Отново напрежение в НС, депутати си налетяха

Причината стана декларация на "Възраждане"
Обновена: 17 юни 2022 09:41 | 17 юни 2022 09:32, Камелия Цветанова
318
Отново напрежение в НС, депутати си налетяха
Снимка: БГНЕС

Отново напрежение в пленарната зала на парламента. Този път поводът стана декларация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който обвини управляващите, че са служи на чужди сили.

От ПП реагираха и така се стигна не само до размяна на реплики между депутатите от двете политически сили, а и почти до физически сблъсъци.

Още по темата
В крайна сметка председателят на НС даде почивка, за да се успокоят страстите.

Явор Божанков от БСП отсече, че такива неща не трябва да се говорят от парламентарната трибуна. "Вчера хората видяха едно нещо – как „Възраждане“ гласува с ДПС", отсече той.

Нестимир Ананиев от ПП обясни, че Костадин Костадинов е разменили реплики с хора от ДПС, които са реагирали доста остро и са наскачали от местата си.

"Хамид Хамид ме изблъска, докато се опитвах да кажа на депутатите от ДПС да изтеглят депутати си от групата, която се събра", обясни той.

"Явно хората от ДПС са много изнервени и са готови дори на физическа саморазправа. Хамид е опитен парламентарист и не може да се стига до физическа саморазправа, но чекмеджето е празно за тях и се опитват да направят един преврат с помощта на ИТН и ГЕРБ“, коментира Ананиев.

Според председателя на НС Мирослав Иванов опозицията е доста изнервена.

"Страстите са доста разгорещени тези дни и налагането на наказания не е най- добрия начин. Ще се опитам с диалог, защото най-важното е работата на Народното събрание да продължи“, призна той.

"Говорих с Йордан Цонев и го помолих да успокои страстите на ДПС, той ме помоли същото и аз говорих с тях", каза Иванов.

Основата на целия скандал стана изказването на Костадин Костадинов, който обвини, че протестът в защита на Никола Минчев е платен и организиран от чужди сили.

"Вчера станахме свидетели на опит за майдан в България, който не успя да се получи напълно, защото майдан се прави с мъже. Искам да припомня, че събития в една близка и братска на нас държава като Украйна започнаха по същия начин. Когато хората, които не харесаха избора на гражданите си започнаха действия се стигна до гражданска войната. Това, което се случи там, не е невъзможно да се случи в България, защото и там, и тук външни сили контролираха действията“, каза той в декларация от името на ПГ.

"Нашата държава все още не е стигнала дотам е, защото българите все още сме мнозинство, а не платените слуги на американското посолство", настоя той.

Според него участвалите в протеста вчера не са били спонтанно организирани в социалните мрежа, защото са носили снимки „кой депутат е правилен и кой не“.

"Същите тези хора спряха линейка, защото както каза една от депутатките можело с нея да се евакуират депутати. Вчера ясно се видя кой кой е, кой изпитва страх от своя народ. Мафиотски американски режим в момента управлява държавата. Ще има вот на недоверие и нека да не допуснем тази фашистка измет и да не допуснем да ни отнемат държавата и да не допускаме да се стигне до гражданска война, да не допускаме някой да окупира и превзема държавата ни“, скочи той и призова към протест пред НС, докато депутатите обсъждат вота на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане и ДПС са най- адекватни в ситуацията, хайде започвайте сега да слагате минуси....
258
6
 
2
 
! Отговори
Точка преди 1 година
Каквото и да се плюнчи вече Костя, фактът е един - Гласува ли Възраждане заедно с ДПС и ГЕРБ - гласуваха - друго не ме интересува.
257
5
 
2
 
! Отговори
кек преди 1 година
Тоя па Костя с тия мизерни 4% на какъв се прави ахаха първо мини ДПС тогава говори
256
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато в НС се подвизават елементите от ИТН Т.Й.и гларуса от Варна К.К. безобразията ще са ежедневни.Ние простите избиратели гласуваме за тази сбирщина и после псуваме,кълнем и се хапем дето трудно се стигаме.Остен ни трябва,за да вървим в правилния път!
255
2
 
