Божанов: Да публикуваме данните за всички актове, фишове и наказателни постановления

Така във всеки град щяло да се знае колко рецидивисти има
10 юли 2022 17:28, Нели Христова
33
Божанов: Да публикуваме данните за всички актове, фишове и наказателни постановления
Снимка: БГНЕС

Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов с предложение към МВР как родните пътища да станат по-безопасни, контролът по-ефективен, а "чадърите" над нарушители да престанат.

Идеята си министърът на Е-управлението си публикува в неделя в личния си Фейсбук профил и среща вълна от стотици положителни реакции.

„В петък изпратих писмо до МВР с предложение (и в рамките на правомощията ми по линия на отворените данни) да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях (какво са нарушили, къде е нарушението, каква е глобата и др.).

Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения.

Данните ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор.

Смятам, че ще имаме достатъчно време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен контрол и превенция и спиране на "чадърите" над нарушители”, обясни Божанов предложението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
11
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Този ханойчо не знае къде се намира.
11
3
 
15
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
То за пореден път се доказва като мега прос. МВР и по-специално КАТ ги имат тия данни и са длъжни да ги връчат ,а и знаят точно колко в всеки град има .Егати имитацията на нещо правене са тия калъфи.
10
11
 
11
 
! Отговори
Пепе преди 1 година
Плюeтe ли?!? Докатo сте се опънали на диванчетата, Божанов е в ТОП 40 на НАЙ-ДОБРИТЕ ПРОГРАМИСТИ В СВЕТА!!!! Зацепвате ли какво значи това, измежду милиони!!!Един от най-кадърните министри на промяната. Идеята е супер. Понеже повечето не знаят повече от това да плювaт, да ви кажа че за няколко месеца електронното управление започна да придобива все по-готов вид, за разлка от предишните, които похарчиха МИЛИАРДИ по темата, без ефект!
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков, поредната елементарна сopoска марионетка. Слуша и изпълнява. Обработка на информация в собствената му тиква не се извършва.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този изглежда крайно некомпетентен.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дебли пак не е вденал, ние не искаме да ви четем списъците и да ви гледаме записите! Да сте си ги чели и гледали вие! Ваша е отговорността, няма какво да шикалкавите!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във вашата безпомощност ще публикувате имената, адресите и броя кафета на всички граждани на Бг, та дано се самоизбият и ви отърват от мъката да поемете отговорност за случващото се в тази държава. Елате ни вижте! Какво ще публикувате, бе? Кучето ми да ви пика на демокрацията.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече като те заснема камера ставаш автоматично опасен престъпник ли? То има камери на всеки ъгъл...
4
6
 
10
 
! Отговори
Когато ви набиха преди 1 година
шута отзад, тогава се сетихте да започнете симулиране на дейност! Провалени Продажници!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един от Промяната Почина ръси мозък.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да не ви е по комунистическо? Веднага ще ви осъдят за разпространение на лични данни. Вие не можете да ги хванете на място, сега шикалкавите със списъци? Тези списъци са много фашистки, разберете го един път завинаги и престанете да говорите за списъци, че ще ви се смеят и кокошките! Те убиват хора и не им пука, та от списъците ли ще се стреснат? Свършете си работата! Бактън от списъци!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези териросристи от ПП са опасни за националната сигурност.