Цонев: Свалянето на кабинета е най-силната антикризисна мярка

Нужни били предсрочни избори
100
Цонев: Свалянето на кабинета е най-силната антикризисна мярка
Снимка: БГНЕС

"Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов кабинет в рамките на този е утопия. Може би е най-добре да се помисли дали да няма антикризисен кабинет със срок и с конкретни задачи. Но и за това съм скептик. Не са преодолени натрупаните негативи между партиите в този парламент".
Това каза пред БНР Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и депутат от Движението.

"Трябва да има предсрочни избори, за да може народът легитимно да покаже червен картон на тези хора, тъй като те ни загубиха време и ни набутаха още по-сериозно в кризите. За да може България да си формира хомогенно идейно евроатлантическо мнозинство"у допълни той.

Според зам.-председателя на ДПС за всеки опитен политик ситуацията с ИТН няма как да е изненада, тъй като конфликтът в цялата коалиция е зреел още от първия ден.

"Оприличавам тази коалиция на маса с четири крака с различна дължина. Тези момчета се оказаха много тежко недоразумение. Вместо да възстановят диалога, те го нарушиха. Не подкрепиха нито едно законодателно решение, което представлява истинска борба с корупцията. Отхвърлиха наш законопроект, с който спираме ин хаус процедурите, които според тях бяха най-голям източник на корупция. За тях корупция е това, в което не участват. Но корупция има там, където има власт", посочи Цонев.

Цонев посочи, че медиите на "умнокрасивитета" лансират тезата, че ИТН се оттегляла под влияние на ДПС, тъй като била проект на Движението. И категорично се разграничи от Слави Трифонов и неговата партия.
"Ако Слави беше продукт на ДПС, всичките неща миналата година нямаше да се случат. Още юли щеше да има кабинет, който да поеме ударите на кризата. Но те едно си знаят, дойде ли момент да изтърват властта, вадят плашило ДПС", каза той.

Йордан Цонев заяви, че като опозиция ДПС ще гласува против актуализацията на бюджета.

"На второ четене ще внесем цял пакет от мерки, които ще бъдат в полза на хората, на бизнеса. В бюджета на управляващите подкрепата не е фокусирана, не е силна там, където е най-нужно... Като изпомпваш пари от бизнеса и хората и после ги връщаш, инфлацията става спираловидна", обясни той.
В предаването "Политически НЕкоректно" той коментира политиката на премиера Кирил Петков по отношение на Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз.

"Петков направи най-лошото възможно. Без да се опре на институциите, той тръгна да решава някакви въпроси сам някъде. Игнорира собствения си външен министър. Политиката на ДПС е, че българският интерес изисква Западните Балкани, дори и Сърбия, и Турция, да бъдат членове на НАТО и на ЕС. Ако всички балкански страни сме членове на един политико-икономичен клуб като ЕС и на военен като НАТО, това гарантира стабилността, мира и просперитета на Балканите. Но може ли това да става за сметка на българския национален интерес? Не!", отсече Цонев.

Цонев отрече твърдения, че "ДПС имало залитания по руската страна"
"Къде ги видяхте? ДПС е най-последователната евроатлантическа партия с всяко свое действие. Но това е инструмент да държат ДПС извън властта. Превърнаха се от комунистически глашатаи във влъхви на евроатлантизма. И защо? За да осребряват евроатлантизма, а не защото отвътре им идва", каза той.
Йордан Цонев призна, че в последните месеци силно е ограничил медийното си участие в знак на "протест срещу отсъствието на плурализъм в медийната среда от началото на агресията в Украйна".
"Младостта ми мина в онази държава, когато въртяхме копчето на вефа, за да чуем другото мнение. Никога не съм си представял, че ще дойде време, когато другото мнение ще бъде потискано отново. Моето кредо е евроатлантизмът. Може да не съм съгласен с другото мнение, но то трябва да присъства".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: избориЙордан Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжното е че Данчо звучи най-рационално и адекватно от всички "политици", които се изказват напоследък! Подкрепям твърдението че най-добрата анти-кризисна мярка е тия да си ходят ВЕДНАГА!
30
4
 
25
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Ив.Костов изхвърли Цонев от СДС!Цонев сам са потурчи за пари в турската партия.
29
8
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
не се заблуждавайте ,хора!..НИЩО НЯМА да променят едни евентуални нови "избори" !!..НИЩО!..ИГРАЧИТЕ са си СТАРИТЕ..."Новото"-"Възраждане" първо е още твърде слабо,и второ много хора гледат на тях като "Атака прим"..При нови "избори" просто ще се ДУБЛИРА сегашното положение,само дето Киро нема да е премиерин,а некой друг негов КЛОНИНГ..Защото:..-"И КРИКНУЛ КАПИТАН :-ЕЩЕ НЕ ВЕЧЕР"../за "свръхограмотените" смартфоновипалячовци:-Цитирам една песен на Висоцки /..
28
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
дпс,дс ,да се премахнат от всяко бъдещо правилство
27
2
 
