Класната на Тошко Йорданов се отрече от него

Стамена Димова е един от легендарните учители в НГДЕК
17 юни 2022 11:58, Нели Христова
163
Класната на Тошко Йорданов се отрече от него
Снимка: БГНЕС

Класната ръководителка на Тошко Йорданов (ИТН) от класическата гимназия се отрече публично от него в деня, когато парламентът реши да свали с помощта на партията на Слави Трифонов председателя Никола Минчев (ПП).

"Днес се отказвам за първи път в живота си от свой ученик", написа във фейсбук Стамена Димова - без да посочва името на Йорданов.

"Не че има някакво значение... Но днес , под небето се отказвам  за първи път в живота си, от свой ученик.. Позорно е... Пред небето и съвестта си. Съжалявам за всяка дума, която съм похабила пред него....Съжалявам...Отказах се."

Стамена Димова е един от легендарните учители в НГДЕК. Вече на почти 90 години, тя е преподавала литература на поколения възпитаници на училището. Както е известно, ядрото от старите сценаристи на Слави Трифонов, сред които е и Тошко Йорданов, излиза от НГДЕК.

Димова е дъщеря на Вергил Димов Вергилов - министър в кабинета Константин Муравиев през септември 1944 година. Това е последният свободно избран кабинет преди падането под комунистическата власт. Той просъществува едва няколко дни - от 2 до 9 септември 1944 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
11
 
8
 
! Отговори
Цената е важна преди 1 година
А на каква цена се е отрекла. Да не са я минали само кофичка кисело мляко, барем и един хляб да са и прибавили.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...до 47...реалният живот е дали можеш...да в случая с тошко, дали можеш да предадеш хората гласували за теб, даже не за теб точно, а срещу м..афията
64
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко е пред пенсия. Класната сигурно е 100 годишна комунистка Хахахаха
63
15
 
13
 
! Отговори
Аристотел преди 1 година
Учителка дето поставя политиката над учениците си не е учителка.
62
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А да питам тази баба преподавала ли е и на Ицо Хазарта? Да не се окаче, че все такива ги учи и проблемът е в нея... Лоша реклама на училището прави точно по време на кандидатстването след 7 клас...
61
2
 
9
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Как НГДЕК, мислех, че само Ивайло Вълчев и Иво Сиромахов са завършили това елитно ( поне беше) училище, защото пишат. тошето- да не е по благотворителност някаква.Той не може да говори, НГДЕК.Вчера о.плют от любов се караше ехидно на журналистите по оборотен потник, защото тениската с картинка я оп .люха
60
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз!
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на мама
58
3
 
4
 
! Отговори
До Бачи Кико преди 1 година
То същото може да бъде казано и за участниците навсякъде другаде с повечко специално селектиран калабалък, както и за разните форуми и коментарници под разните новини, където кибиченето и даването на акъл най-вече е по собствена воля. Вложеното от Вонегът в: "Не трябва непременно да сте луд за да работите (или се мотетае) при нас, но все пак помага!" важи с пълна сила...
57
5
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
100 години промиване на мозъците с руска пропаганда. А предните 500 години пропаганда за предпочитане ли бяха
56
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи като работят като сценаристи на Слави, с което директно работят за опростачване на народа, няма проблем за нея. Толкова години опростачване, ама всичко е наред, тя не го чувства като противоречие с образованието и културата. Обаче сега изведнъж се сетила, че се срамува от свой ученик? Абе, лелче, айде да не ни ги пробутваш такива, а? Нагледахме се на всякакви изпълнения вече! Не се излагай на такава преклонна възраст!
55
12
 
7
 
! Отговори
Дементо-склероза преди 1 година
Уффф, звъни ми Петков и ми вика: - Бабо мъ, ай кенедиен фрий мен, ти нал ловиш кенедийън мен? Авхос, о кей! Я са чуй баби, ми то такова, онзи твоят ученик, хайвана, Тошето де..., помниш ли го? кой? Кой, баби? А, Мошето ли? Да повна го, повна го, баби! Ми той съ отрече от социализма и наплю Корнелия! А, така ли, баби? Пуст да опустее, Мошето, баби, отричам се от него! Е, браво, баби и да знайш: американ социализм, форевър баби! - Ко, ко...? - Фор баби, фор...;)))
54
11
 
5
 
! Отговори
Разплаках се преди 1 година
Ако бях на мястото на Тошко щях сам да върна Минчев на поста. Ама не съм на неговото място, така че Минчев да си ходи, а тая класна това да и дерта. Дали знае колко други *** е изучила и дали някой ще се трогне, че класната му (ако я помни) се отказва от него. Виж да ти намалят поведението е друго.
53
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Един от малкото адекватни коментари. Напълно съм съгласен!
52
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако му беше дърпала по-чесно пълните с калчища уши, сега Тошко щеше да има поне малко мозък, а не като зомби да следава полята на Дарт вейдър-учиндолски
51
7
 
5
 
! Отговори
ИТН Велики Борци преди 1 година
за Свята и Чиста Република!
50
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЙ ЗАВЪРШИЛ, ТЯ МУ ВЗЕЛА ПАРИТЕ. КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКА
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
Въпросната госпожа предполагам е била.на някаква мисия в Африка т е имала възможността да обучава този павиан
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нашата класна Годините не прошават
47
18
 
11
 
! Отговори
Пардон преди 1 година
Въпросната бивша учителка е показател за това, как някой на пръв поглед изглежда умен, но в практическия живот е като пиле в кълчища. Тази е била учител по литература, а е изказала нещо незавършено, защото е трябвало да каже, че се отказва от доверие към Тошко, а не "отказвам се". Тошко не го харесвам, ама той не е собственост на лелката, че тя да се отказва. Тъжно е, ама по соца беше пълно и със зубрачи, които се мислеха за нещо. Реалния живот е дали и можеш.