Дясната ръка на Стефан Янев напуска проекта му

Ралица Симеонова няма да участва в учредяването на "Български възход"
115
Дясната ръка на Стефан Янев напуска проекта му
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съоснователката на партия "Български възход" Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредяване.

Симеонова, сочена за дясната ръка на бившия служебен премиер Стефан Янев, обяви решението си с пост във Фейсбук.

"Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път", пише тя.

Ето целия пост на Василева:

Скъпи приятели,
Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български възход“ като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна. Поне от моя гледна точка е така. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не гледам на тях като на инструмент, който да ми осигури възможност да съм някъде или да получа нещо. За мен хората и общността са крайната цел на политиката. Последната трябва да обслужва именно тях, техните интереси и техните потребности. За добро или за лошо една от основните ми черти е, че съм твърде директна, открита и понякога леко крайна в отстояването на принципите, които смятам за правилни. И много сериозно се отнасям към ангажиментите, които поемам. А обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват.
Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път.
Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три...
Благодаря на свестните хора, с които работих досега и с които се опитахме да вкараме качество и смислено съдържание в този проект. За съжаление, не сме критична маса. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега.
Пиша горното, за да няма излишни спекулации защо не съм на Учредителното събрание днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
18
 
! Отговори
Vans преди 1 година
На следващите избори не позволявайте на Янев да бъде следващия Слави, хората около и над него са същите, един и същи сценарий се разиграва отново и отново
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
май, си имаме повече Генерали ,отколкото редови воевенослужещи !?Всеки ,Народен Представител ,да си създаде партия !!Защо -не ?!:)))
42
16
 
5
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Запомнете! Нормални политичесуи субекти са ДБ, ПП и БСП! Може да има и някои под 1%! Питате как и защо ДБ е заедно с БСП - защото са политически, а не мафиотски структури! Заедно срещв Мафията!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язе па направо съм очарован от новите ни политици и въобще от партийния живот...! Бе тва голема e'baн пада, бе?
40
0
 
11
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Е, Поля Карастояова нали се е присламчила и там! По едно време гастролира в НФСБ с целия си дрът сексапил!
39
6
 
3
 
! Отговори
мфя преди 1 година
Гласувайте за Коалицията на партиите - "Заграждане", "Ограда", "Дувар" и "Бодлива тел"! Само ние имаме ефективна програма "Концлагер," която гарантрано шъ упрй държавата за 365 дни. Вервайте ми!
38
0
 
7
 
! Отговори
Бай Курти преди 1 година
За таа, ако да е "десна", да не съжалява! Виж обаче, ако е тесна, за ядосване си е...
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А живота му напусна ли?
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напуснала,ама дръжки! Искат да я скрият,за да не са уязвими поне от страна на любовни афери и заради конфликт на интереси.
35
4
 
11
 
! Отговори
От всички... преди 1 година
...дотук само Бокича показа как се прави успешна политическа кариера. Зад гърба на царя никой не го забелязваше. Имаше един период, когато стана депутат и нещо не се харесаха с Костов, може би набора надуши, че тоя момък носи потенциал. Как да е, Бойко стана баш ченге, познаваха го и от двете страни, той пусна лафа на Кобрети "ние ги хващаме, те ги пускат". Лек шопски акцент, леко присвито око, катинарче, тужурка, тава е харизма. После кмет...докога ще бия Станишев, и така, де. Статукво, а?
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нещо ново - секлецарката имала гражданска позиция
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това в номер. Видяха като излезнаха кадри с Лена и Киро Парапета и се усетиха, че ще ги разнищят. Тука нещо ви будалкат. Имат кадри и с тях или се опасяват да не ги тропосат медиите.
32
2
 
2
 
! Отговори
пфу.. преди 1 година
Не съ разбрахъ как шъ делят баницата?! И туй ако е държава..
31
0
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Като видях Комитова до него,ясна е работата. Толкова е некомпетентна тая жена,че думи нямам. Ама като си я е избрал Янев,както викат у наше село " нарамо да си я носи...."
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно е, че кадровият проблем е навсекъде и сигурно и кандидатите за тази нова партия на г-н Янев, особено като знам какви нови пеперуди и хора с болни амбиции се готвят да се присламчат към този проект.Генерали събери си запасните офицери по добра работа ще ти свършан в името на народа и Родината.
29
0
 
12
 
! Отговори
На никой не му дойде преди 1 година
на акъла да иде да почисти градинките из града, да помогне малко за залесяването или някаква друга обществено полезна дейност. Всички само партии правят и искат на държавната софра да сядат. Що така?
28
4
 
4
 
! Отговори
посолството на ФАЩ преди 1 година
раздава грантове на всички евроатлантици на кило. Дс иде попроси и може и да му дадат. Ако навлече кожухче на евроатлантик. Така ще има да дава заплати и няма да напускат.
27
0
 
7
 
! Отговори
Тоа па преди 1 година
още не е започнал и се препъна хаха
26
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 1 година
Я , любовницата избега ! Ломската ромалея я ритнаха , май друга заема мястото ?!
25
0
 
24
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Свършиха парите и любовниците се разбягаха!