Найденов: Действията спрямо Лавров са правилни

Явно Русия е очаквала, че ще бъде посрещната с хляб и сол
6 юни 2022 23:15, Йоана Цонева
73
Найденов: Действията спрямо Лавров са правилни
Снимка: БГНЕС

Мисля, че днешната нота от страна на Украйна е повод за възобновяване на дебатите в парламента, но си мисля, че е почти невъзможно да се вземе друго решение. Може и да очакваме, че тази нота ще бъде игнорирана и въобще няма да има дебати в НС. Това заяви пред  БНТ бившият военен министър Ангел Найденов по повод изпратената нота за предоставяне на оръжие от страна на посланика на Украйна в България Виталий Москаленко.

"България има с какво да помогне на Украйна и да предостави част от въоръжението, за което е споменато в нотата. Аз неедократно съм заявявал, че България трябва да предостави въоръжение и боеприпаси на Украйна. Има какво да дадем и можем да го дадем. Не разбирам защо трябва да страним от нашите партньори в ЕС и НАТО. С предоставеното от нас оръжие едва ли ще се спре хода на бойните действия, но ще може да се компенсира военното преимущество, което има в Русия в момента. Ще могат да се подпомогнат и снабдителните линии на украинската армия, както и инженерните съоръжения", добави той.

Още по темата
"В началото на войната видяхме, че Русия е разчитала на невярна разузнавателна информация и военните действия бяха неправилно планирани. Явно Русия е очаквала, че войниците и ще бъдат посрещнати с цветя и хляб и сол. Всичко това доведе до нереализация на военните цели в първата фаза на войната. Втората фаза на войната започна след средата на април и наблюдаваме един опит за русифициране на завзетите територии. В момента Русия владее два пъти повече територии, отколкото в началото на войната. Моите очаквания са свързани с една продължителна война. Дори и да се стигне до подписване на примирие, това ще бъде само една пауза. В момента преговорите са в застой и не виждам как ще бъдат продължени. Очаквам локални военни конфликти", прогнозира Найденов.

"Действията на България спрямо Сергей Лавров са правилни, защото се изпълняват решенията на ЕС. Сред първите, които бяха санкционирани след 24 февруари, бе Сергей Лавров. Действията на България са напълно обосновани. Не бих обърнал чак такова внимание на думите на Дмитрий Рогозин, защото той е известен със своите войнствени изказвания", завърши бившият военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
17
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Който говори против отечеството и подкрепя чужда страна (Русия) е предател и не е българин. Проста работа
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31, какъв суверен си ти бе, ***, бегай че дават пенсиите днес, червен сoпoл.
30
5
 
13
 
! Отговори
да се съобразява преди 1 година
Лавров не може да пресича, особено със своите аеролинии, може като ползва търкиш еърлайнс. Руските аеролинии за ЕС са под ембарго. Знаят го, но пробват, ако мине. А и никой не е забранил на вучич да гостува на москва, пресичайки държава на ЕС...все още
29
5
 
9
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
*** на Мая стана голем спец на прелъстени и изоставени от властта
28
9
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 36 преди 1 година
Коридорът му е Москва-Истанбул; Истанбул-Белград. Не може да пресича държава (БГ) от ЕС! И това го знае бай лавров, наложена му е ембарго за него и семейството му. Трябвало, видите ли, специален коридор за него- да си хвърля бомби, да си прави войнички и другите да му осигуряват коридори??Теманета и поклони до земята. Ей, роби ще си умрете путинофилистиците.Ближете ботуша на императора!
27
10
 
6
 
! Отговори
Йоцо преди 1 година
ЗАГИНАХА ДЕСЕТИНА РУСКИ ГЕНЕРАЛА И ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ МАЙ НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ПОСЛЕДВАТ ПРИМЕРА ИМ ? ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА МОЯ ФРЕНСКИ !
26
11
 
9
 
! Отговори
Косьо преди 1 година
ПУТИН ПРЕВЪРНА РУСИЯ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯ БЕЗ ТЕХНОЛОГИИ И ИСКА ДА КРАДЕ ОТ ЕВРОПА ! ЕВРОПЕЙЦИТЕ НЕ ИСКАТ ПУТИНСКИ ПЪРВОБИТЕН СТРОЙ ! ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА МОЯ ФРЕНСКИ !
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти си позор за всички избиратели на БСП заедно са МАЯ КОСТИНБРОДСКА-ЕВРОАТЛАНТИЧКА, НЕ РАЗБРА ЛИ КОЛКО И ДА СЕ НАТЕГАШ СВЪРШИ С С УЧАСТИЕТО ВИ В ПОЛИТИКАТА НА СЕМЕЙСТВЕНЦИТО! ОСТАВА ТИ КАТО ПОПТОДОРОВА ДА СЕ САМООПОЗОРЯВАШ С ИЗКАЗВАНИЯТА СИ. КОЙ СНИ ТИ БЕ ДА ДАВАШ ОЦЕНКИ?!?!?! КАКЪВ СИ НА КАКВА ДЛЪЖНОСТ СИ?!?!?!ТИ КАТО МИНИСТЪР РАЗБИ ОРМИЯТА НИ.
24
8
 
6
 
! Отговори
спрете преди 1 година
да ни завниамвате с побърканите руснаци най после ако обичате
23
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя мамин "убавец", ако е изчистил, изпрал и сготвил на Мая, да нарамва пушката и беж към Украйна да воюва и да не се връща. Ние българският народ сме суверенът, ние не даваме оръжие за Украйна, точка. Какво мисли тоя или оня продажен либераст е без значение.
22
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
опс найденов е труп ,то доста тука са за избиване !
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шаламанов ти си труп хахах
20
6
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Още един паравоенен експерт.
19
8
 
30
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този национален предател ще е един от висналите пред парламента. Новият народен съд идва...
18
4
 
5
 
! Отговори
Т преди 1 година
Ама е интересно как нас ни оставиха да си купуваме руски петрол а сръбете 10та дупка на кавала никой не ги и пита.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хляб не но Украйна май стана на сол.
16
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танковете и ракетите на САЩ бяха унищожен от Русия като пуканки. България ще прати сигурно бронежилетки и каски за да победи Украйна-)
15
7
 
16
 
! Отговори
До 17ката преди 1 година
Сърбия ще затвори пътя към ЕС? Ние можем и през Румъния. Ние можем да им спрем пътя към ЕС. А може да им спрем и кранчето на един поток. Вече им спреха и петрола.
14
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са правилни, защото и Сърбия ще затвори пътя към ЕС. САЩ не могат да се месят в отношения между независими държави освена ако бг не е станала колония на САЩ.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилни са, така е.