Външната комисия е получила проектът на двустранен протокол с РСМ

В МВнР бе внесен и доклад за хода на преговорите със Скопие
20 юни 2022 11:30, Нели Христова
27
Външната комисия е получила проектът на двустранен протокол с РСМ
Снимка: БГНЕС

Проектът на двустранен протокол със Скопие вече е изпратен до Комисията по външна политика в парламента. Това потвърдиха за БГНЕС от пресцентъра на Народното събрание.

В МВнР бе внесен и доклад за хода на преговорите с РС Македония и достигнатия в тях етап. В самия край на работния ден на 17.06 (петък), Комисията по външна политика поиска от МВнР и проекта за двустранен протокол. Същият беше изпратен веднага със съпроводително писмо, разясняващо неговото съдържание. Днес 20 юни вече е и получен във външната комисия.

На този етап целият процес изцяло зависи от Комисията по външната политика на Народното събрание, която все още не е насрочила свое заседание по темата. Целесъобразно би било Комисията по външната политика незабавно да свика това заседание с участие на министерството, на което да бъдат обсъдени всички налични документи, да бъде формулирана консолидирана българска позиция и да бъдат определени последващите действия на българската дипломация. Оптимално би било, ако още преди това Министерски съвет изрази своето становище по този важен за страната въпрос. Ако това не се случи във възможно най-кратък срок, МВнР има мандат единствено да се придържа към Рамковата позиция, Декларацията на НС от 2019 г. и към заключенията на КСНС от 2022 г., на които предложеният проект на Преговорна рамка сам по себе си не отговаря напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че каква е разликата за предложение на проект по предварителна рамка и рамкова позиция на МВнР,че МС да изкаже становище след като МВнР е включено организационно,конституционално в МС,като решение на НС основен орган в парламентарна република как форма на начин на управление,освен това предложението сега пристигнало трябва да отчита последните наши позиции по въпроса щом е изпратено на нас,за другите участници в процеса трябва да има също предложени проекти по рамки на въпроси за потвърждаване.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен20: Подлогът в изречението получава пълен член, и ако вдигнем ветото веднага ще се превърнем в подлог.
23
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен - да направят референдума с изборите. Има местни, ще има и парламентарни. Алтернативата е да се наречем македонци до 2-3 поколения
22
5
 
1
 
! Отговори
абе нали преди 1 година
кауните у бг искат да излизат от ЕС? Аде махайте се и оставете да влизат държави де искат да са там
21
2
 
9
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Макрон загуби вече! Всичко от тук нататък е неактуално и дори несигурно! Новите във френския парламент може и да не "бъдат гарант"!!! ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ САМОТО ПОНЯТИЕ ФРАНЦИЯ ДА НИ БЪДЕ "ГАРАНТ" Е ОБИДНО, НЕДОПУСТИМО И НЕДИПЛОМАТИЧНО ЗА БЪЛГАРИЯ! НИМА НИЕ НЕ СМЕ В СЪЩИЯ ТОЗИ ЕС И РАВНОПРАВНИ КАКТО И ФРАНЦИЯ, ГЪРЦИЯ, ЧЕХИЯ, БЕЛГИЯ? ИЛИ ВСЕ ОЩЕ ЗА ТЯХ СМЕ САМО ТЕРИТОРИЯ ЗА БЕЗМИТЕН ВНОС/ИЗНОС И НАСЕЛЕНИЕ ЗА "КЛЕЕНТИ"!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списвач Христова, научете най-сетне, кога се поставя пълен член на съществителни от м.р.ед.ч.!
19
5
 
9
 
! Отговори
Брр преди 1 година
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО САЩ И ЕС МАХНАХА ВСИЧКИ ПАТРИОТИЧНИ ПАРТИИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ С ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ТИРАЖИРАНИ МНОГОКРАТНО ПРЕЗ МЕДИИТЕ!!!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още не мо е ясно,какво има да преговарят Македонцоте с България.Та нали ги виждат какво представляват нашите политици.Хулигани и ***.Слуги на мафията
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде.... Полския пропаганден център пак се включи. Докато не изпълнят условията НЕ!!! Ако вдигнем ветото после всички до един ще ни покажат среден пръст. Гарантите са същите гаранти, които гарантираха сигурноста на Украйна. Моля дежурните платени "по- тихо" да продават националните ни интереси.
16
3
 
21
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Да не бързат. Правителството ще падне тази седмица, след това ще го гледаме. Сега да бързаме като теле пред майка си да одобряваме предателски документи, като си имаме по& големи проблеми... Айде чао. Ще чакате България. Ние равнопоставени партньори ли сме или ще се правим на клоуни.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти нормален ли си да се дават 100 милона лева в тази криза?И на референдума ще излезнат под 50%. И накрая пак парламента ще решава.Хората на избори не излизат.Това всичко е медийна кампания и на никой не му пука за този въпрос.Да не говорим,колко юного лъжат нашите политици.Не ги лимгледаш в парламента,че всеки лъже.
14
6
 
9
 
! Отговори
аз преди 1 година
Направете референдум по темата.
13
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност ще е много добре да се стигне до компромис и да падне ветото. Щетите ще са много големи ако остане. Хората в РСМ със симпатии към нас ще се изпарят. Само пълен наивник може да си мисли че приемането в ЕС на бивша Югославия зависи само от нас! Те не кандидатстват за прием в България за да тропаме с крак и да викаме няма.
12
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво означава да клекнат.Освен това какво Вимпречи на Вас влизането на Македония в ЕС? Единственото нщео което.ще.семпроюениме че драстично ше спаднат желаещите за паспорти.Нищпмдруго не се променя.Даже и Цар Самуищ щеюси остане умрял.Смешно е всичко.А Ветото е най-смешно ,а още по-смешно е че това Вето излиза по-важно за Вас от това ,че сме най-мизернитв в цяла Европа.Чувам ,че и в Босна е по-добре.Косово ни задмина по всички показатели.А Румъния вече е съвремена държава за нас.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е дайте да го прочетем де? Или се страхувате от народната любов???
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън Дрън.... На всички ни е ясно, че преговори няма и напредък още по-малко. Ние казахме какви са ни условията за да падне ветото ни, те не са съгласни с нас. САЩ и Европа ги искат в ЕС,РСМ го знаят, следователно няма да направят нищо и просто ще почакат нашите да клекнат|
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да бяхте го дали тоя проекто-документ на куриера Киро да го внесе в комисията,колчем той друга работа не върши освен да прокарва всичко за което е курдисан във власта!Куриер Киро,ама пък звучи гордо отвсякъде!
8
2
 
18
 
! Отговори
Ай сиктир преди 1 година
Дори и ние да го подпишем, как ЕК ще гарантира нещо, което МК ОТХВЪРЛЯ??? ЗНАЧИ 5 ГОД. НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ДОГОВОРА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО, НО ВИДИТЕ ЛИ, СЕГА МОЖЕЛО И ДА СТАНЕ, ЕВЕНТУАЛНО...ПФУ, ЛЪЖЦИ!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали да не си сменят името от Северна Македония на Нарния. Все пак е популярно и магично място :D
6
2
 
9
 
! Отговори
Оправете си... преди 1 година
...заглавието!!! В случая " проектА" е допълнение и трябва да е с кратък член, защото НЕ Е ПОДЛОГ.