БСП няма да разговаря с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", ако получи третия мандат

Ние запазихме добрия тон, посочи Явор Божанков
Обновена: 13 юли 2022 12:26 | 13 юли 2022 12:16, Красимир Ангелов
81
БСП няма да разговаря с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", ако получи третия мандат
Снимка: БГНЕС

“БСП за България" няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", ако получат третия мандат”. Това обяви пред журналисти в парламента Явор Божанков, секретар на ПГ "БСП за България" във връзка с преговорите между политическите формации за реализацията на третия мандат.

Очаква се до края на седмицата президентът Румен Радев да връчи мандат на ГЕРБ като втора политическа сила, който вече бе обявено, че ще бъде върнат. Така държавният глава ще трябва да направи избор между останалите политически сили в Народното събрание, на коя от тях да даде последния трети мандат за съставяне на кабинет в рамките на настоящото НС.

Още по темата
Божанков коментира, че от левицата се борят срещу модела ГЕРБ и по думите му е абсурдно да търсят подкрепа от тях. Относно "Възраждане" Божанков обясни, че те са гласували заедно с ГЕРБ-СДС и ДПС и на практика са създали това мнозинство, което е свалило и председателя на Народното събрание - Никола Минчев.

"Ако получим третия мандат, се събираме и колективно решаваме какво да правим с него", допълни депутатът.

Той посочи, че ще разговарят с всички извън тези три формации. "Нашето основно предимство и капитал е, че ние не се скарахме с нито една политическа формация, не влязохме в нито един скандал, напротив - запазихме добрия тон и отношения с всички, така че това ни е предимството", посочи депутатът.

Нашата цел не е да спечелим една-две седмици. Нашата цел е да съставим работещ кабинет. България, Европа и светът в момента се подготвят за рецесия и криза. Наша цел е България да има работещо правителство, добави Божанков, цитиран от БТА.

Той бе категоричен, че нови избори представляват огромен риск за държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
11
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Те ще разговарят само със себе си - !
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелка в затвора в Сливен- - инак няма промяна
20
3
 
10
 
! Отговори
Извинение преди 1 година
Не ме е срам да поискам изивинение от българския народ, от родителите и от децата си за гласа, който дадох за ПП! Те ни излагаха, те ни подведоха, те се опитаха да убият децата ни, те се опитаха да ни оставят на улицата в името на чужди интереси и собствено забогатяване! Срам ме е и се разкайвам, че спрях просперитета на България през последните 12 години! Никога повече!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от къде на къде `бивши` комунисти с 25/26 депутата ще се мъчат да управляват страната . Не може целта ти в управлението да е да не управлява друг и да правиш безпринципни коалиции между уж десни партии като ДБ и комунистите от БСП.Единствено стабилно дясно управление и прекратяване на раздаването на пари на калпак ще стабилизира държавата,т.ч. мислете за кого гласувате наесен
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще е изненадата в следващия парламент. Ако се наложат отново анти Ковид мерки. Възраждане автоматично взима 35% на изборите.
17
0
 
8
 
! Отговори
В името на народа преди 1 година
Логиката изисква Президента да се замисли за волята на народа, а не да се упражнява в популистката реторика на ПП, БСП или най-малката и очевидно самозакриваща се партия ДБ! Логиката и справедливостта изискват третия мандат да бъда даден на третата по големина партия, ама май не е "модерно" да се връща точно на тази партия...
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ и БСП да си купят по един нов телевизор, за да могат да гледат следващия парламент.
15
0
 
19
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Скоро ще разговарят извън парламента с ДБ
14
1
 
23
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Добре, искам да задам няколко въпроса или да отбележа няколко неща, защото логиката на този гусин ми куца: 1. Защо пък нови избори да представляват ОГРОМЕН риск за държавата? Да не би да е щото има ОГРОМЕН риск вие да загубите още %ти? 2. Вярвате ли си, че ще създадете работещ кабинет? 3. Наистина ли целта ви не е да спечелите няколко седмици? Щот.. нещо не ви вярваме. 4. Нали знаете, че аритметиката с %тите не излиза, ако не говорите с някой от изброените? А, да.. можете да пазарувате депутати.
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са се хванали като удавник за сламка. Понеже знаят , че ще се сринат на нови избори и правят всичко възможно с Ристе да се закрепят за още малко.
12
1
 
19
 
! Отговори
Лоялен преди 1 година
Тия дойдат ли на влас всеки път стваме на просешка тояга
11
4
 
20
 
! Отговори
555 преди 1 година
Надявам се всички чухте по новините , че 5 европейски лаборатории са изследвали дадените им материали по въпроса за пачките, кюлчетата,снимковия материал злепоставящ Б. Борисов. Всички са със заключението, че снимките са манипулирани. Така , че всички излъгани камили , да си запишат час при Бойко за да му се извинят. Това разбира се беше една от многото манипулации , на която много шарани на гола кука се хванаха, спирайки възходящия път на развитие на България.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" също не горят от желание да разговарят с крадците от бсп!
9
0
 
18
 
! Отговори
Реформиран социалист преди 1 година
Ще драпате за влизане в следващият парламент ... Бивш ваш избирател -бъдещ на ВЪЗРАЖДАНЕ
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък щот те искат да говорят с БСП
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- АПРИЛ 2010Г/АПРИЛ 2021Г ИНФЛАЦИЯ 18.4%, МАЙ 2021/2022Г ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ В БСП- 15.6% БЛАГОДАРЯ БСП ЧЕ НИ ВЪРНА В ГОДИНИТЕ НА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ- ЯНУАРИ- 1996Г ЗА 21 РД 12071ЛВ СЛЕД ДЕНОМИНАЦИЯ 12.71ЛВ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ....
6
1
 
18
 
! Отговори
Бкп (с) все още преди 1 година
съществува ли или се обединиха с Д(ебили) Б(гей) на Ристю Мравояда и Гнома Атансовцъ...
5
2
 
17
 
! Отговори
.. преди 1 година
бсп на власт като досега така и преди= инфлация, инфрасртуктура 0, говори се за оцеляване и за хляб и студена зима. ПП=БКП=НИКОГА ПОВЕЧЕ
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом няма да говорят аз ще им подам коженият микрофон. По него не се говори а се глъта.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е с дпс какво да говорят, няма да има чуваемост