Борисов: В момента става чудовищно купуване на гласове

Те не си дават една сметка, че за всичко идва Видоведен, предупреди той
Обновена: 2 юли 2022 12:05 | 2 юли 2022 12:05, Йоана Цонева
294
Борисов: В момента става чудовищно купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

В момента става едно чудовищно купуване на гласове, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик.

"Представяте ли си да беше обърната ситуацията - аз да викам по лаборатории, апартаменти, чужди депутати да им говоря за принципи, дали им говорят за принципи там", каза Борисов.

"Само че не по 50, 40, или 30 гласа, а по 10 000 накуп. Ако се приеме, че един депутат, независимо от коя област е, между 7 и 10 хиляди гласа, всеки депутат, който в момента купуват, е все едно купуват 10 000 гласа. Ами то по тая логика, уважаеми, защо правим избори. Те олигарсите чакат партиите да излъчат депутати, да влязат в парламента и отиваш да купуваш под формата на принцип", коментира лидерът на ГЕРБ.

По време на събранието присъстваха още депутатите на опозицията Тома Биков, Делян Добрев, Красен Кралев, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева и Дани Каназирева.

Мощни възгласи и аплодисменти огласиха залата: "Бойко!", "Бойко!", "Бойко!", "Победа!", "Победа!", "Победа!".

Той с надява още в следващия петък да приключи агонията, явно визирайки седемдневния срок, в който първия мандат за съставяне на правителство трябва да бъде изпълнен или върнат на държавния глава.

Успяхме да ги спасим (правителството в оставка - б.р.) във взимането на изключително грешни решения по аматьорски начин извършени - актуализацията на държавния бюджет, посочи Борисов и добави, че от ПП получили доста уроци.

Благодарение на Ананиев (бившият финансов министър Кирил Ананиев) и другите колеги приеха един изцяло нов бюджет, в който успяхме, доколкото може да защитим интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините и др., отчете Борисов.

"Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят дори къщичка за птички. Няма нито магистрали, нито тунел, нито мост. Нищо", допълни лидерът на ГЕРБ.

С президента Румен Радев нито работим заедно, нито имаме уговорки, уточни Борисов по повод слухове, че двамата са заровили томахавката помежду си.

Според него президентът не може да не види, че ПП не стават, не могат да овладеят инфлацията и цените. Нищо не построиха, нищо не показаха, възмутен е Борисов.

Те не си дават една сметка, че за всичко идва Видоведен. Това, което ни правиха на нас, сега какво им правят на тях - животът им го прави. Затова са толкова зли, посочи Борисов.

Той недоумява още как нито един журналист не е питал ПП дали те са лидерите или някои друг. Имат друга по-важна работа - ГЕРБ да са в изолация, но не са и повече няма да бъдат. Виждате ли ме да съм изолиран? Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сега седна той. Има карма в живота, коментира бившият премиер.

В изолация е и българският гражданин, смята той. След като българските граждани си искат ГЕРБ, защо трябва да бъдем поставени в изолация, защо, запита Борисов.

Малко преди да започне общото събрание на ГЕРБ в Пазарджик, Борисов разгледа спортна площада "Зоната на здравето в града", съпровождан от кмета на Пазарджик - Тодор Попов. Заедно с него бе и бившият външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева.

По думите му промяната продължава и се борим с корупцията - с това приключва всичко.

Борисов посочи, че правителството в оставка има страшно гласовит министър на спорта (Радостин Василев - б.р.). В продължение на една година и една велоалея не е направена, не магистрала, не мост, не тунел - къщичка за птички не е направена, повтори Борисов критиките си във властта в оставка.

