Вигенин: Подписаният с РСМ протокол доразвива отстъплението от българските позиции

Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, пише още той
17 юли 2022 16:39, Нели Христова
36
Вигенин: Подписаният с РСМ протокол доразвива отстъплението от българските позиции
Снимка: БГНЕС

Двустранният протокол, който министрите на външните работи на България и Северна Македония - Теодора Генчовска подписаха по-рано днес за членство на Скопие в ЕС, доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции. Това мнение изрази зам.-шефът на парламента от БСП Кристиан Вигенин във фейсбук.

Ето цялата му позиция:

Днес министрите на външните работи на България и Северна Македония са подписали двустранен протокол, който е ключов елемент от предложението на Френското председателство, одобрено от парламентите на двете страни. От публичната информация, известна до момента, то доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции, прокарано в одобрената преговорна рамка. Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, с които отказахме да подкрепим решението на Народното събрание. Настояваме в сряда министър Генчовска да представи съдържанието на подписания протокол на заседание на Комисията по външна политика, да информира за извършената до момента работа и да представи вижданията на Външно министерство за предстоящите стъпки, с които ще бъде отстояван българският национален интерес в новите неблагоприятни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недоволството на Вигенин е от това че с подписването на протокола руската политика за блокиране на РСМ по пътя за ЕС изтече в канализацията. С една дума БСП отново не можа да изпълни заповедите на Москва маскирани като българска позиция
6
4
 
9
 
! Отговори
евро предателите са преди 1 година
ПП ДБ ГЕРБ и ДПС гласували френското.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала Вагенин и гласувахте и срещу френското.
4
2
 
16
 
! Отговори
asd преди 1 година
В парламента не гласувахте против така че не се правете че ви пука
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започвайте да учите мъкедонски. Киро вампиро ни е предал. Условията така са редактирани че нямат нищо общо с оригиналният текст. В едно предсказание на известна гадателка се казва. От България ще бъде откъсната част. Чак тогава народа ще се събуди и ще избие политиците. Но щее късно. Киро Вампиро играе по с вирката на краварите и еврогейците а крушовица ще бъде раз чекната.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това е истина БСП що ще ради ще подкрепи ли това предателско правителство.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо по същество, само тръшкане, как сме "загубили". Защо ли това ми напомня на една група пишещи? :)