МВнР връчи на Скопие нота срещу прояви и лозунги срещу България

Изразява се дълбока загриженост от случващото се
12 юли 2022 14:30, Елка Василева
34
МВнР връчи на Скопие нота срещу прояви и лозунги срещу България
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) във връзка с констатираните през последните дни в публичното пространство на съседна РСМ многобройни прояви и лозунги, насочени срещу България, съобщиха от МВнР.

Още по темата
В нотата се изразява дълбока загриженост от случващото се, което е в отговор и на разпространявания антиевропейски наратив срещу утвърждаването на добросъседски отношения между двете държави.

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в публичното пространство ескалират в момент, когато София и Скопие активно търсят път към конструктивен диалог и намиране на трайни взаимноприемливи решения в интерес на европейската интеграция на РСМ и региона, посочват от МВнР.

Вярваме, че подобни прояви ще се превърнат в част от миналото, а нашите две държави ще успеят да отворят нова страница в отношенията си, основана на взаимно уважение и искрено приятелство, заявяват още от МВнР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
18
 
3
 
! Отговори
Маке преди 1 година
А што очекувавте вие. Да сеете омраза, а да жнеете лубов. Видете ги србите, не бараат ништо од нас, освен добрососедство.
9
2
 
5
 
! Отговори
МОЛБА преди 1 година
Въпреки, че се ''изкарват'' най-големите антифашисти и едва ли не те са разгромили Хитлер. Въпреки че на всички дядовците и бабите им ''партизани станаа'', въпреки че забравят радостта и хората при посрещането българската армия, истината е съвсем различна. По време на 2 Св. В. в сравнение с другите райони на Кралство Югославия, Македония е с най-малко разрушения и жертви. Да не забравяме, че ''историята се пише от победителите'' /те са винаги най-благородните, най-справедливите..., а дали е така
8
4
 
4
 
! Отговори
ВЕТО ВЕТОВ преди 1 година
Връх на лицемерието са тези най- искрени приятелски взаимоотношения.КАкво демонстрираме и какво демонстрираха продажните депутати дето дадоха зелена светлина на тези антиевропейци и антибългари
7
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие какво очаквахте да ви прегръщат и цаливат. Те не се имат за българи защото нищо добро не са видяли от българите. Помнят фашистка българия начело с цар борис. Който е бил съюзник на хитлер. Колко македонци и сърби са избити от хитлеристите. Пточетете историята там пише.
6
2
 
9
 
! Отговори
МОЛБА преди 1 година
Натиснете Nespapers in Macedonia и ще ви ''излязат'' 4 централни вестника в Северна Македония> ''Нова Македония'', ''Слободен печат'', ''Вечер'' и ''Независен весник''. Всичко се разбира, ако има 1 на 20 различна дума, или я схващаш от контекста, или я има в някой регион на България, или е сърбизъм /и пак се разбира/. Тревожното е, че срещу нас се лее само злоба и лъжи в патологични количества. Как да сме толерантни и деликатни, когато те в такъв случай ни таксуват като мухлювци
5
10
 
3
 
! Отговори
Литмус преди 1 година
Прокситата на ГЕРБ продължават да съботират усилията на Продължаваме Промянта да сложи ред в България и на Балканите.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По босфортв интервюираха накакви пийняци на площада в БЮРМ, викат, че ги управляват от хамериканското посолство и не искат в ЕС, ама ни обвиняват нас, че ги спрахме, отделно казаха, че отдавна били в Европа 300 години преди Христа.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите продажницци в НС нали одобриха БЮРМ да влезе в ЕС без да изпълни голяма част от условията ни сега ония ще си правят каквото искат. Пък оная мрла в МВнР да им праща нотки голяма работа.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ - Република Сръбска Македония!
1
3
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Скопяните няма да ги бъде,много им...миришат краката за членство в ЕС.