Андрей Райчев: Западът отлично разбира ставащото в България

Поведението на Румен Радев е позитивно
16 юли 2022 18:35, Росен Стойчев
55
Андрей Райчев: Западът отлично разбира ставащото в България
Снимка: БГНЕС

Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа, че те не правят нещо лошо. Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България, а именно - да изпаднем в много месечна криза. Това каза пред  БНТ социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

Още по темата

"България е изправена пред изискване от своите политици да направят нещо. Западът отлично разбира това. Имаме световна инфлация. Всичко това изисква България да е стабилна, изисква се консенсус между нашите управляващи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и неспособност да направят правителство. Политикът има задължение в криза да е адекватен, а аз не виждам нашите политици адекватни за криза.", смята той.

От друга страна, ако бъде направено правителство със същите 4 партии, политиците ще се опитат без да се променят, да направят нещо, допълни той.

Райчев определи като позитивна позицията на президента Радев. Според него поведението на "Продължаваме промяната" е разбираемо, след като са възникнали като центристка формация и са сглобили "четири несглобяеми неща - БСП с ДБ, плюс Трифонов с неговия личен маниер".

Според Райчев от пролетта на тази година "Продължаваме промяната" са започнали да вървят вдясно и в момента са дясната партия в България и навлязоха в полето на "Демократична България". Той допълни, че е по-вероятно двете формации да се съюзят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей много ве е страх от възраждане. Налайнихте си гащите. Иначе ДПС не ви пречи. Антиконституционна партия на етническа основа. Ама имало и българи в нея, еми има национални предатели хора с нечисти сделки, седят там за да се пазят от закона.
22
7
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Стига сте се занимавали с руските ***! Плюй и отмини.
21
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като разбирал Западът, защо не се самосезира за наличието на партия "Възраждане на фашизма в България", съкратено Възраждане. Затова искат да излязат от ЕС, защото там фашизмът се преследва. Ние не сме ли ЕС? Тук защо се допускат?
20
4
 
12
 
! Отговори
отСиднейАвстралия преди 1 година
Да, народа поиска от вас да направите нещо, съвсем лесно. Да отмените зелените сертификати. И да попитате в брюксел Урсула защо не е в раирана пижама за злоупотреби? Нито махнахте зеления сертификат когато народа ви каза. Махнахте го когато от чужбина ви наредиха. Нито подкрепихте румънските депутати когато внесоха сигнал срещу Урсула. Айде баста, бивши ***. Ще гласувам за най големия ви кошмар
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев, *** за зеле не става от теб. От България се иска само да слуша. Утре каже трябва да сложим ядрени ракети насочени към Русия ние да организираме от екстаз хей парад. Те това се иска от територията.
18
8
 
12
 
! Отговори
РЕДНИК РАЙЧЕВ! преди 1 година
Редник Райчев, не говориш на ***! -трябва да ви кажа, че те не правят нещо лошо- Това е повече от безхаберие, редник! Също толкова -не лошо нещо- правеха виктория нюлън и американския посланик в Киев, когато редяха кабинета на -Яцек-, който за изненада на всички се оказа следващия Премиер на Украйна. На тази закуска те подередиха следващото пр-во в БГ: Премиер Даниел Митов, ВЪншен министър Кристиан Вигенин, Военен министър Заков, На иновациите Лорер и съпруга, другите не са важни.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бейко вика: Знам коя е направила снимките. Гешев казва: Снимките са манипулирани. Бейко си поръча индулгенция за изборите. Не го питайте за кюлчетата и еврото на изборите. Експертите на Гешев доказаха пак, че Гешев има шеф Бейко.
16
5
 
6
 
! Отговори
Алекса преди 1 година
Браво Райчев сглобили нещо което е несглобяемо хо хо хо
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ подслушваха Меркел правилно. Подслушват и Бейко Бейрисов и Гешев. Знаят за срещите им в провинцията и поръчката за индулгенцията за кюлчетата и еврото.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев, посланик Митрофанова няма ли най-накрая да те прати на очен лекар в Москва? От колко време ти го обещава, и ти се излагаш по всички медии заради тази очна операция. Не ги ли заработи вече тия пари?
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два месеца История на БКП в АОНСУ, после цял живот многознайко.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И баща му казваше, че няма лошо, кога от модка са затягале гайките. Защото безродната круша пада близо до безродното дърво.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нишо не знае запада сбъркаха русия с венецуела и куба
10
7
 
22
 
! Отговори
Ха,Ха, преди 1 година
Америка загрижена за България, това кой го вярва? Тези говедар където стъпят разрушават държавата, обсебват природните богатства и издигат продаден елит. От кораба Мейфлауър до сега живеят само от грабежи.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поведението на чорапа не е позитивно, а паразитивно. Има нужда от RAID или друг инсектицид.
8
6
 
15
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Пак ли излезе по екраните на телевизорите това политическо мекотелои плазмодий, който винаги е бил на "ти" с всяка корумпирана и продажна власт в България през последните 20 години. Човекът който успешно вече се конкурира с "Дамаджаната" известен със своите 19 имота . . .
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От службите казаха че мяколко известни български соцоилози били на постоянна заплата към руското посолство.Като им спряха трансфера на доларите от Кремъл към посолството у нас,всички се качиха на самолета и се обявиха за експулсирани.Надявам се Райчев да не е от тях.Много ми е забавен както лекинко подмята,че Западът е хубаво нещо,но друго си е с братска Русия.Разбира се той самият не го вярва това,но все пак когато рублите говорят,и боговете мълчат.
6
3
 
12
 
! Отговори
червен газ преди 1 година
Червен байряк с червени линии червен ***
5
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ е съкращение от дбили, а ПП от простопрости.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев, много ги разбираш нещата. Какво става с обещаната от тебе още на 24 февруари гражданска война в Украйна? Кога ще избухне? Изглежда че прекаляваш с гледането на пропагандни руски телевизии.