Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 Киро просто вярва само на парите, затова се договори със Щатите и Путин едновременно. През цялото време угаждаше на БСП и Путин, а на САЩ и Брюксел обеща сваляне на ветото. След което си осребри услугите.
16
1
 
19
 
! Отговори
от северозападО преди 1 година
Тия, неговите онлайн курсове към "Харвард" още ли приемат? Ше зема и я да се зАпиша!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 Тоя ървул няма ли кой да го изтрие бе да епл? Мен ме триятза нищо тоя призовава да убиват хора и няма кой да го изтрие.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, разбира се, само някои фирми близки да Нинова/БСП, които изнасят оръжие за Полша, но то се стоварва на полскоукраинската граница. Защо, ли? На просто смъртните Киро лъжеца и госпожа Лъжа-Нинова, ни проглушиха ушите от повтаряне, че България не изнасяла оръжие за Украйна.
13
4
 
26
 
! Отговори
един преди 1 година
До От чужбина Ти, от чужбина не се обаждай. Защото простото и ДБ вие ни ги натресохте. С вашите гласове бяха избрани. Ако толкова си харесваш Киро простия, вземи си го у вас. Тука достатъчно простотии и мизерии натвориха за има-няма 6 месеца
12
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейска Правителство за Европейска България!!! Подкрепете ги, за да се отървем от червените линии!!!
11
2
 
28
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
С Бойко не може,обаче с Румен Гечев,Румен Овчаров и Корнела вице премиер може:):):)
10
5
 
40
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Аха, вече говорим, че няма директни доставки, но украински товарни самолети летят нон стоп до един полски град. Иначе и на Киро Путин му е виновен, ама хората гласуваха за Киро, а не за Путин. Така че Киро е виновен за състоянието на държавата.
9
2
 
24
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Кирчо да каже дали пак иска да управлява с Румен Гечев и Румен Овчаров:):):)
8
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега го слушам по Хоризонт,объркано,посредствено момче,нарцис без професионализъм в никоя сфера.погрешен избор.
7
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има документи ще изкарат очите на хората!черно на бяло и този либерален сектант отрича отново!За да си спаси *** но спасение кики ли си мики ли се за теб няма!
6
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задкулисието е в Банкя . От там се нарежда на дупитатите на герб че внезапно трябва да си променят мнението по Македония . А къв е тиквата та да им дърпа на дупитатите конците ? Той не е дори дупитат. От парламентарна република станахме задкулисна република. Задкулисието дърпа конците.
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой вдена ли какво е искал да каже автора, ама не е можал - първо заглавието, после мозъчната мъгла по-долу.
4
1
 
33
 
! Отговори
Голем Народ преди 1 година
Всичко ни е такова на нас българите, вечно схеми, вечено да се угоди на всички, никога не сме виновни, никога ние нищо не прави, прекрасни партньори сме на всички, приятели сме с всички, абе голям народ
3
11
 
52
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
всеки износител на оръжие дава разрешение за реекспорт към 3та държава. какво се правите на улави. за това бяхте изритани, като мръсни кучета, американски изтривалки
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко, какво е това заглавие, нищо не се разбира... Какво си се опитал да напишеш изобщо?
1
64
 
17
 
! Отговори
Напред! преди 1 година
Продължавайте Промяната. Ние сме с вас!!!