Василев: Чужди посолства упражняват натиск за съставяне на нов кабинет

Според него това ще стане без да се стига до предсрочни избори
15 юли 2022 19:07, Петя Славова
88

Чужди посолствата упражняват натиск за съставяне на нов кабинет, без да се стига до предсрочни избори. Формулата включва и основната опозиционна партия - ГЕРБ.

От "Продължаваме промяната" не са склонни да преговарят с "Има такъв народ" и с ГЕРБ/СДС. Това обяви пред "Капитал" вицепремиерът в оставка Асен Василев.

"Не може на всичко това да му теглим хикса и да кажем: "Каквото било, било, дайте сега напред", не става. Трябва да заработят системите, да се почисти обществото от тези порочни практики, иначе ще си останем най-бедната държава в ЕС", заяви той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Но призна, че има натиск отвън да не се стига до предсрочни избори.

"Едната алтернатива е това, което, нека да кажем може би и отвън подшушват - да се правят някакви евроатлантически неща с ГЕРБ. Видяхме, че имаше изявление на държавния департамент на САЩ. И да ни го подшушват, няма смисъл, ние инструкции от посолства не приемаме, независими какви са. Със сигурност е имало индикации от коалиционните партньори, че е добре да се върви в тази посока - ние твърдо сме ги отрязали", допълни вицепремиерът в оставка.

Единият коалиционен партньор - "Демократична България", настоява за експертно правителство, ако третият мандат отиде при тях. Дясната коалиция също не вижда възможно партньорство с ГЕРБ/СДС.

"Трябва да се направи и да се даде максималното за технократско правителство, което да овладее кризите, които притесняват българските граждани. И този опит, ако мандатът бъде даден на нас - ще бъде направен с всички възможни средства. ГЕРБ не е извървяла пътя да се реформира все още и докато това не се случи, няма как да бъде част от този проект", категоричен е Мартин Димитров от "Демократична България".

Другият коалиционен партньор - БСП, отново отрече възможността за коалиция с ГЕРБ/СДС, както и да е имало външен натиск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивай и целувай ръка на Бойко!!!!!!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не желая *** *** да ми казват какво искам и какво не!
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая мека цицa отвърна ли на агресията или само останахме без газ, за 1 преател питам?
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изясни ли се вече на всички либерални калъфчета, които продължават да дъвчат за някаква имагинерна "зависимост от Русия", че България се управлява директно от ул. Козяк?
48
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херо е разбрала, че са двойни агенти. Видяла е и записите от МС, и онези, където Кирчо бара парапета на Лена. Преди да си тръгне заради тях предсрочно ще им покаже колко струват.Те я предадоха.Тя е гарант на Киро и за двойното гражданство.Петков и Василев се самозабравиха.Не ги е свалила Митрофанова.Те се самосвалиха.Ако някой друг ги е свалил е Мустафа.
47
4
 
18
 
! Отговори
истината преди 1 година
Жалки сте Вие от сутрин до вечер работихте за американското посолство , и санкционирахте Путин -дявола и народа плаща всеки ден. Сега да наберете подкрепа не слушате посолства. ХАХА..... Кой ще ви се върже- Хората се разпознават по делата
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В същия ресторант отиде кирча след вота на недоверие. Каза на репортера на бнт аз отивам при протестиращите(в подкрепа на правителството) и се врътна ама не отиде към хората а се набута в ресторанта.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са абсолютни лъжи ,докато не кажеш имена....или изгониш някой
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрали са, че машините на Мадуро този път няма да работят за тях. Ама след всичко, което сътвориха пада им се!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно. Нали Кирчо е Бойко от Харвард.
42
5
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
ДБ са новите фаворити на западните посолства.Сега те им редът новото правителство.
41
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА НА ВОТА ДА СЕ ГЛАСУВА ПАК ДА УПРАВЛЯВАТ АМА Е МАЛКО ВЕРОЯТНО И ВЕЧЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВА ГЛУПОСТ ДА ИЗМИСЛЯТ! И НА КОГО ШУШНАТ ЧУЖДИТЕ ПОСОЛСТВА ??? НА СТАНИСЛАВ ЛИ ШУШНАТ :D НА СТАНИСЛАВ ХОРАТА ОТ СОБСТВЕНИЯ МУ ЕКИП НЕМОГАТ ДА МУ СЕ НАЛОЖАТ ТА НЯКОЙ ВЪНШЕН :D ТЪЙ, ЧЕ ЗА КОКОРЧО ЩЕ ИМА НАЙ-ВЕРОЯТНО СБОГОМ КОКОРЧО
40
2
 
20
 
! Отговори
Продажници преди 1 година
Те гледат от вас кой ви нареди да спрете евтината Руска газ,кой ви нареди да изгоните Руски дипломата и тн.Какво ни правите на луди...всички знаем Сащ и Англия.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо е разбрал че от козяк са готови да го жетват а едва половин година откак му изгря звездата с кирча. Е да ще направят правителство с герб, ще изкара няколко месеца и после? После няма да могат да мръднат без солидна охрана
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко Диков дет една крушка неможе да завие , цял живот се издържа от пропаганда
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев днес обядваше с Гюров и още една в ресторанта зад паметника срещу НС. През работно време пиеха алкохол. Един репортер влезе да го пита има ли Асен конфликт с Херо М., а Асен изпадна в истерия. Започна да вика кой те пусна тука...нямам конфликт с никой..Дойдоха 5 човека от заведението и изхвърлиха репортера. В НС днес кворум няма. Едни като Асен и Гюров поемат в ресторанта, други отпрашиха за Гърция. Заплатите им си вървят. Народа плаща.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сашо Диков Евроком Да си гей не е вредно , вредно е може би за родителите на гейовете, важното е, да не си предател, убиец и крадец, като Боко!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога с герб !!!
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС - да, ГЕРБ със ЦЦ, престъпника Манев и Боко Тиквата - не, без тези тримата - може!