22
 
! Отговори
А ТИ СИ преди 2 години
Най големият предател на българския народ. Де са Левски и Ботев. На секундата си на бе..си..то.
26
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха.. и е прав, че Киро Лъжата утежни кризата с изуйгащи поведението си пред Брюксел и Вашингтон.
25
3
 
20
 
! Отговори
Ментата преди 2 години
Гнусно, нагло, продажно и безскрупулно инощжество, подложило си насариня *** на сарайския султган и "сценарист" на малкоот ДеПеСе - сбирщината на учиндолския сакат чалгар, който изпълни задачата, спусната му от сарайския им началник и тръгна да сваля кабинета! Че какво повече искаш бе, Ментата?! Не ви ли стига, че изсякохте горите на България, унищожихте селското стпопанство, дадено ви на концесия от комарджията от Мадрид и международен аферист?! В двата метра ли ще занесеш заграбеното
24
5
 
22
 
! Отговори
Българи, преди 2 години
Не забравяйте,че Слави вкара ДПС в парламента!Беше подлуднал да има колкото се може повече секции в Турция.Без гласовете от там тези, бяха под 4%.Това е истината.А онези,дето гласуваха там не знаят български.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Рашков стане шеф на КОНПИ, знаете какво ви очаква, затова ревете! Години наред сте във властта , тайно или явно / с изключение на Костовото правителство/. За това време оглозгахте България, но не ви пука нито за държавата, нито за хората. Вие си имате друга родина- майка, според Карадайъ.
22
13
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всички мерки са изчерпани,освен една-НАХЛУВАНЕ НА ВЕЛИКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА РУСКА АРМИЯ И ВЪВЕЖДАНЕ НА РУСКО УПРАВЛЕНИЕ! В България няма нито една партия,която да се управлява и чиито членове да са от Българи Етнически запълнени. Константинов(Костаки Костадакис )е последният коз на ХерДоган,Доган,Синагогата,Шалом,Джамията и Царят на евреите и ромите но не и на Българите Шимон Хай Хафте Сакс сокерес Кобургота.
21
3
 
20
 
! Отговори
Този е преди 2 години
Един от хората, заради, които България е бедна държава.
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато е прав Данчо ментата, прав е - най добре е тези които правят дупки в кораба да бъдат махнати веднага, изхвърлени зад борда за храна на раците, за да можем ние да спрем теча и потъването - оставането на киро простото и извратената му ОПГ на власт е пагубно за БГ, всеки ден с тях е нова чаша с отрова за всеки един от нас!
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данчо ментака е долен предател
18
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДПС, ГЕРБ И КОМУНИСТИЧЕСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА, ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ! ВЪВ МОМЕНТА УПРАВЛЕНИЕТО СЕ КРЕПИ НА МИЛОСТТА НА СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ! А СТАНИСЛАВ ГЛАСУВА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ, А СМЕ НА НОВИ ИЗБОРИ!
17
5
 
12
 
! Отговори
Убиват Българи преди 2 години
Пернишки терористи изтезават и убиват Българи по поръчка на терориста Гешев и изв.ерга Борисов, МВР и ДАНС им слугуват!
16
16
 
6
 
! Отговори
2 преди 2 години
Браво Цонев, истина е, прав си, нищо не става от тези 1некадърници1.
15
4
 
17
 
! Отговори
Това преди 2 години
са хората, чийто шеф дотолкова самозабравил се, че няма да бъде съден направо си призна за корупцията, като каза че има обръчи от фирми около партията му. Другият такъв е ББ. Нагли хора. Отвратителни. Едните печелят, защото се възползват от невежеството на избирателите си, а другите от простотията на техните.
14
6
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
А ако има българин,който е готов да плати с пари и ИЗГУБЕНО ВРЕМЕ за да може кеееелемета като тоя да удължат БЕЗПОРЯДЪКА в държавата,който ги предпазва от справедливи наказания ЧРЕЗ така наречените "моментални нови избори",значи въпросния българин има нужда от "сиво вещество"...За съжаление,дори и Мъск не може да им го осигури..
13
6
 
13
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
Въртял бил копчето на веф-а, каква мъка само! За 30г. в парламента си нагуши патката и нагло продължава да дава оценки и акъли!
12
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя е за четири коня,с въжета на четирите му крайника,и камшик на конете!...МРЪСЕНПРОДАЖНИК !