Карадайъ: Петков е клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията

Депутатът от ДПС напусна залата след изказването си
21 юни 2022 16:12, Нели Христова
64
Карадайъ: Петков е клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията
Снимка: БГНЕС

Когато клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията казва лъжи, най-малкото, което трябва да направите е забележка. Трябва да му напомним, че темата "Магнитски" е актуална, интересна и любопитна и трябва да се запознае с нея. Иначе по тази тема, г-н Пеевски си води делата в САЩ. Там вървят определени процедури. С тези думи председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към и.д председател на Народното събрание Мирослав Иванов след изказването на министър-председателя Кирил Петков.

Минути по-рано премиерът заяви, че за да има тишина от лявата страна на пленарната зала, не трябва да се говори за закона "Магнитски".

"Да му напомним на този лъжец (Кирил Петков - бел.ред), че г-н Пеевски е подписвал документи. Мястото на тази тема не е в тази зала, а в прокуратурата", ядоса се Карадайъ.

Той призова депутатите да изпълнят Конституцията и правилника на Народното събрание и да отстранят управляващите от властта. След изказването си лидерът на ДПС напусна залата.

След него думата взе шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който също обвини премиера в лъжи.

"От личния ми опит с Асен и Кирил - имал съм сериозни сблъсъци с тях, докато бяхме в коалиция, не мога да кажа, че Асен Василев е излъгал, когато е поел ангажимент. За разлика от човека, който седи до него - който неведнъж ме е гледал в очите и ме е лъгал. Моля ви, удържайте ги, защото ако аз започна да говоря като тях, ще ме отстраните за три заседания", каза Йорданов.

Накрая на парламентарната трибуна излезе председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, който поиска от Мирослав Иванов да накаже лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев определи случващото се като "поредното дъно, което копаем тук в Народното събрание".

"Което министър Караджов каза от трибуната, ние го виждаме от половин година. Предупреждавахме. Защото някой не иска да носи своята отговорност. Това, което виждам в тази зала от премиера и вицепремиера, обаче е интерпретация - на цифри и т.н", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 1 година
Аз ви предопредих, че избори с повече от 1 партия ще доведе до пълен хаос в държавата!
28
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Като не му се работи на лидера на ДПС-то, да си подаде оставката. Възможно е да отидзе на гости на бившия лидер на партията им Ахмед Доган, но него го убиха. Питайте един друг ог бившите депутати от турската етническа партия, когото го съдят за убийство при катастрофа. Той си регистрира друга партия, но отдавна съм му забравил името, просто защото и той отдавна е в канализацията на българския политически живот. Лютви Местан им прееба депутатските места и на Пеевски, и на Йордан Цонев.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анатема бе преди 1 година
Ти и противоконституционната ти етническа партия нямате работа в България. За мен е пълна енигма как някой, който дори не може да говори български и прави агитация на турски въобще може да си позволи да обсъжда някаква тема свързана с България. Ако иска да си направя агнешка супа първо него ще попитам.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС заедно с ВМРО искат оставката на правителството. А БСП заедно с ДБ го защитават!! Пълна шизофрения настъпи в България. Ясно пролича, че партиите в България нямат и не работят за идеяли, а за банкви сметки.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнаха бързо лесните - Труд, онова найлоново заведение пред театъра в Софиятрябва време за едрите крадци - асвалт ръсищите, ремонтьори и всички, които давайки на Бойко по 1млн на ден общи комисионни, изтупаха милиярди от държавата.
24
1
 
7
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
Ха ха ха мафията се обади,виж си партията,виж си слугинаж и продължи да лъжеш.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 23:Не е вярно.Пропусна доста други имена.Имай предвид,че по телевизиите имат спсиък,кокто им е пратен да не канят определени хора,защото може да говорят против Кирчо и Кокорчо.Истината е,че Кирчо и Кокорчо крадат и викат на другите "Дръжте крадеца".Видя се при кой липсват милиарди.При тях.Не милиони,а миларди...
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доктор Ахмед Доган (аллах да му наспори годинки) си иска държавата обратно!! И то веднага!!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спонтанно напълнили автобусите с хора от партията,до тях пък крайни националисти парадокса пълен
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МВР убиват Е РАШКОВ Е С ПП, НАЛИ ТЯХ ИСКАТЕ, НА ВИ ГИ
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС не е антиконституционна партия.Хайде сега не насайждайте и етническо напрежение.От ПП ще прелеете вода ор 9 езера в 10-то само и само да си задържите властта.Хайде засрамете се малко!Некадърни са Кирчо и Кокорчо.Да си ходят.На следващи избори от ПП може пак да са във властта стига да ги няма тея лъжливите.Нищо не се знае.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъ още ли смяташ Турция за твоята родина?? Не забравяй че видеото където го казваш на предизборен митинг все още може да се намери в нета. Както и видеото където Ахмед Доган казва, че той разпределя финансите в България!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В интерес на истината Бойко в началото не крадеше.Беше най-честния политик.Оттърва ни от доста мафиоти.Преди знаете как се стреляха по улиците.Обаче...го научиха.Това е.Какъв е извода?Не се карайте за политици!Рано или късно всички крадат.Като почнат си заминават и идват следващите докато и те не почнат.Сега си има индикации,че Кирчо и Асенчо крадат.Липсват милиарди и инфлацията е двойна.
16
0
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До АнонименСамо, че вторият не знае Български език.
15
3
 
6
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
И това го казва шеф на антикуституциона партия дпс ?!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС - антиконституционна партия
13
0
 
4
 
! Отговори
Не ви ли е срам преди 1 година
Изтезават Българи в град Бобов дол, а тия се правят на ударени! Никаква демокрация няма и правов ред! Полицията в Бобов дол работи за мутри и роми!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 13:Кога те пуснаха от Карлуково?Кога Бойко е убивал 1 милион?Ти още малко ще го изкараш Хитлер.
11
2
 
5
 
! Отговори
Ей Торбеш преди 1 година
А военно престъпника Бойко Методиев Борисов херувимче ли беше, уби над 1 милион Българи, над 20 се само запалиха!?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъ е преродения Караибрахим.