Ние ако покажем всичко какво сме правили за една година не можем да започнем събранието, ще се изпечем на жегата, пошегува се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
0
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Ще излезем ли на есен в планината? Удряи тихо и бягаи в планината, ще ударим ли евроатлантическата ***? Дали кръвта на евроатлантиците е червена?
251
3
 
3
 
! Отговори
поглед преди 1 година
Дам, всеки който не е с теб е против теб. Това ти е последното оправдание. На всеки с прогресивна идея, застанал против корупцията и далаверите за сметка на държавата сте му лепнали етикет "купен". *** безродни.
250
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, не си признавай бе!
249
4
 
11
 
! Отговори
Шопа преди 1 година
Най -лошото е ,че ще го върнат тоя главоч на бял кон. Високото ниво на инфлацията и постоянния ръст на всякакъв вид продукти се дължи на твърде дългия и корумпиран период , в който тая мижава партиийка беше на власт. Докато "хора" като този са на ръководни постове в България , никога няма да се оправим . Мислете хора, 50-100 лева няма да ви оправят живота , гласувайте за по-добро бъдеще , гласувайте по собствена воля!
248
4
 
9
 
! Отговори
noname преди 1 година
Тикво ти купуваш цели партии - атака, вмро, гергьов ден, сдс и последно възраждане.
247
4
 
14
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Купувача вика: "Дръжте купувача!".
246
5
 
12
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 1 година
Защо не ги съдят тези от гроб за клевети?! Яд го е т.и.к.в.у.н., че чекмеджето си е все същото и не расте. Я веднага гешев да повдигне обвинение за пропуснати ползи..
245
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой беше казал, че пак ще върнете Бойко на бял кон. Помнете какво е било и не забравяйте, помнете какво е и сега и не забравяйте. И в двата случая, демографски катастрофи и отчуждаване от Българското. Затова опитайте с тези който още не са били на власт, макар и без големи надежди да търсим промяната. Вече няма нищо за губене, почти.
244
7
 
7
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Борисов е прав както обикновено! Па-п-ура отече в канала за има няма 6 месеца, като ни завеща високи цени на почти всичко!!! Мислете преди да гласувате съграждани щото ми пи-сна да страдам заради вашите грешки!!!
243
7
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
ха ха ха...кой го казва ..БОжееее,че тия без хартиени б1летини и кибабчета с подкрепата на цицанетата са в дъното на класацията !!!! Само РАшков да е на МВР и са умрели гласовете !!
242
8
 
10
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Баце Бойко Бе, нещо ти се е объркала *** - слънцето е силно или *** ти е слаба ? Нещо ти се мотае пред очите, ама ти си простичко човече и ти е трудно да разбереш някои неща.
241
15
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Баце,каквито и простотии да говориш народа знае що за стока си.По-добре да ни управляват млади,но образовани,дори и с техните грешки,отколкото нагли, корумпирани и необразовани.
240
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млъкни бе, алчен за власт проЗст и необразован пожарникар! Престани да се буташ в политиката и да разчиташ на Манфред Вебер и Урсулата, те не могат да стъпят на малкия пръст на Ангела Меркел! Не разбираш ли, че при една европейска или световна война Румъния, България, а на запад от Русия -Полша ще бъдат сред първите определени за разрушение цели на Русия?
239
6
 
12
 
! Отговори
офффф преди 1 година
АМАН ОТ ТОЗИ!!!!!!!!!!!!!! А златният пръст на Волен??????????????? Нагло същество!
238
6
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
ГЕРБ и ПП купуваха депутати, за да оцелеят правителствата им. Забравихте ли Бойко как купи депутати от Атака, за да оцелее първото му правителство. Той разпадна парламентарната група на Атака и всички станаха независими депутати, подкрепящи ГЕРБ.
237
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек а патологичен лъжец, на който дори и майка му не вярва
236
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига баце плюй и мърдай устата. Вземи нещо полезно свърши. Само меляш празни приказки, то не помним какво беше при тебе, как ти купуваше депутати
235
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само с констатации се занимат всичките , какъв е юридически начина да се прекрати това купуване от нс , нали има юристи съветници
234
11
 
13
 
! Отговори
Баце голям преди 1 година
Баце прав както винаги - редно е на избори да се види подкрепа а не прес покупко прадажби
233
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов свърши много неща,градовете станаха приветливи,приятно е да се разхождаш!Преди всичко замряло,а енергията тежка.Ако човек гледа какво е постигнато при неговото управление в цяла БГ,без да го слуша,с изключение на ефектните,неговото няма нищо общо с "почтените" зависими шарлатани уж много образовани,но откровени лъжци.Говорят едно,вършат друго,морал нула.Васално поведение,станахме държава без достойнство затова франсето ни изпърля да угоди на фалшификата РСМ,защото имаха стратегия