Свиленски: Българската държава очаква решения, а не скандали

БСП призова новото мнозинство да влезе в зала
22 юни 2022 13:06, Йоана Цонева
21
Свиленски: Българската държава очаква решения, а не скандали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Днес ставаме свидетели на поредния саботаж на работата на българския парламент. Стана ясно, че тези парламентарни групи, които претендират да управляват държавата, нямат никаква отговорност към бъдещето на България.“ Това заяви председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция в Народното събрание по повод неуспешния опит да бъде събран кворум в пленарната зала.

Той обърна внимание, че това ново мнозинство не иска бъгарските граждани да бъдат компенсирани, българския бизнес да бъде компенсиран.

Свиленски заяви, че четвърта точка е предвиждала процедурни правила за председател на КПКОНПИ.

"Не искат да има избран председател на КПКОНПИ. Това беше причината да има вот на недоверие. Това беше причината да бъде свален Никола Минчев. Това беше причината българският парламент да не работи и да отидем на избори в безвремие три,шест, девет месеца, една година, да няма председател на КПКОНПИ, да няма иззети свръхпечалби от енергийните дружества, да няма европейски средства за България", каза той.

Още по темата

Според него миналата седмица новото мнозинство в лицето на ГЕРБ, ДПС, ИТН, "Възраждане" са искали извънредни заседания в събота и в неделя, защото е важно да има председател на парламента. "Днес ги няма в залата, днес искат да няма председател, днес искат да има безвремие, хаос, да няма подредена държава", заяви още Свиленски.

Той обърна внимание, че довечера има вот на недоверие и очаква, че те ще постъпят безотговорно и няма да се явят в зала от страх да не загубят вота.

"26 народни представители от БСП ще бъдем довечера заедно. "БСП за България" като парламентарна група е единна и ще подкрепим правителството, няма да подкрепим вота. Надявам се до довечера и други народни представители да се присъединят и да подкрепят правителството", добави Свиленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиленски, забрави ли, че БСП не се регистрираше най-редовно, когато управляваха ГЕРБ. Правилно е да кажеш " сега те постъпват като нас".
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от БСП да не се опитват да демагогстват с загрижеността си към народа! От тридесет + години се мотаят във властта и всички виждаме докъде докараха народа и държавата!Фалирали банки,престъпна приватизация,съсипано здравеопазване,образование,престъпност,корупция,далавери за милиарди,глад,мизерия,смърт,изчезващ народ и провалена държава! Всичките тези "екстри" се случиха с активното участие на мизерниците,които и в момента са в далаверата с Кокорчо в ограбването и загробването на РОДИНАТА ни!
11
4
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Самият факт, че сте в управление и се наричате промяна е меко казано скандал. Чак толкова ли са глупави тия "умните и красивите" по площадите, дето викат да оставате.Имена като Р.Гечев - спец по фалити, *** - спец по ликвидация и приватизация, Гуцанов - спец по далавери с имоти общинска или държавна собственост и тн. Ама вие сте най-голямото зло и по вашо управление страната винаги е била в криза, безпаричие и фалит. Сега имате наглостта да се наричате "промяна" ай сиктир бе. Дано мине вота
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е доста време имахте, къде са решенията?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ще бъдат наказани.Всички от новата коалиция.Народа бави,но не забравя.
8
1
 
12
 
! Отговори
hfd преди 1 година
Значи те са му виновни, че 1 година свръхпечалбите не се облагат ?!? Бива ли всички в тая клоакалиция да са във вегетативно състояние...
7
3
 
9
 
! Отговори
Уууу преди 1 година
Няма проблем. Хората изнемогват а тези туртети дори не благоволяват да се регистрират. Заплатата си върви. Всичко е 6. Слугите на народа не работят в негова полза. По цял ден празнодумие и скандали в НС на полупразна зала. До кога така? Кога ще работи в ПОЛЗА НА НАРОДА,който ви е назначили изпратил там ? всички са продажници!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напоследък само лопатари дават ъкъл. :)
5
13
 
8
 
! Отговори
БСП Los Angeles CA преди 1 година
Подкрепяме евроатлантическата посока наБългария! Браво на Нинова!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не ги създавайте тогава..
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто таз коалиция е на власт , кашкавала и шунката изчезнаха от хладилника. Не съм мандра.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш от управлението некаддърници
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столетницата оттече само трябва да я закопат.