Министър Събев: Българските влакове са едни от най-бавните в света

Това се дължи на условията
Обновена: 13 юли 2022 17:12 | 13 юли 2022 16:35, Росен Стойчев
20
Министър Събев: Българските влакове са едни от най-бавните в света
Снимка: БГНЕС

„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД ще станат част от „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД, а новата компания вече ще е с ново име - „Национална компания Български държавни железници“ ЕАД. Транспортният министър Николай Събев подписа договора за създаване на новата структура и преобразуването, което анонсира през февруари.

Сред идеите за модернизация на жп сектора на Събев е закупуването на нови влакове и локомотиви по Плана за възстановяване и развитие на стойност общо 1,7 млрд. лв., за които обаче родните железопътни релси не са пригодени, пише "Труд".

Според Събев по този начин ще се намалят разходите за управление, администрацията, а крайният резултат трябва да бъде намаляване на времето за пътуване на кратки разстояния с българските железници.

Още по темата
Родните влакове са едни от най-бавните в света заради качеството на релсите си и се движат средно със срамните 47 километра в час, калкулирайки постоянни огромни закъснения от предвидения график.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Години наред ликвидираха тотално БДЖ, тоя парашутист щял да купува влакове (евентуално отново с милиони от бюджета). Буквално го съдраха от кражби това държавно предприятие, различни по интелект даже и в кражбите върволица директори и менаджерчета. Няма кой да посмее да се разрови, че така ще започне да смърди, че чак в Брюксел ще им спрат часовниците.
9
0
 
3
 
! Отговори
Жалко но факт преди 1 година
Всеки министър когато седне на стола първото което прави е да се захване с БДЖ, всеки следващ с все по-добри обещания резултатите все по-големи кражби
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Киро мозъка също е бавен, ама не го коментира.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дете гледа разписанието на влаковете и питабаща си:- тати, какво е това БВ ?- това е Бавен влак- а какво е ПВ ?- това е По-бавен влак
6
1
 
7
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Нали ще го гонят този Събев ?Кви промени ще прави ?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че са малко бавни, не ме притеснява особено. Все пак и аз не карам с 200 на магистралата. По-притеснително е това че са нередовни. Често ги отменят или има непредвиден престой. Не можеш да разчиташ на тях.
4
0
 
9
 
! Отговори
аззз преди 1 година
Тия железници са под всякаква критика.Мърсотия,няма климатици,прозорците или са със счупени стъкла,или не се отварят!!!!Не занам защо не ги закрият!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влакът до Етрополе и той ли е бавен,г-н министре?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 1989 година влаковете бяха по-бързи. Излиза, че тогава релсите са били по-качествени ли?
1
0
 
18
 
! Отговори
... преди 1 година
... но пък политиците ни са най-бързите крадци и шмекери...