Мнозина гласуват за ПП, защото имат доверието на Радев

Има шанс за ново мнозинство в парламента, смята Александър Маринов
28 юни 2022 20:09, Росен Стойчев
11
Мнозина гласуват за ПП, защото имат доверието на Радев
Снимка: БГНЕС

"За пръв път, откакто е в сила Българската конституция и се провежда тази процедура, две парламентарни групи не отиват на консултации при президента".

Още по темата

Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при държавния глава.

Той определи като несериозен аргумента, с който "Продължаваме промяната" и БСП не са отишли на консултациите при президента, защото и другите парламентарни групи са имали участие в бюджетната комисия в парламента, но са отишли в президентството.

По думите му ПП и БСП губят от "тези агресивни и дори оскърбителни нападки към президента", тъй като голяма част от избирателите им са гласували за тях, защото са били партньори с Румен Радев.

"Продължаваме промяната" ги нямаше на протестите през лятото на 2020 г. Къде щяха да са сега ПП, ако президентът Радев не им беше дал това доверие на Кирил Петков и Асен Василев да бъдат служебни министри", добави Маринов.

Той изтъкна, че Румен Радев много пъти е казвал, че не иска повече власт.

Председателят на Стратегическия съвет при президента не изключи възможността за сформиране на някакво правителство с мандат на ПП в този парламент, като подчерта, че се съмнява, че това ще бъде устойчиво и работещо управление:

"В този парламент не е възможно сформиране на политическо мнозинство. ... Програмното правителство беше една възможност преди, но сега, при тази изостреност на отношенията, не виждам как ще стане, а и повечето партии заявяват, че са за избори".

Според него предсрочните избори са най-малко лошият вариант за изход от политическата ситуация в момента, добър вариант няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радев все още може и да имат, ама на ПП кой има доверие? Или, ако има, защо го има?