Радев: При мен не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

Правителството носи отговорност за своите действия
30 юни 2022 14:57, Александър Попов
163
Радев: При мен не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати
Снимка: БГНЕС

В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за експулсирането на 70 руски дипломати и служители. На Съвета по сигурност към МС, проведен на 9 юни, тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Тя е повдигната вътре за обсъждане по принцип, но по нея няма взето решение, заяви президентът Румен Радев.

Той уточни, че при завръщане на представителя на президентската институция и споделяне как е протекъл Съветът, от президентството е изпратено писмо към секретаря на Съвета по сигурност към МС с въпрос за взетите решения. Отговорът е: Няма прието гласувано решение на този съвет.

Това ясно показва, че явно решенията на правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, каза президентът.

Дори да бъде в оставка правителството носи отговорност за своите действия, каза президентът в Мадрид.

Още по темата
Последствията може да са във всички посоки и много сериозни, най-вече за дипломатическата ни мисия в Москва. По този начин не може да се вземат решения в изпълнителната власт по един толкова важен въпрос. Отговорността лежи изцяло в изпълнителната власт, нищо, че тя е в оставка, каза Радев.

Във връзка с връчването на мандатите, той съобщи, че винаги преди да се изпратят официални писма към ПГ има съгласуване по телефона за удобното за двете страни време. Такова съгласуване беше направено с всички партии в неделя, след това съгласуване бяха изготвени писмата в понеделник сутринта и съгласно графика бяха изпратени. Какви са причините тези партии да не се явят на консултации не мога да спекулирам, подчерта Радев. Важно е партиите да се отнесат с цялата отговорност към мандатите, които ще бъдат връчени. Ако вървим към варианта избори, ако отидем на този вариант, избори преди 15 септември не са целесъобразни. Важно е да има възможно най-голяма избирателна активност. Може да прецените два месеца назад кога най-рано може да приключи връчването на мандатите. Важно е и мнението на партиите, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай ви к..., к'во браво на Киро бе, к'во браво, не Ви ли минава поне малко през главата че в окупираните територии от русия живеят около 40-45 хиляди етнически българи, не ви ли минава през главата че с подобни действия може да се предизвика реваншизъм спрямо тях, още повече че на някои територии има и кадирровци, това на Вас от ПП не Ви ли минава през главата
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето сме обесили Левски защото искал да ни развали рахата с турците.Сега искаме да обесим Кирчо защото искал да ни развали рахата с руснаците.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кирчу да не е твой сателит във властта чрез който управляваш задкулисно, че ти е длъжен да докладва за действията си?
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев вместо да се обяснява и крие зад процедурни глупости да заеме позиция по същество! Той всъщност "за" или "против" изгонването е? Но няма да го направи защото ще му лъсне червения... потник
17
10
 
11
 
! Отговори
Бай ви к... преди 1 година
Румбата се оказа по голям женски полов орган от плевнята..Браво на КИРО има топки и мачка Ленка здраво...Браво
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя им се на руснаците защо не превзеха и Украйна отвътре както направиха с България. Но очевидно в Украйна номера с превземане отвътре не е минал.
15
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про100 Киро трябва да се преименува на Киро лъжата.
14
6
 
12
 
! Отговори
Аналист преди 1 година
Радеф все нещо не е разбрал когато става въпрос за про западни и европейски ходове, но виж, за мадар раша всичко му е точно и ясно. Сигурно от Москва му го сипват смляно като за шапкар, да не вземе да се обърка нещо
13
2
 
20
 
! Отговори
да бе преди 1 година
Радев пак се прави на луд , незнаел . Всички служби му докладват . Руснаците не прощават двойни игри , ще си плати с лихвите .
12
4
 
17
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Радев ти си родоотстъпник. Карахте се с Боцко сега пеете в един хор. Зора беше да те изберем. Сега се разкри като част от мафията. Дори вече си лидер на коалиция мафия с Карадъйа и Боцко. Нищо де Господ забавя, но не забравя.
11
2
 
6
 
! Отговори
--------- преди 1 година
игори ли са го в посолството. Имаше снимки от огън в нета. Нали си на издръжка в Кремъл.
10
5
 
21
 
! Отговори
abe преди 1 година
Радееев , извини се бе , шапкар . Ти ги натресе тези ле кета .
9
4
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ами какво стана с малкото самолетче ескортирано от нато до селското летище вбългария кого превозихме кого укрихме не се говори по тази тема на дневен реде провокацията на аморалния тип с руските дипломати
8
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Киро сигурно лъже дори и на сън!
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак се почнаха. Лъже, маже, лъже, маже. Накрая вече не се знае кой какво е лъгал но всички са намазали! Само за народа полза няма!
6
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЛАСУВАХМЕ ЗА РАДЕВ ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ А НЕ КРЕМЪЛСКИТЕ АГЕНТИ
5
5
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ТА ТИ КОЙ СИ БЕ РАДЕВ СМЕНИ МАФИОТА БОРИСОВ С ПО ГОЛЕМИ МАФИОТИ
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, кл0ун.. кво квиичиш сега като ти сам прокара подмяната?!?! Да беше мислил, когато си се договарял с козяк, да те ... и в предателя ушат!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А той назначил шефа на ДАНС. Президент ли или на петела долната джука? Той завалията все нещо не е наясно ..
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пръв път че го насола. Абе Рундииииии айди сиктир ве