализиран бюджет в началото на юли
78
Василев: От 1 юли анткризисните мерки, от октомври и реформи
Снимка: БГНЕС

Държавата няма да променя заложения дефицит в Бюджета и той остава 4.1%. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев след среща на експертите от Коалиционния съвет.

"Приходната част на бюджета ще се вдигне с 1 милиард 645 милиона лева, разходната част приблизително със същата сума. Запазва се предвиденият 4,1% дефицит и се запазва салдото. Във вторник в края на деня ще се проведе Тристранен съвет, след което актуализацията ще мине през МС и ще бъде депозирана в НС, за да може да бъде разгледана от депутатите. Бюджетът е планиран при 2,9% ръст на БВП и малко под 11% средногодишна инфлация", допълни Василев.

Той се съгласи с критиките на коалиционните партньори, че в актуализацията са заложени основно антикризисни мерки, а не реформи.

През октомври ще се осъществи по-важната част от реформата в социалната сфера, заяви още Василев.

Предложенията са от 1 юли да влязат в сила мерките на правителството за справяне с кризата. Предвижда се минималната пенсия да стане 467 лева, да отпадне ДДС върху хляба, да се въведат компенсации за цената на горивата към крайните потребители, а родителите да получават по-големи данъчни облекчения.

Планът е актуализираният вариант на държавните финанси да влезе идната седмица в комисии, а до 25 юни да бъде приет в зала, така че на 1 юли държавата да може да изпълнява новия бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: бюджетАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох до октомври отдавна ще сте чао!!!!!!!
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има антикризистни мерки, трябва да има криза. Кой ни вкара в тези кризи, кой??
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да видя как е изчислена пенсията на човек с висше образование, който е почнал работа преди 1989 година и се е пенсионирал 2001 година. И сега е с пенсия 430лева.Публикувайте в сайта на министерството, обаче няма да го направите. Кой или кои обраха пенсионните фондове!!!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само си представям тези и само дрънкат какеи им бяха антикризисните мерки и какви ще са от юли същите ама от юли пък думата реформа и преквалифициране са едно голямо зеро
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19Има райони в БГ, които са привелигировани, там отиват парите, има райони които са без значение и на никой не му пука за тех :))) Би требвало отдавна да го знаеш това нещо :)))
20
1
 
23
 
! Отговори
Прост Работник преди 1 година
НеВероятно е че Съден и то в Лондон е на Висш Държавен пост, а мене дори за чистач да ме начначат ми Искат Свидетелство за Съдимост и ако съм съден - досвидание!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме реформи, а искаме поне един мост над река Дунав и един тунел под Стара планина. Киро лъжеца, ОБЕЩА!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците знаят, че сме криви, гърците, румънците и сърбите също, само урките не го знаят това нещо :))) Сега го разбраха по лошия начин :)) Иначе Василев е перде, браво :))
17
0
 
8
 
! Отговори
Слава Богу преди 1 година
че имаме Експерт по Фалитите като Асенчу, начело на Държавата в този труден Момент, все пак той няма Компания, която да не е Фалирал и Източил - за това и в Лондон го съдили за Кражба, а тези дено Изнесоха Информацията сега са му Коалиционни Партньори, щото 4-ната Ляма е Гладна за Пари и Жадна за Власт!
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев е непреклонен, прати урките в концлагер, но не можете да се оплачете от него, вдига ви пенсиите :))
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалната Ви политика е пълна пародия. Пенсионерка с 40 години трудов стаж и висше образование получава пенсия 430 лева?!?!?
14
2
 
22
 
! Отговори
Това е ХараХири преди 1 година
Взимането на Заеми само Увеличава Инфлацията, това се учи в Икономика за Начинаещи, но явно не е залегнало в Програмата на Харвард, щото това увеличава паричната маса на пари без покритие от реален продукт и услуга!
13
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 1 година
Нещо си предрусал, братле... или са ти напълнили яко дупето на бесни серий...
12
1
 
10
 
! Отговори
Хари преди 1 година
Най-добре ще бъде,в кратки срокове обратно вКанада и да си починем от вас!Дотегнахте ни!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му увисва шията, а чака дете от НАП, ше става модерна майка Кокорчо
10
1
 
12
 
! Отговори
Муци преди 1 година
а мислиш ли, че има Кредитори, дето ще ти дадат още пари! нали знаеш, какво следва като Кредиторите - откажат!! или Подготвяте Банкова Ваканция?!
9
2
 
21
 
! Отговори
Честита Промяна р0бе преди 1 година
"Лимитът на нов държавен дълг се вдига от 7,3 млрд. на около 10 млрд. лева с актуализацията на бюджета." Това е Икономиката на Харвардските Експерди - Буквално Живот на Заем! А на Вас Дупе да ви е Яко, щото Всяко Следващо Правителство за Следващите 100 години, не може да върне Борчовете Генерирани от Кикорко и Кокорко за Последните 100 дена!! А щяха да Развиват Икономика и Индустрия...
8
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на 12К при демокрацията. 2-3К за отопление не са ми никакъв проблем, остават ми 9-10К да живея нормално без да се лишавам от нищо. Смешни са ми русофилите които се оплакват, че нямали пари да си плащат тока и парното, просто са жалки.
7
0
 
5
 
! Отговори
л0ш Пр0рок преди 1 година
тука дали Скора няма да стане като в момента в Шри Ланка?!
6
0
 
1
 
! Отговори
в Тесла ще има тесла преди 1 година
Elon Musk warns of major layoffs at Tesla. The head of the electric carmaker says he has a "super bad feeling" about the economy. Tesla owner and CEO Elon Musk plans to cut 10% of the companys workforce due to a "super bad feeling" he has about the economy, Reuters reported on Friday