Нинова: Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона на Видин

Половината от парите по оперативните програми ще отидат в Северозапада
7 юни 2022 16:52, Анисия Иванова
18
Нинова: Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона на Видин
Снимка: БСП

Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона Видин. Инвестициите и развитието на производство тук е ключово за Северозападна България, обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова във Видин, където посети индустриалната зона. Тя е разположена на брега на Дунав, в непосредствена близост до Дунав мост 2 Видин -Калафат и на 30 км се намира пункта със Сърбия.

"Географското положение благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Част от инфраструктурата на зоната е изградена през 1991 г. Години безхаберие са я амортизирали. Изготвихме мащабен план за нейната модернизация, ремонт и изграждане на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура", каза още Нинова.

"Към зоната има интерес от немски инвеститори, които търсят място за фабрика за производство на части за автомобили, сградна и отоплителна техника, спортни лодки. В разговори сме с Министерството на земеделието - да разширим зоната с два терена, които са публична държавна собственост. Финансирането може да се направи по два начина: или от средства по Плана за възстановяване и устойчивост, или от оперативните програми", подчерта вицепремиерът.

Нинова акцентира на това, че за пръв път правителство на България договаря половината от парите по всички оперативни програми да отидат в Северозапада.

"Ние подготвяме проектите и стартираме възможно най-бързо. Години наред само се констатира колко изоставащ е регионът и се демонстрира загриженост. Сега е време да се свърши работа и ние сме готови за това - да се създадат работни места, да има високи доходи за хората, да се върнат младите и районът да се съживи", заключи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Цуци преди 1 година
И за какво вие е? Кой ще я ползва? Пак ли наши хора? Колко индустриални зони има във Видин и какъв е ефекта от тях? Пак ли ще се краде или се чудите каква работа да свършите? От какво ще я възстановявате?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП отдавна има опит с бирата.Другарят Миков казваше-светъл социализъм се строи със светла бира.Спомням си как в началото на 90-те години се появиха за пръв път тъмните бири и нещата се объркаха много бързо.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения начин германци да искат да правят там завод е, той да е 100% автономен с роботи, иначе едва ли ще намерят работници във тоя умрял град. Там останаха само пенсионери и неграмотни шведи.
14
0
 
6
 
! Отговори
нинова преди 1 година
възтновяваме и модернизираме , след това ше приватизираме !
13
0
 
9
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Дано да има напредък във Видин. Целият район от много време обеднява и се обезлюдява. Трябва държавата да помогне.
12
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, а кой ще бачка мa Корни? То във видинско хора не останаха, само индиaнци :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая зона я дъвчат от как се помня, дано барем обещанието за бирена фабрика се сбъдне.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оправят вилната зпна на някой като Лойко с евро зона.
9
1
 
6
 
! Отговори
Vs преди 1 година
Пустиняк много си прав. Трябва им някое тихо място, с наши хора, да перем без много шум. Агропромстрой, с които работех са една голяма пералня. Отделно от това, Видин беше почти 100 к, след 34 години свобода и демокрация е 22к в момента! Браво на "перестройчиците"! Нема такива о л игофрени.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горко на видин след поредните обещания на крушовската ***.тази до каквото се докосне и то фолира
7
0
 
10
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
От край време комунистите перат пари в северозапада, справка-Борислав Славчев, Огнян Герджиков, Михаил Миков, Агропром строи, Пирински и мн други, а сега Корнелка ще ги дотръка.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Видин според картата има три индустриални промишлени зони - юг, север и запад, реката е от изток. Вероятно става дума за северната, тя е откъм бившия ферибот, по посока на моста.
5
0
 
5
 
! Отговори
777 преди 1 година
Единственото хубаво на тая война за БСП е, че Ниньовица не може да си намери място и върши някаква работа, локална, но все пак работа. Гузна е горката, намериха от руския Тик ток групи още български оръжия вече и заровени мини. Друго си е "официално" че не пращаме нищичко
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който повярва на Нинова и остане във Видин, ще страдат после и децата му..
3
1
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До АнонименНе е много вярно. Бях там седмица на почивка и има млади хора и деца дори и бели. Има и туризъм от Румъния. Има проблем с ресторанти и хотели т.к. хората нямат пари, но това е поправимо ако има инвестиции. Друг е въпросът че държавата трябва да направи пътя - работни места от частни инвеститори, подкрепяни от община и държава.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква индустрия ще възстановява Нинова то Видин повече от половината се изнесе в София по умните избягаха, в чужбина във Видин само бабички
1
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А ТКЗС -то у Крушовица ? :)))