Петков: Борисов нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!

От сутрин до вечер ни плюят, заяви премиерът
Обновена: 7 юни 2022 12:31 | 7 юни 2022 12:31, Нели Христова
281
Петков: Борисов нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!
Снимка: БГНЕС

Тази седмица слагаме охрана на земеделския министър Иван Иванов, защото първите заплахи към него дойдоха. Това обяви в Садово на среща със земеделци премиерът Кирил Петков.

Той изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години". И визира лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП "Капитан Андреево".

"Говорим за нелегален внос на земеделска продукция, за странни тестове. Като отидох, не можах да повярвам", каза премиерът.  Той посочи, че за първи път българско правителство имало смелост да застане "срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата". И добави, че в миналото земеделското министерство имало славата да раздава пари на едни хора с връзки.

Още по темата
"Това свърши! Ако имате проблем, сигнализирайте веднага", обърна се той към производителите.

По-рано Петков и земеделския министър Иван Иванов видяха на място щетите от градушката на 31 май и увериха, че държавата ще обезщети до месец стопаните на 100%.

"Решени сме да направим промени, но дойде войната, цените на енергоносителите се качиха. Слушам от сутрин до вечер Борисов да разказва как по негово време хлябът бил левче, а сега станал 3 лева. Как бензинът бил по-евтин. Нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение! Единствено се опитва да използва пиарски външната криза. Мисля обаче, че се справяме добре", оцени Петков. Твърди, че в момента страната е с 4,5% икономически растеж.

"Проблемът ни е инфлацията, която идва от енергийните източници и храните. И целта ни е да държим цените на продуктите ниски", обясни премиерът.  Повтори пред земеделците, че т.г. държавата ще вкара още 300 млн. лева допълнителни средства, за да подпомогне икономиката. Това щяло да задържи цените на храните.

"Ние сме от малкото страни в ЕС, където токът не се е качил от миналия септември, а за домакинствата изобщо не е увеличен", изтъкна Петков. Според него това не се случвало автоматично.

"И някъде всичко това потъва в една сериозна ПР кампания срещу нашето правителство. От сутрин до вечер ни плюят. Има едни хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане, и правят всичко възможно това да не се случи", каза премиерът.

По думите му външни фактори също искали кабинетът да падне заради твърдите му позиции.

"Имаме много врагове, но рано или късно тази мъгла от негативен ПР ще свърши", категоричен е той.

Петков няколко пъти повтори, че като цяло се справяли със ситуацията.

"И от сутрин до вечер чувам как правителството ще падне тази или другата седмица. Да, ама не падаме. Ако имаме възможност, тази промяна ще продължи и ще изчистим държавата. Но ни трябва още малко време", завърши той в Садово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на 12 хилки при Киро. Не ме брига цената на газта и на парното, мога да си позволя и 2 хиляди за парно.
160
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко със сигурност щеше да се изхитри като Орбан да сключи договор с Газпром, дългосрочно за 200 долара, а и тръба си имаме. Сега тръбата с евтиния газ минава през България а ще купуваме газ от танкери за 3000$, и с разходите по терминали, транспорт стават 4000$, - нямата пари, ноу проблем, САЩ ще дадат заем за газта.
159
23
 
11
 
! Отговори
браво! преди 1 година
Само напред и нагоре,най-накрая управление което се опитва да направи нещо за Българите!Банкенското *** освен да плюе друго не му остана.... а дано скоро и зад решетките да го видим!
158
17
 
3
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Така.Сега на тези,които избрахте Просто Киро,стана ли ви ясно,че пак сте гласували за ГЕРБ?
157
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, вие сте аматьорииииии, Бойко да беше на власт, па да видиш ти как се краде, ся сте гола вода!
156
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам Кирил Петков пред ББ , колкото и да го клеветят и плюят истината е че малко по-малко разбутва схемите , то ако ня трябваше с още 3 партии да се нагажда, щеше и по-бързо да стават нещата!
155
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше Брисов ? На нас не ни трябват евроатлантици с техните Ф16 ки . Трябва ни евтин ток и газ . Евроатлантика служи на своите господари а не на нас.
154
4
 
2
 
! Отговори
12345 преди 1 година
Пристигна танкерът с газ за БългарияКиро "излъга", че танкерът ще дойде в края на юни, дойде 1 месец по-рано!
153
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да спрат инфлацията и цените, ПП и ДБ намалят ДДС който и без това се краднеше за 10-12 милярда на година от бизнеса. И после няма пари за пенсии, магистрали и т.н.
152
14
 
5
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
А бе Просто Киро,нали щяхте да го вкарвате в затвора? КО стана?
151
5
 
8
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
Про100 Киро,нищо не прави,освен да краде,оправя свои хора на постове,и да се навежда в стойка Г на Макрон,Байдън и други.
150
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП нали дават помощи на "бизнеса", а тоя бизнес прибира парата и затваря заводи, магазини и т.н. и ние не можем да работим, да пазаруваме и т.н. Е кой е виновен.
149
4
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Ние сме от малкото страни в ЕС, където токът не се е качил от миналия септември, а за домакинствата изобщо не е увеличен", изтъкна Петков. Според него това не се случвало автоматично. Простото кири пак трупа простотии една върху друга но не каза какво е свършил.
148
4
 
14
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Е нали Борисов нищо не бил направил според вас.Защо ви е в главите а? Некадърници,лъжци нагли
147
3
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Никк! И колко дълг трябва да изтеглят тези и да го изхарчат, че да разбереш че за нищо не стават! Тяхната мисия е лъжене до последно, дългове на макс, раздаване поръчки на свои фирми, заробване държавата за 10-15 години напред , и да си играят до последно с овчедушието на българите! Когато построят поне малка частица от това , което са направили ГЕРБ, тогава да лаят! Досега КПД-то им е под нулата, защото са вредни!
146
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирооо, Киро. А куролацията Киро? Кажи нещо за куролацията. Остави ти тази икономика и други неща, от които не разбираш. Говори ни за куролации.
145
4
 
18
 
! Отговори
Просто Киро преди 1 година
Киро в западна Европа инфлацията е от 3 до 5 %!!! Тука е 15-20 % за сега, само ти си мислиш, че се справяте!
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бензина трябва да се дигне цената но като се намалят цените на грацкия транспорт и се пуснат повече влакове на БДЖ и повече грацки транспорт.. А Петков и МС нямат интерес защото точат данъци от повече бензин и коли.
143
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само хора извън досегашните "партии",семейства...и схеми на "управление"-извън досегашният "политически живот"-могат да започнат да изриват Авгиевите обори - а не да продължават да ги пълнят..
142
11
 
5
 
! Отговори
Никк преди 1 година
Според мен, добро или лошо, това правителство трябва да остане да управлява поне още една или две години. В момента няма алтернатива. Герб си ги знаем, наследството им се знае от всеки. Възраждане ми идва доста рискова да ни управлява, не мога да му имам доверие че ще е адекватен, без значение дали мисля че е прав или греши. Твърде рисков е. Другите 4-5партии ще имат 6-10% и ще настане едно "безвремие" със служебни правителства. Нека им дадем шанс на тези да покажат ще направят ли нещо или не.