5
 
! Отговори
Miro преди 1 година
Тоя е разбойник,не търпи чуждо мнение,Ще управлява еднолично.Запомнете го преди да тръгнете да гласувате за него.
254
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 269. . . Анонимен . . . трябва да им се сложи наморник . . . ПИШЕ СЕ НАМОРдНИК! УЧИ БЪЛГАРСКИ ПРАВОПИС!
253
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да работи при нормални условия НС,двете изродени организации с дългият от Варна,и късият от итн,трябва да им се сложи наморник на мутрите,за да не говорят идиотщини които засягат много хора.
252
1
 
1
 
! Отговори
Имам усещането, преди 1 година
че прословутата "Мати Хари",раздава от спалнята в Банкя ШАМАРИ?!?!?!Или въпросните "пачки и кюлчета" отекват в публичното пространство,като коледни звънчета?!?!?!
251
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотална деградация, както политическа така и обществена. Незнам какво трябва да се случи за да се оправим.
250
5
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Дайте да съберем 100 рубли и да купим Копейката, че да млъкне най накрая!
249
9
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Доказателства, че Копейката е руски агент и национален предател:1. Само комунистите и руски агенти ползват думичката фашизъм, защото не знаят значението и както и защото искат да избягат от социализма в Национал социализма. 2. Типично по комунистически, ако той прави протест е изява на публична позиция, ако някой протестира срещу него е фашизъм. 3. Гласува с Герб и ДПС които са проруска и протурска група. Горко на България с толкова предатели в парламента!
248
10
 
9
 
! Отговори
Кака ви преди 1 година
Божееее Божкеее,и тая руска подлизурка тръгнала да се реди заедно с възрожденците ни,Божееее.
247
12
 
14
 
! Отговори
ккк преди 1 година
Всеки,който ни дърпа на Изток и ни отдалечава от Запад,и не ни дава да се измъкнем от задушаващия ни обръч на Русия,е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
246
6
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 1 година
Тоя изяде хляба на Волен!Сега остава да направи ТВ "Бета" и да мувземе стотината зрители!
245
7
 
5
 
! Отговори
BG-Възрожденец преди 1 година
Българските Възрожденци от славното ни минало,пример за родолюбие и саможертвеност на днешният а и тогавашният българин,винаги са осъждали ,,дядо ивановците' които са си пиели ежедневно кафето по конаци и кафенета,хвалейки падишаха и кланяйки се на величието на Високата Порта.След освобождението точно такива като Костадинов сваляйки фесовете си напомнят от високо ,,помните ли какво ви казвахме? Да се не бунтувате защото Дядо Иван ще ни освободи" И днес виждате същите киряк-стефчовци в парламента
244
9
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Тоя копейкин днес нарече българите фашисти, народа ще го нарече руско ***, приеберето го във психиатрично заведение,защото накрая ще му разбият жалката мутра и глава скоро има се за фактор а в следващия парламент няма да влезе
243
4
 
7
 
! Отговори
до до 256 преди 1 година
До До 256 Във връзка с икономическата обстановка впРосия, КопойКопейкин вече работи безплатно. Абе ако трябва и на амбразурата като Матросов ще се метне.
242
16
 
18
 
! Отговори
До 256 преди 1 година
Празни приказки всеки може да приказва. Дай доказателство, че Възраждане се финансира от Русия. Имаш ли? Като нямаш, недей говори глупости.
241
13
 
12
 
! Отговори
жалки копейкаджии преди 1 година
тз които са си продали задниците на руснаците *** е расите от г ъз раждане дават акъл и четат морал.отвраттелна пасмина майкопродавци
240
14
 
12
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Възмутен съм от думите на тоя прехвален Костадин Костадинов , че е имало опит за Майдан на протеста в защита на Н.Манчев, но нямало истински мъже , които да го проведат!Господине , Майдана беше кървав преврат организиран да докара нацисти , наследници на Бандера , на власт в Украйна ,който успя благодарение на снайперистите на ЦРУ!Ако неофашистките изтъпления Ви водят до възторг , значи си много сбъркан и грешен човек!И не ми се прави повече на русофил , защото доказа че си обикновен неонацист!