Терзийски: За някои е шок, че може да има спонтанни протести

Все още не е обсъждана номинация за председател на Народното събрание
17 юни 2022 16:05, Росен Стойчев
43
Терзийски: За някои е шок, че може да има спонтанни протести
Снимка: БГНЕС

В България има лидери, които не могат да си представят, че може да има спонтанни протести от млади хора, дошли с децата си, които искат по-добро бъдеще за България и на които не им се плаща, и не идват с автобуси. Това обяви пред БНТ Йордан Терзийски от ПП.

Още по темата

"Продължаваме промяната" не са организирали протестите пред НС. Това е спонтанен акт на хора, организирани чрез социалните мрежи, които дойдоха да засвидетелстват своята подкрепа към Никола Минчев и да свидетелстват, че тази безпринципна коалиция между партии и корпорации, които се опитват да съборят правителството, е неприемлива за България", добави Терзийски.

"Ако това ново мнозинство продължи да потъпква демокрацията, хората увериха, че няма да спрат дотук и ще продължават да се борят за бъдещето на децата си в България", каза той.

Терзийски заяви още, че Никола Минчев е един от най-успешните председатели на НС и няма нищо принципно в неговото отстраняване.

От опозицията винаги са казвали, че е диалогичен председател. Ако е направил някакво нарушение на правилото е единствено, защото е позволявал на опозицията да говори, да изнасилва правилника чрез абсурдни процедури, които те употребяват и превишават лимита си за говорене, каза терзийски.

Заяви обаче, че все още не е обсъждано дали Никола Мичев ще бъде предложен отново за председател на НС.

"Предстои да се проведат разговори, но е очевидно, че новата коалиция има свой дневен ред и ще се опитат да наложат свой председател. За това има срокове, но новата коалиция между ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" искат това толкова рано да се случи - може би, защото не искат немските митничари да влязат на "Капитан Андреево" и да излязат всички схеми, които са там.

Председателят на НС води дневния ред като част от него е вотът на недоверие към правителството и тук целта е да се форсира този вот, което да дестабилизира страната, защото имайте предвид, че чекмеджетата на мафията започват да се изпразват или поне са на 7/8 празни", каза Терзийски.

Заяви, че ПП са прекъснали най-важното - потокът на пари, а с КПКОНПИ се опитват да махнат чадъра, който стои над тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За *** от Възраждане
38
0
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Стига вече пъпъ лъжите купувачи на гласове нарушители на конституцията спряхте газта за да получавате комисионни инфлацията е до небето оставка пэпъ тук живеят и други българи стига вече се навирайте стига вече се самоизтъквайте назначихте лели кумове любовници саботирахте строежите пътищата се саморазрушават защото видите ли търсите под вола теле вас България интересува ли ви не Кражби саботажи невиждана инфлация купуване на гласове репресии и някакви платени излезли да крещят Стига вече
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България само абортите са спонтанни:)))
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика протестите в България се организираха и плащаха от СДС и ГЕРБ. Първо от СДС, а после и от ГЕРБ. СДС плащаха в началото със средства получени от САЩ.
35
3
 
15
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Жалко Терзийски не си ориентиран правилно , защото всички сте расли далеч от тук и нямате представа за страната! Протеста не спонтаненн, а отганизиран от гуруто ви Прокопиев и другите олигарси сцел да се върнат на бял кон в страната ни лук яли , ни лук мирисали! Да не говорим за тайните договорки на прокситата с албанеца гури за за избора на човека с 22 имота получени от една заплата за шеф на КПКОМПИ! Това ли ви е промяната?
34
3
 
13
 
! Отговори
преди 1 година
Спонтанен. Смешки
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голям страх ги гони тия...
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по скоро са в шок, че правителството подкрепя хулигански прояви и напазение над депутати от други партии!..също като фигуранта...
31
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..леле колко гербад..жийски *** тука, ама напразно се трудят....
30
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..до 22...ако мизерният ти животец е само бензин и хляб, по- добре си умирай...
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези протести не са спонтанни. Спонтанни бяха може би 90-тте години срещу Жан Виденов и Луканов. Сега да събереш и 5 ентусиаста на площада е илюзия. Много сме лъгани и не си губим времето и нервите просто така. всеки сам си се оправя.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се правят "спонтанно организирани протести" само ако може да ми обясни някои... Айде стига с тези социални мрежи! Винаги има поръчител, изпълнител и пълнеж на протестите в България, без значение срещу кого са! ВИНАГИ!
27
8
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До ГошоПротестират за чекмедже,Турски поток,непостроената газова връзка,далаверите с магистралите,слугинажа пред Кремъл!
26
2
 
12
 
! Отговори
Колония преди 1 година
Само да допълня. Тези, сред спонтанно събралите се са протестират, от които от време на време се чуваше по някой и друг вик "оставка", бяха диверсанти. Някой да НЕ вземе да си помисли, че това са "спонтанно събрани" хора, някои от които не знаят защо са там и какво трябва да викат.
25
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тролещите тук, бегом по партийните страници да пишете и харесвате! Ходим марш!
24
4
 
12
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До Анонимен 3Десетки хиляди...хахахахха ти още ли си пиян..явно стабилно са платили, че така да се отрежеш. хахахах десетки хиляди били..смях. Десетки хиляди ще сме като дойдем и ние от провинцията, да изритаме всичката ***, която се има за много умна, красива, успяла, но без грам покритие..паляо.вци.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОНТАННИ ПРОТЕСТИ ПЛАТЕНИ ОТ БСП И РАДЕВ
22
3
 
12
 
! Отговори
Колония преди 1 година
Спонтанни бяха. Младите се разтичаха из офисите, започнаха да печатат листове с имена и послания, които тъкмо им бяха хрумнали. Зарязаха си работните места и се събраха пред НС, за да подкрепят, тези които се борят за светлото им бъдеще. Възрастните, седяха по парковете и слушаха онлайн какво се случва в парламента и като разбраха, тогава и те хукнаха да подкрепят борците за светлото бъдеще на деца и внуци. А пък най-големите радетели на демокрацията им ръкопляскаха от Козяк за будната реакция.
21
2
 
10
 
! Отговори
Когато ние... преди 1 година
...протестираме, сме мафия, а когато вие правите протести, е израз на демокрация. Айде стига балони, плийз...Когато гонеха комунистите от народното събрание, те пееха начело с Клара Маринова "Къде си вярна ти любов народна".
20
4
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
3,50 гориво, 2,50 хляб...За какво светло бъдеще протестират?