Първан Симеонов: Кабинет на малцинството може да зависи пак от Слави

Според него Трифонов улеснява вдигането на ветото за РСМ
Обновена: 8 юни 2022 21:25 | 8 юни 2022 20:10, Нели Христова
55
Първан Симеонов: Кабинет на малцинството може да зависи пак от Слави
Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов от "Галъп" коментира напускането на "Има такъв народ". Пред Нова той заяви, че напускането на Трифонов улеснява вдигането на ветото за Македония.

"Струва ми се, че обществото не е готово за нови избори. Не ги иска. Вероятно оставащите в управлението партии ще се опитат да се позоват точно на това - да кажат "последното, от което имаме нужда сега, е ново завъртане в парламента или нови избори. Затова нека се опитаме да караме така", заяви Първан Симеонов в ефира на NOVA, след като стана ясно, че ИТН напуска управляващата коалиция.

"Ходът на Трифонов постига точно обратното на онова, което той казва. Той казва "Те се канеха да предадат Северна Македония". Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно евентуално вдигане на ветото за РСМ. Второ, той казва, че страната влиза в агония. Истината е, че по-голяма агония ще бъде, ако страната се остави на правителството на малцинството, когато има глобални инфлационни процеси и война", допълни Симеонов.

Според него правителство на малцинството може да зависи пак от Трифонов.

"Тоест, може да се съгласи да подкрепя ключови негови решения, без да има министри. Българските политици трябва час по-скоро да спрат с тези неща. Три години България живее в аналогични действия. Страната ни се нуждае от ясен план за стабилизация. И без друго наесен може да влезем в инфлационна спирала", заключи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
12
 
! Отговори
Свга как е? преди 1 година
Когато почнахте да гласувате за клоуни и хора, събрани набързо за власт, ви казах: Ще дойде ден ще търсите Бойко със свещ. Този ден дойде. Тези св скараха за власт и пари, сега не може да ги изгоните, вкопчени във властта. Иначе Бойко го разнищихте заради две снимки на нощно шкафче. Сега добре ли е?
22
1
 
11
 
! Отговори
Ау, да, отговорни дб преди 1 година
Е да, бе. Ристю и Корнела ще се жертват в името на народа, разбира се. В тези кризи, най-малкото, което ни трябва са избори и те няма да ги допуснат. Не защото са алчни за власт и пари, ни най-малко, просто не са безотговорни като лошия Слави. Те са цвета на нацията и надеждата на цял един народ. Сега сериозно. Като има кризи, какво? Да казваме на черното бяло, за да няма избори? Кризи винаги ще има. Истината е една и трябва да се казва и защитава.
21
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
Или налагаме мажоритарни избори в 2 тура с бюлетини /така гласуват суверенните народи/ или Продължаваме промяната - гласувате без да избирате, а с машинките ви казват кой ще ви управлява.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова ако е на място ще подаде оставка също...да не ми се вярва ,защото обича власта. А нали беше и тя против влизането на РСМ в ЕС !!! на думи само
19
2
 
5
 
! Отговори
Да живее Възраждане преди 1 година
Герб 1 падна ,ред е на герб 2 -пп да падне !
18
1
 
9
 
! Отговори
Мустафа Бир Фишек преди 1 година
А помните ли как дпс предупредиха своите хора след май да се готвят за избори?! Ето я връзката...
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега платени анализатори ,политолози ще запонат всеки ден да ни пълнят главите : колко лошо е да има избори.Обстановката била лоша ,времето лошо...Да ама 3 на коалиция няма да минат законите в НС ,стига да не подкупят накого .Оставка и край на най-позорното правителство в историята на България !!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 1 година
Правителство на малцинството значи това- Киро и някакви министри министерстват а всички тарикати в парламента им дърпат конците. Дай тоя лот от магистралата да строи нашата фирма. Дай водния цикъл на тая община да го прави нашата фирма. Купете автобусите за учлищата от нашата фирма, а хартията за администрацията от онази фирма.Ех братя българчета - полезен ход нямаме преди да увиснат по кестените на Руски 20-30 "политика".
15
3
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Незнам дали държавата е във фалит,при положение,че е заробена с векове от кредити,но да не се оправдава Слафчо Зеленски с КиРуТъПоТо!Сега остава да дойдат московските възпитаници Жан Виденов и Румен ОВчаров да хващат самолета за Москва да правят четки на Вова,че зимата ще е страшна!За джендърите да обясня,понеже едно време нямаше ИНТЕРНЕТ,Жан Виденов е последния управленец,който не продаде страната си на евреиските банки!
14
1
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Като министър председател може да свали ветото с решение на МС. Не му трябва НС. НС е оправдание. Като цяло при Министър председателят е цялата власт.По конституция има всички права и като го направи ще си носи цялата отговорност. Когато се решава с НС отговорността е обща. Но с решение на МС може да се бутне ветото. Кирил е психически нестабилен. Дано не му влезе още една мишка в главата, че става опасен за националната сигурност на България!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой назад развива хипотеза, че от Москва имало нареждане за бутане на правителството. Това е хипотеза, която е абсурдна.От Москва ли ни източиха 9 милиарда за 9 дни? От Москва ли ни инсталираха любовници, балдъзи, кумове, роднини на Петков и Василев?От Москва ли ги карат да теглят 32милиарда дълг?Аз не съм комунист и никога няма да бъда, но Рашков, Нинова, Бойкикев и на Киро баща му са комунисти.Не е от Москва.Слави се усети, че отива в 9та глуха като не прави нищо при Продължаваме Потъването.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГаньоТурците като са провалени с един диктатор от 20 години, щото струват :)) Ние поне можем да сваляме диктатори, вие и това не можете :)))
11
0
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
Хе-хе, вечно говорим за стабилизация и вечно сме в криза. Провалена страна с тъппо племе.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете нови избори, тогава вашето селянче Слави е в небитието :)) Много смешни хора излязохте :))
9
3
 
3
 
! Отговори
аноним преди 1 година
...не му е мястото, нито времето сега'....
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първан от отдавна си личи че е купен. Може ли да ми обясни как Кирчо ще вдигне ветото без парламента
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малцинството от Столипиново ли ще управлява?Къде се е чуло и видяло мини партийки с по 23 депутата да управляват България? Ако ще ни управлява малцинство-последният българин да загаси лампите на НС!
6
4
 
22
 
! Отговори
цветкова бара преди 1 година
Кирчо, Кокорчо и компания не ги мислете! Те бързо-бързо си кешираха далаверките и вече са готови за Кайманите!! В момента просто разсрочват ако успеят да окраднат още некой лев! Тия милиарди къде мислите отидоха?!?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Ванга го е казала!! Киро ке падне.
4
7
 
8
 
! Отговори
Слави чалгарят преди 1 година
Влизат Слави Трифонов и Тошко Африкански в една аптека и Слави казва на аптекаря - два каапута. Да виждам - отговаря аптекарят. А нещо ще желаете ли ? Аз някак не мога да приема, че каапути ще правят правителство ? А Вие как мислите ?