Емил Димитров: Въпросът с "Капитан Андреево" е почти решен

Това е отвличане на вниманието
12 юли 2022 12:42, Росен Стойчев
32
Емил Димитров: Въпросът с "Капитан Андреево" е почти решен
Снимка: БГНЕС

"Капитан Андреево" е отвличане на вниманието - един проблем, който преди много години е трябвало да бъде решен, който е решен на 80%, трябва още 20 да се реши. В един момент някой решава да пренареди играчите на границата и затова сега е цялото отвличане на вниманието".

Още по темата
Това каза пред БНТ Емил Димитров, председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в 44-ото Народно събрание.

"Проблемът е, че имаш структура, която работи доста време и дори Европа не е намерила нарушения в тях и изведнъж решаваш да ги пренаредиш. А това, че ние сме граница на ЕС и влизат много стоки - това какъв документ ще издадеш и как ще ги допуснеш в Европа е важно. В крайна сметка се оказа, че има един пиар - за отвличане на вниманието", отбеляза Емил Димитров.

Според него би трябвало държавата да упражнява контрол, но навсякъде в Европа фирми упражняват този контрол, а държавата контролира тях.

Емил Димитров каза, че има случаи на камиони, които са пристигали в Лондон без да са регистрирани там, а са минали през България, като много от тези случаи се разследват.

Той подчерта, че всяко правителство е заложник на митници, граници, данъчна администрация, случили се при предходното. Посочи, че не защитава фирмата, която е била и тази, която евентуално иска да встъпи. Според Емил Димитров работата може да се подобрява, но не на принципа "дайте да махна вас, за да дойда аз".

"В крайна сметка качествените хора напускат системата, чувстват се обидени и после не искат да се върнат", каза още Емил Димитров.

По думите му за последната година и половина в държавната администрация идват нови хора и уволняват старите и това става от политическите централи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревизоро се оказа част от мафията на митницата Капитан Андреево. Трябва да му се смени прякорът на Мафиозоро. Защити герберската мафия, той също не бил чул за Капъкуле. Голям фалшив герой излезе Мафиозоро. Как се правеше на разбирач толкова години, на безкомпромисен митничарски шеф, на спец по митническите далавери по света и у нас. Голям мошшеник.
23
3
 
10
 
! Отговори
toti преди 1 година
Как те не е СРАМ да говориш по въпрос който си знаел и си затварял очи години ,все едно нищо не знаеш!!!Точно заради ТАКИВА КАТО ТЕБ държавата се завладя от мафията !!!Яото и в затвора да идеш ти се плаща да си мълчиш и за награда се връщаш ,,сух''на работа !!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие като пишете всичките тези бисери като свободни съчинения като какви се явявате
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ беше за затвора, но още го търкалят по медиите. Е нямате ли срама???
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе , ревизоро тези са там от 10год. кой ни управляваше тогава !? Знаете ли колко народ сте нахранели с пестициди ? Бойко , щом не спира да обикаля по градове и паланки , вместо да лъже хората колко некадърно било управлението на Петков , да отговори , защо е позволил тези от Капитан Андреево да тровят нас и децата ни!
19
2
 
15
 
! Отговори
Гуй ставри преди 1 година
Дайте ми го Пред уреда ми Сичко ща си признай....
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко да бяха на власт ПП и Ревизоро щеше да види зоро ! Сега е сербез , щото още не е при бай Ставри и за малко е отложил пътуването и престоя до ЦСЗ ...
17
3
 
29
 
! Отговори
ДА преди 1 година
А ти къде беше ,бре!?Нали и ти беше министър по това време-кво се правиш на луд!?
16
5
 
36
 
! Отговори
Мутри ВЪН преди 1 година
Ревизоро - у ЗАТВОРО!!! Тоя крадец ГРОБарски е създател на тази схема на ГКПП Капитан Андреево заедно с Мишо Мършата ( Мирослав Найденов- земеделски министър от ГРОБ). Откраднаха МИЛИАРДИ от бедния български народ!!! Ревизоро - у ЗАТВОРО!!!
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Александър Йорданов е друга такава персона, изключително глупав човек с крайно нереалистична преценка за себе си.
14
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя човек е удивително елементарен, винаги е бил изключително спрял. Направо ми е неудобно, когато някой толкова глупав индивид говори публично. Скърцам със зъби.
13
2
 
25
 
! Отговори
Шиши преди 1 година
Както ти ги пренареди,спомняме си.
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kапитан Андреево" е отвличане на вниманието - един проблем, който преди много години е трябвало да бъде решен, който е решен на 80%, трябва още 20 да се реши.----Корумпета от всички страни - съединявайте се!
11
16
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
До Анонимен"Успоредно с това завършва Висшия икономическиинститут. Има няколко следдипломни квалификации - по митнически контрол, финансии счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител." Има оразованието. Този работи, не се прави че работи
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този защо лобира за мафията, корупцията и олигархията?Било нормално да се пренареждат "играчите"? Такса спокойствие, корупция в БАБХ, предложени милиони подкупи, заплахи за живота към най-висшите позиции на държавното управление, както и към дребни инспектори на терен?А това, че сме изяли хиляди тонове забранени турски пестициди и сме пускали още поне толкова за Европа, явно също не е проблем.
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
KВО каза тоя, по-точно?! За затвор си и ти, бате.
8
5
 
35
 
! Отговори
Ей подлога преди 1 година
Капитан Андреево е причината да не влезем в Шенген!! Тъпите панелени роби не им дреме, че ги крадат цял живот и живеят като скотове!!! *** гнусен противен народ
7
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Капитан Андреево" е кьорфишек! Американците използват политическата обстановка за да сложат там свои хора...
6
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпник!
5
5
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Преди това никой нищо не е правил и всичко си е било както през Френско Швейцарската граница нали? Бива да си пpocтичък ама чак пък толкова.