Караджов отвърна на Петков: Лъжи, явно е изпаднал в паника

Да приемеш фантазията с реалност било обезпокоително
15 юни 2022 15:11, Петя Славова
92
Караджов отвърна на Петков: Лъжи, явно е изпаднал в паника
Снимка: БГНЕС

"Това че договорите не са законни строежи по смисъл закона за устройства на територията не е новина, многократно съм го съобщавал", заяви на брифинг регионалният министър Гроздан Караджов. По думите му, новината е, че 79% са  от основен ремонт, но основната задача колко да плати държавата не е решена от комисията. Тя иска нова комисия да реши този въпрос.

Според  него трябва да се задълбочат проверките и докладът да влезе в НС.  Министърът обясни, че комисията не е казала настоящите договори да се развалят, а тези строежи да се обявят за незаконни. Също така комисията не е казала изобщо да не се плаща, както "внушава премиера", а да се приемат законодателни промени за да се направят тези строежи търпими.

"Единствената възможност за преодоляване на допуснатите несъответствия с изискванията на закона е органите на изпълнителната власт да бъдат подпомогнати от НС със съответната законодателна дейност.", коментира той.

Още по темата

"Лъжа е, това, което твърди Кирил Петков, че съм искал да се плаща по тези договори, а те са ме дърпали да не плащам. В проекта на решение на НС, който аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично коригира на лаптопа си и първите 600 млн, които вече платихме да минат през контрол, да влязат в антикорупционна комисия и чак тогава да ги платим. Кой поиска тези 656 млн., които платихме, кой ме накара да минат без контрол - Кирил Петков ме накара."

Караджов допълни, че документите ги има, а аргументът парите да се платят без контрол бил на Лена Бориславова, тъй като премиерът се видял с пътно-строителните фирми и им обещал, че ще им бъде платено.

"В тази връзка добавям, че през лятото на миналата година точно Асен Василев искаше като служебен министър да се плати цялата сума без никаква проверка. А когато някой иска да плаща милиард и 300 млн. лв. без контрол, то е нормално там да има сериозна корупция. И имено тя в зародиша си да е част от паническите им движения тези дни, с които сипят лъжа. Имам чувството, че тези хора са завладяни от корупция и се опитват да ми прехвърлят собствения си гняв върху мен, но няма да стане", категоричен бе Караджов.

Той коментира и за чути от премиера скъпи тръби като заяви, че такива няма да бъдат намерени в доклада и поддокладите. "Това е фантазия, която е приета за реалност и това не е единственият пример, но е добра илюстрация на начина, по който се управляваше държавата в последните шест месеца. За скъпата тръба мога да си представя откъде идва примера. Това е разказ на възможните злоупотреби, на които може да се натъкнем, но да приемеш фантазията с реалност е обезпокоително, ако заемаш висок пост.", заключи още Гроздан Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
11
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Този Гроздан, откъде се пръкна в ИТН и защо Славчо си го сложи за министър? Защо слагаш за министър изваден от нафталина професионален аферист ? Всички кандидати за постове от ИТН са все на съмнителни хора ,зависими и с лоша репутация.
31
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
явно има много мазохисти в Бг, колкото повече неадекватно и лошо управление получаваме , толкова повече защитници има то , ужас
30
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб искат 6 милярда за пътища, голяма наглост!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен с коментара на 26 има ли документи има ,като са такива ИТН корумпета що ги търпят досега.Генчовска щеше да извади секретни документи как Киро се е договарят зад гърба на всички. Ама не и дадоха да ги прочете а сега ИТН искало пари, що не казвате че нарочно държахте министрите на ИТН на сухо.
28
10
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
нито съм ти лелка, нито ГЕРБ е хунта,така , че по -кротко с квалификациите , Моля
27
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и кокорчо са най големите крадци
26
8
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
нито съм ти лелка, нито ГЕРБ е хунта,така , че по -кротко с квалификациите , Моля
25
10
 
9
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Заглавие от по-долу:"НСИ: Годишната инфлация за май прескочи 15%.Най-много са поскъпнали ток, вода, парно, храни и транспорт"...Време е за ОСТАВКА некадърници и родоотстъпници
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимни преди 1 година
Те тези от итн толкова полиграи са минали, че полиграфа вече не мий ги фана.
23
3
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Трябва да бъдем по-големи реалисти от тебе,лелко,за да не искаме повече герберската хунта на власт.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е поръчков играч!И Чалгаджията се опита да краде като Боко от пътищата,но му биха шута!
21
2
 
9
 
! Отговори
Dogan преди 1 година
Обява за работа търсим :1. Нова тайна и не много тайна формация, която да употребим, подобно на ИТН. Да са не особено интелигентни, задължително послушни, тъпо верни, да се подлагат на детектор , дефибрилатор, ви.братор от нас.2. брокери за прокарване на интереси ( да изглеждат сърдити) , с опит и минало ( задължително!) Няма изискване за морал, достойнство, липсата на лично мнение не е задължително, но е препоръчително условие.За контакти- ДОГАН БЕЙ
20
1
 
4
 
! Отговори
ПАК ТОНИ преди 1 година
И КВИ СА ТИЯ ВЪНШНИ ЕКСПЕРТИ И КВА СТОЙНОСТ ИМАТ ИЗВОДИТЕ ИМ...........
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 - така погледнато, ПП си е вече на родното място - до мама БСП?
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,я се явете публично и двамата на полиграф,да видим кой лъже и кой казва истината.И ти не ми се виждаш много читав.
17
11
 
12
 
! Отговори
реалист преди 1 година
четейки коментарите тук, не се учудвам, че ни е такова положението , след толкова провали и грешни решения пак има хора които защитават ПП, извинете какво трябва да се случи за да прогледнете????
16
3
 
9
 
! Отговори
До hah преди 1 година
Не, бе. Те били за МАКЕДОНИЯЯЯЯ! Горките, явно Филипчо (на Африкански от интриги не му остава време)това им е написал за оправдание- да се тупат по гърдите и да съдират ризи за Македонияяя. България- кучета я яли, от нея само можем да крадем и да ги харчим другаде.
15
8
 
6
 
! Отговори
До Тони преди 1 година
Само тролченцата пишат с главни букви. Плаща ви се повече на коментар така...
14
13
 
15
 
! Отговори
Независим преди 1 година
Чета този сайт всеки ден и от гледам нагласите в коментарите. Очевидно е когато се ангажира сила за насочване на мненията в една или друга посока. Не знам колко обикновени хора като мен изразяват личното си (не обвързано с никого) мнение тук, но едва ли формират повече от 10% от коментарите. По темата - от една страна имаме Киро, който сипе обвинения и числа без факти и доказателства, а от друга имаме хора, които говорят адекватно и твърдят, че има договори, мейли и т.н. На кого да вярвам?
13
12
 
14
 
! Отговори
тони преди 1 година
ТОКУ-ЩО ПРОЧЕТОХ Т.НАР.ДОКЛАД ОТ САЙТА НА МРРБ......СЪВЕТВАМ ВИ ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ, КАРАДЖОВ Е ПРАВ, ТАЗИ ГРУПА Е НАПРАВИЛА ЕДНО "ГОЛЕЕЕМООО" НИЩО....ВИЖТЕ Й ПРЕДЛОЖЕНИЯТА... И ТАЯ ХАРВАРДСКА ШУШУМИГА Е КАЗАЛ НОВИНАТА НА ДЕНЯ?! ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА СМЕ........