Първан Симеонов: Трифонов се надценява политически

От предсрочни избори биха спечелили русофилските партии
Обновена: 9 юни 2022 10:59 | 9 юни 2022 10:33, Нели Христова
95
Първан Симеонов: Трифонов се надценява политически
Снимка: БГНЕС

Русофилските партии в България ще бъдат основните печеливши от едни бързи и нови избори, прогнозира пред Би Ти Ви политологът Първан Симеонов от агенция „Галъп“.

Още по темата

„България застава абсолютно на ръба на пързалката. Това означава, ако се тръгне към тази нестабилност насред войната, което не е ясно дали няма да стане съвсем война, насред инфлацията, която ние очевидно няма как да повлияем, след пандемията, след месеци на улични протести и след година на 3 поредни избора, от тази пързалка трудно ще има връщане“, отбеляза политологът.

Според него Слави Трифонов е направил грешка, защото се надценява чисто политически и надценява желанието на българите за резки промени.

„В главите на българите не е изградена чакаща алтернатива, хората започват да искат резки промени нови избори, когато виждат готова алтернатива. Част тях ще видят във „Възраждане“, а част от тях ще си кажат при ГЕРБ беше по-добре, но още не са го казали и Борисов го знае“, коментира Първан Симеонов.

ИТН са влезли в правителството с мисълта, че в един момент ще го напусне с искане на преструктуриране на съотношенията на силите, от самото начало те играят и в тази посока, заяви и политологът проф. Румяна Коларова – преподавател в Софийския университет.

От самото начало там се аргументира някакъв вид алтернативна позиция, смята тя. „По отношение на финансите в това правителство диалог няма. В това правителство министърът на финансите е този, който не само окончателно последна сметка, така без активен диалог разпределя средствата. Тук не става дума за корупция, а за приоритизиране на определени ресори“, посочи проф. Коралова. Според нея обаче не са там причините за разпада на коалицията.

Според политолога Даниел Смилов поведението на ИТН е последователно от миналата година. „Те в крайна сметка разтуриха два парламента и сега са на път да направят същото. В това виждам някаква последователност“, посочи той.

Въпросът, който трябва да си задаваме според него, е защо го правят.

„Един, от големите проблеми, които излязоха, бяха тези ин хаус поръчки, предварително дадени пари на определени фирми, а сега всъщност ИТН става едва ли не брокер от името на тези фирми пред правителството и пред финансовия министър. Това е парадоксът, който аз не мога да си обясня. Защо се случва това нещо, дали е случайно, дали е страничен ефект на някакви други дълбоки замисли?“, запита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ПАРАВАН определено му плащат новите, то бива толкоз грешни и пристрастни умозаключение....вчера по нова, като даваше интервюто му бяха потънали гимийте и плещеше още по-големи глупости от сорта на това, че нямало логика Слави сега правил по-голяма агония и още глупотевени!!! АГОНИЯ за кой? За Кирето да, ама то идеята е, че Слави иска да се отърве от нея бе бабун, иска да се дистанцира от глупотевините на Кирето!!!
36
3
 
12
 
! Отговори
преди 2 години
Всеки път когато пада правителството изплуват разни индивиди които ни обясняват, че идва краят на света. А дали наистина е така ?
35
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Копейкин Дпс и Боко потриват мазно ръчички ще има присвояване на евро фондове в тоя ужас ли ще живем пак
34
2
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Всичките се надценявате мушмули заспали. За съжаление няма Алтернатива.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България война няма.На някои от партиите едни крадци казват как са били русофилски,за да може без проблем да крадат.Мина времето на русофилите и русофобите....това е било преди 30 г.Русия не ни е никаква.Може от нея да купуваме нещо или тя от нас само ако е икономически изгодно.Нагнетяват глупости управляващите,за да не изпуснат кокала.
32
6
 
6
 
! Отговори
КОЙ РАЗДЕЛЯ BG..?? преди 2 години
РАДЕВ + КИРО............ РУСИЯ + САЩ........... БЪЛГАРИЯ е ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА...!!!........ВЪН,РУСИЯ и САЩ............ ВЪН, ТЕХНИТЕ АГЕНТИ.........
31
4
 
7
 
! Отговори
Пф преди 2 години
Този на кой е човек че постоянно го лансират и сега и повтеме на избори неговите прогнози са най далеч от истината и в повечето случаи са спекула и агитация в дадена посока - платена ***
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от прав е. Чалгарите няма да влязат в следващия парламент.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия съвсем са изперкали.Сутринта Ива Митева такива глупости ръсеше по Нова,че човек да се чуди,ако това им е най-големия капацитет,какви ли са останалите?Не че не ги видяхме,де.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо,като бутнел тоя кабинет,щял да прави правителство на малцинството.Той не можа да направи на мнозинството,когато му се даде шанс,сега ни занимава с някакви фантасмагории.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първан Симеонов се надценява политологически ?
26
12
 
15
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 години
Ако искаме а бъдем добре икономически и всякак трябва да следваме пътя на Орбан в Унгария . А той е здраво националистически , патриотичен и никога не слугувайки на ЕС и Европедерасите. Имали България такъв тип политици? Има и това са Възраждане с Костадинов и Атака със Сидеров. Стане ли таз промяна със западните колонизатори Сидеров знае къде да ги прати. Да имаме злато за стотици милиарди и да живеем като скотове а канадци да ни го прибират за 1.5 % такса за България .Същото е и с водата.
25
3
 
17
 
! Отговори
Венсеремус преди 2 години
Първане, я кажи кой създаде възраждане и Янев. За да унищожат ВМРО и ГЕРБ. Когато изкараха утайката на улицата всичко беше добре, а сега ужас: щяли да вземат много гласове. Мууунчо съсипа работеща държава с лъжи и манипулации. А който сее ветрове жъне бури
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от избора! И още 5 пъти да отидем, резултата ще е все един и същ. Ще влязат 7-8 парии и правителство от 4-5 ще се направи. Накрая ще ни управляват герб, дпс и възраждане и направо можем да закриваме държава!!!!!!
23
5
 
3
 
! Отговори
Боза в главата преди 2 години
Слави се надценява?Рейтингът на ИТН сред народа падна,но тя има 25 депутата, които са величина в НС,можеща да играе решаваща роля.От избори ще спечелят русофилските партии?"Ръзраждане"-ДА,но БСП-надали.Предполагам не смята ГЕРБ и ДПС русофилски партии,а ПП и ДБ ще се срутят.Подкрепата за социалните разходи и пенсиите от бюджета?Пълен фалш и популизъм.Бюджетът се приема със закон целият,а не части от него.Не става това подкрепяш,онова не.Гласува се и се приема или не.Лъжи на БСП и ИТН.
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ=ДПС=ИТНЕдни и същи нехора са им шефовете.Мутрите са им шефовете ,тези които ограбиха държавата.Тяхния интерес е да усвояват средства за себе си и нищо за народа.Слави притежава десетки милиони евра и не му пука за вас или за нас.Само той е важен.Погледнете му шоуто.Колко хора,които бяха неудобни ги изгони.Питайте как се държи с хората ,които работяр с него.
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обявете Неутралитет във войната срещу Русия! Махнете всички партии и се управлявайте с пряка демокрация, като Швейцария! Закрийте парламента и президентството, за да няма кой да обяви война на Русия от ваше име!
20
2
 
11
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Първанов, не че нещо, ама тая брадичка хич не ти отива мой човек!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак дори заглавие не можете да напишете кадърно.
18
0
 
8
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 години
Ех ***, ***!!! Поне заглавието прочитай, когато преписваш!!!