Радев: Нито една партия сама не може да се справи със ситуацията

ГЕРБ връща мандата засъставяне на правителство веднага
Обновена: 27 юни 2022 14:41 | 27 юни 2022 14:41, Камелия Цветанова
77
Радев: Нито една партия сама не може да се справи със ситуацията
Снимка: БГНЕС

Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа криза, а българските граждани изпитват основателни тревоги от нарастващите цени, от войната и от неизвестността породена от кризите, които не могат да бъдат решени нито поотделно,  нито само от една партия. Това каа президентът Румен Радев по време на консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство с представители на ГЕРБ.  

Още по темата

Според него бъдещето на гражданите зависи от решенията на политиците и от усилията на институциите не само в национален,, но и в международен контекст.

„България очаква по-активна подкрепа  в съюзите, в които членува. Очакваме да работим още по-активно за националния интерес, да не допускаме страната да остане в периферията на Европа, да привличаме стратегически инвестиции и всичко това изисква амбициозна, единна, последователна външна политика. Много от надеждите на българите бяха свързани с членството ни в ЕС и много останаха несбъднати“, посочи Радев.

Той смята, че това е довело до дълбоката криза, която обхвана обществото ни и е родило искането за дълбока промяна.

В същото време президентът подчерта, че има недоверие в политическата класа и това поставя рискове пред България.

„НС трябва да свърши много работа, за да гарантира функционирането на държавата поне до края на годината“, настоя Радев и посочи, че трябва да бъде приета актуализацията на бюджета и законите, касаещи изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост.

Председателят на ПГ на ГЕРБ  Десислава Атанасова настоя, че ако партията получ мандата за съставяне на правителство, ще го върне.

„Отчитаме предизвикателствата, пред които е изправена държавата ни и заради това ПГ на ГЕРБ активно участва при вземането на редица решения. Даваме си сметка, че при всички кризи, ако държавата няма бюджет, това ще е катастрофа. Предстоят и важни закони, които очакваме МС да внесе в Н,С касаещи изпълнението на Плана за възстановява е и устойчивост. До този момент няма внесени такива законодателни инициативи“, коментира тя.

Томислав Дончев посочи,че България е в политическа криза от една година, оставката на правителството е естествено развитие на тази криза.

Според него в това НС потенциал за принципна коалиция няма има за безпринципна.

„Но не вярвам такава да бъде приета добре от обществото и да бъде стабилна“, каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: ГЕРБРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
10
 
! Отговори
МУТРО ВЪН преди 1 година
СЪСИПА ДЪРЖАВАТА
39
8
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
ВИВА РУСИЯ И БЕНЗИН 2 ЛВ,ВИВА АМЕРИКА БЕНЗИН 4 ЛВ.
38
5
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
Радев този път е прав. Има процедура. Конституционна. ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗИ. Симпатии, антипатии тука не играят. Останалото е престъпна безоговорност! А ПП и БСП показаха че я имат в изобилие!!!
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е в Анкара с Лена. За това не е в София. Държавният самолет е кацнал по обяд тайно в Анкара. Киро може да е отишъл да си получи комисионните от газта или да види танкера на картичка. Хахахаха
36
7
 
13
 
! Отговори
хан Крум преди 1 година
Лъсна истината, че ПП и БСП са терористични организации. Само терористични организации прикритикато партии не участват в конституционнте процедури в една държава. Така че е време да се извади тн. Закон за защита на държавата и да се приложи срещу камунистите, синовете (БСП) и внуците (ПП). Както и всички олигарси които БКП/БСП и тяхната номенклатура създаде.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са много добре обаче са за излизане от ЕС и НАТО.И те не чуват хората как им казват,че сега не е момента да излизаме като си губят гласове така.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се връщаме във времето назад преди 1989 г. не е решение.Просто партиите да вземат да се вслушват повече в народа,а не да са все против нас.После се чудят защо има ниска избирателна активност...повечето изглеждат луди и надути.Искам да са като Радев и да се съобразяват с хората.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито една партия от сегашните не е кадърна и не става с изключение на Възраждане но и те са за капиталистическа антинародна икономика.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията е леко сложна в момента, едва ли ГЕРБ ще искат да се самоубият ако поемат отговорност :)))
31
1
 
6
 
! Отговори
ист преди 1 година
Нито една партия не можела да се справи със ситуацията. Какво велико прозрение. Гледаш го, слушаш го - под средното статистическо ниво, а какви изводи изрече. Браво другарю, ашколсун.
30
4
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Доскоро Винету повтаряше, че ПП са партия на Румбата. А сега кво се оказа. Само Винету ходи при Румбата. Другите не искат и да го погледнат. На кой да вярваме? На Винету? На Продъжаваме войната в Украйна? Или на Демократична Украйна? Всички лъжат и то яко.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една гилотина може да се справи с партиите и диктатура.
28
1
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
Радев беше ИЗЛЪГАН ОТ РАШКОВ относно Герб и ПРИНУДЕН ДА СЛОЖИ КИРО И АСЕН В СЛУЖЕБНОТО. ОТТТАМ - САМО ПО НАНАДОЛНИЩЕТО...ЗАЩОТО ЗА ПП :" КОРУПЦИЯТА МИ Е ПО- ДОБРА ОТ КОРУПЦИЯТА ТИ!" Ха ха ха ха!!!!
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ми стана мега прoтивния в последно време. Няма ли начин да бъде свален от власт, тоя се не трае ?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли разсъждавате вие политиците?Значи ако някой е за народа е популист?В такъв случай си събирайте багажа и беж да ви няма!Ние ще си търсим други на ваше място,които да отразяват нашето мнение и интереси!
25
1
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
КИРО И НИНОВА НЕ ОТИДОХА ПРИ ПРЕЗИДЕНТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СА НА ЗАСЕДАНИЕТО НА БЮДЖЕТНАТА КОМИСИЯ!!! Това беше само за оправсание! КАК ПЪК ЗА ГЕРБ НЕ БЕШЕ ПРОБЛЕМ ДА БЪДАТ ОТГОВОРНИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ НЕДОЛЮБВАТ С РАДЕВ?! КИРО Е ПРОСТО БСП2 МЛАДЕЖИ - ПОПУЛИСТИ. СРАМ ЗА ПП И БСП - НЕ СТАВАТ!
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забранете партиите и закрийте президентството и парламента! Управлявайте се с пряка демокрация на площадите, махнетеФатмайа Радев и обявете Неутралитет във войната срещу Русия! Нека богинята Атина бъде с вас и ви даде разум, за да закриете това малоумно царство Чалгария!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Популист"?В такъв случай партиите не е зле да станат и те популустки,защото ни писна да сме в конфротация с тях.Ние едно искаме,а те друго.После се чудят защо си заминават бързо.Това да работиш за народа от кога е лошо?Накрая народа ше изгони всички пилитици до един,които работят срещу тях.
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 Радев е нескопосан популист, който само си върти позициите и мрънка.
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев изразява мнението на народа и е един от малкото,който пази интересите на България.Другите само гледат как да ни окрадат и излъжат.