Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима

По-важно е за какво се събираме и кой ще участва, допълни тя
23 юни 2022 18:34, Петя Славова
59
Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима
Снимка: БГНЕС

"Ако до утре не бъде приет Законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1 юли". Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова, лидер на левицата, пред bTV. Тя допълни, че ни чака тежка есен и зима

Нинова коментира: "Математически този вот на недоверие мина, но смислово повечето българи се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политикя бяха абсолютно несъстоятелни".

Още не сме водели разговори с Кирил Петков за нашето участие в нов кабинет. Ако ни поканят, ще отидем на разговори и ще свикам Национален съвет на БСП, който ще реши дали ще участваме като партньори.


Нинова потвърди казаното по-рано днес, че оставката на правителството ще бъде внесена в Народното събрание в понеделник.

Още по темата

"По-важно е за какво ще се събираме с "Продължаваме промяната" и кой ще участва", допълни Нинова.

"Математически вотът мина, смислово гражданите се убедиха, че причините са несъстоятелни. Ние ги оборихме на обсъждане. Имаме два проблема и трябва да си го кажем – цените и доходите. Когато искахме да помогнем на гражданите, ни се поиска оставката. Признали сме проблема, предлагаме решение и те свалят правителството", коментира вота на недоверие Нинова.

"Помощта за бизнеса е помощ за работни места. Подкрепата за тока доведе до 4% ръст в икономиката. Една от грешките ни е, че не им дадохме предсказуемост и предвидимост. Ние решавахме проблемите от месец за месец", коментира още тя.

Според вицепремиерът темата за Северна Македония е била абсолютно изкуствено вдигната и преекспонирана.

"Измислена димка, за да отклони вниманието и да даде на "Има такъв народ" патриотичен символ. Истинската причина са пари и интереси. Статуквото се обедини, за да спре продължаването на промяната. Аз мислех, че ще изкараме по-дълго време, защото имахме добро правителствено споразумение, имахме съгласие по важни политики, уви обаче двама от партньорите не се разбраха", коментира Корнелия Нинова.

"Ние сме удовлетворени от свършеното в това правителство. Доста неща се направиха и се приеха закони. Ние се концентрирахме в социалната политика, но сме ангажирани и с правосъдната реформа", каза още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Винаги, когато вашата партия управлява или участва в управлението сме имали тежки зими. Но хората или са прекалено не умни или с къса памет.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kaквато ни я направихте, такава ще е!!
12
0
 
14
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
Този път е права Нинова. Тях, политиците, ги чака наистина тежка зима. Тя нали е политичка, все депутатка и вицепремиерка. Истинският и горд български народ ще им разкаже играта на политиците си. Може и преди зимата да е.
11
2
 
16
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
Сърдитата буля няма вече да пърди в министерско столче до края на полит кариерата си.
10
4
 
15
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Да... Права е... Ам точно тя, с кирчу и кокорчо начело направиха маса поразии и изобщо незнам, как ще се оправяме... ===)))
9
3
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Тази дебелосерка е адски нагла ! Та точно тя има най-дейно участие в обедняването, галопиращата инфлация и предстоящия глад ! Аман от комунистически отпадъци, които вече 80 г. съсипват България !!!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тежка? да ви припомня виденовата зима. пирамиди, фалирали банки, режим на тока, няма бензин, няма газ, хляба с купони. ще я преживеем :)
7
1
 
17
 
! Отговори
Stamen преди 1 година
И какво точно се направи в областта на правосъдната реформа, че нещо не можах да разбера?
6
8
 
18
 
! Отговори
Войникът без армия преди 1 година
Разбира се,че Нас народа ни чака тежка зима и то благодарение на вас БСП в комплект с ПП и Петкови,Василеви и тем подобни! В Унгария литър нафта /дизел/ е около 2,50лв. , а при нас мина 3,50лв. !
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая унищожи БСП, а те още си я търпят
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая нещо се е объркала нас ни чака тежка есен и зима политиците живот си живеят.
3
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все още има време борисов да спаси положението..
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами точно вие го направихте.. а сега ще обвините герб, че ни свалиха заради некадърност! сега на всички стана ясно защо 12 години не припарихте до управление..
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие, ГЕРБ, Спонджбоб и Чалгаря няма да участвате в нищо повече. Както и мазния изменник Руди.