Александър Николов и неговите заместници хвърлят оставки в понеделник

Това правителство било приключило
91
Александър Николов и неговите заместници хвърлят оставки в понеделник
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Александър Николов и неговите заместници ще подадат оставките си в понеделник. Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов в ефира на телевизия Euronews Bulgaria.

Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от "Има такъв народ" за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки, каза Данаилов. По думите му тяхната идея срещнала отказ от страна на вицепремиера Асен Василев.

Според зам.-министъра това правителство е приключило и трябва да си отиде, а септември да има избори.

Данаилов коментира още, че цената на газа, който ползваме в България, е по-висока от средната в ЕС. Зам.-министърът подчерта, че трябва да се изпрати запитване на „Газпром“, за да кажат при какви условия могат да доставят синьо гориво, за да не разчитаме само на доставките от втечнен газ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Александър Николов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие какъв газ мислите,че сега взимаме?Пак е руски,но от посредници.По-скъп е заради процента,който взимат посредниците.Мошеници!
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е по скъпата газ ? Като ся ще в намалят с 12%Преди 5 месеца евтината руска да не беше 50стАйде няма повече да им лягаме като се отървем от тях ще е по добре
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжци и мошеници си взимат процент сега като ни продават руска газ и твърдят как било важно да не се взима от Газпром.Мафия!Даже плащат на хора да пишат коментари.Явно бая парички взимат щом дават и на коментатори.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно има им друг газ щом така ревнаха газпрома, кво ревът щом нямаАлтернатива що се оплакват
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко ли взимат тези,които взимат процент сега за по-скъпата газ,която уж не е руска,но си се оказа руска.
49
0
 
5
 
! Отговори
Te4o преди 1 година
Нещастници...
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички драпат за руски газ, защото тези които осигурят договор взимат огромни комисионни в размер на милиони. Така, че сега ще има върволица от политици обясняващи колко ни е нужен руски газ!!!!!
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не се и крие, че обслужва Газпром. И тоя бил министър н енергетиката на България. Ако не си беше подал сам оставката, гражданите трябваше да му я поискат на този предател.
46
3
 
4
 
! Отговори
ЕДИН ДИИОТ преди 1 година
НАЙ-ОБИЧАМ ДА МЕ ЛЪЖАТ НА ИЗБОРИ И ДА СИ ХВЪРЛЯМ ПАРИТЕ ПРЕЗ БАЛКОНА! ОБИЧАМ ЛИЦЕВИ ОПОРИ, КОРЕМНОТО НА ЛОСТА И ХАРВАРДЦИ! ОБИЧАМ НИНОВА ДА ДРУСА КЮЧЕК НА БУЗЛУДЖА. ОБИЧАМ ПЛАЖА НА РОСЕНЕЦ, ОБИЧАМ ТАТУИРОВКИ И ЧАЛГА! ОБИЧАМ НАЩЕ ПЛАНИНИ ЗЕЛЕНИ!
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47-и!, виж се само колко си зле, а защо не зададе въпроса на Киро, поради каква причина газохранилището ни е на 90% празно в този момент? защо Киро като толкова голем мАж, що не предприе незабавни контрамерки срещу Газпром, като например да им спре транзита през България на газ за Сърбия? мога и да продължа въпросите, особенно пък по отношение на Лукойл и руския петрол, ама нема да ти хареса, и да приключа Кирето и Асен са си измамници, и всички тия приказки са за е такива будали кат' тебе
44
4
 
9
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НИТО ГЕРМАНИЯ, НИТО ИТАЛИЯ СЕ ОТКАЗАХА ОТ РУСКИЯ ГАЗ, А АСЕНЧО ГИ ОТРЯЗА СЯКАШ НИЕ СМЕ САУДИТСКА АРАБИЯ!!! СМЕСВАТ МЕЧТИТЕ С РЕАЛНОСТТА.!
43
10
 
3
 
! Отговори
47-и чалгарино! преди 1 година
Газпром унижи държавата ни едностранно, а и незаконно спря подаване на газ! Ти на подобно унижение и гавра с народа ни ли се радваш бе, чалгарино N 47-? Става дума само за алтернативни източници, които премиерът е осигурил и така измъква България от кървавите ръце на кремълския диктатор и масов убиец! Да, ама това "не е удобно" на пРезидента и на другия кремълски лакей - "сценариста" на сакатия учиндолец, когото двамата хитреци умело употребиха! Употребиха го като тоалетна хартия!
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 47:Не е вярно.Тези,коиро искат да се продължи с Газопром са против дупченето на България за шизтов газ,защото ще ни отровят земята,а залежите са малко ако въобще ги има.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама българи чета.А трима българи чета с предател
40
4
 
5
 
! Отговори
Тези от И Т Н преди 1 година
Трябва да бъдат нашляпани яко по задните части. Или пък тричани пред народното събрание.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Предател и продажни, странно е че такива като теб, много усилено ни убеждават да не купуваме от Газпром, но когато стане на въпрос за собствен добив, веднага почвате да ни убеждавате колко вредно е това, нали:) иначе искате енергийна независимост, между другото спомням си за едно финансово слънчице на Баце, Дянков дет' и той щеше да напляска руснаците и много му се радвахте, па после същия отиде да работи в Масква
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много си ''умен'' Саше!
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как можаха едни от най-важните в момента министерства, особено външното да се дадат на тая нефелна и ялова партийка на шоумена Славчо. За тях всичко е шоу!Един път не застана пред хората, пред журналистите а само постове от ФБ, невероятен лидер няма що!!! Ужасссс. Дано да не стъпят в слеващия парламент никога повече!
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изтрезняха и видяха как други страни си зареждат по същия начин в ЕВРО без да има значение цената на рублата,а ние плащаме по-скъпо,защото не е направена сметка в Газпормбанк.Другите,които още не са изтрезнели им е крайно време.Лошото е,че ако се поднови договора може да е на други цени вече...а можеше да не ни набутват.
35
6
 
4
 
! Отговори
Вън от парламента! преди 1 година
На итн,БСП,дпс, ГЕРБ,възраждане!Продължаваме промяната без тях!Ще е най добре! Оле!